Τα 8 καλύτερα έργα Raspberry Pi Smart Magic Mirror

Η κατασκευή ενός μαγικού καθρέφτη που δείχνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τον καιρό, τις ειδήσεις και τα ταξίδια κ.λπ. είναι ένα δημοφιλές έργο. Μάθετε πώς να φτιάξετε έναν έξυπνο καθρέφτη DIY με μικρό κόστος με έναν υπολογιστή μονής πλακέτας Raspberry Pi και εμπνευστείτε από μερικά παραδείγματα.

Γιατί χρειάζεστε ένα Raspberry Pi

Ένας έξυπνος καθρέφτης είναι βασικά ένας καθρέφτης με μια οθόνη πίσω του. Αυτή η οθόνη μπορεί να είναι ένα tablet Android ή μια οθόνη υπολογιστή. Φυσικά, μια οθόνη θα δημιουργήσει έναν μεγαλύτερο καθρέφτη. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να επανατοποθετήσετε μια παλιά οθόνη LCD. Αλλά δεν μπορείτε να στριμώξετε έναν πλήρη υπολογιστή εκεί, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi.

Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής μεγέθους πιστωτικής κάρτας που τρέχει λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux και έχει μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών. Στην πραγματικότητα, η κοινότητα του smart mirror DIY προτιμά το Pi από όλες τις άλλες μεθόδους. Προσθέστε τη χαμηλή τιμή του, από 35 $ για ένα μοντέλο πλήρους μεγέθους, και είναι άσκοπο να το χρησιμοποιήσετε έναντι οποιουδήποτε άλλου gadget.

Θα πρέπει να είναι ακόμη δυνατό να φτιάξετε έναν έξυπνο καθρέφτη με το ασύρματο εξοπλισμένο Raspberry Pi Zero 2 W, 15 $. Μάθετε ποιο μοντέλο Raspberry Pi είναι καλύτερο για το επόμενο έργο σας.

Τι θα χρειαστείτε για τον Έξυπνο Καθρέφτη σας

Όποιο έργο έξυπνου καθρέφτη αποφασίσετε να κάνετε από αυτήν τη λίστα, υπάρχουν μερικά στοιχεία που θα χρειάζεστε πάντα. Για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας και να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε τον εαυτό μας, εδώ είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Καθρέφτης διπλής κατεύθυνσης

Είναι ένας έξυπνος καθρέφτης, οπότε δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι χρειάζεστε πραγματικά έναν καθρέφτη, σωστά; Το έργο απαιτεί έναν καθρέφτη διπλής κατεύθυνσης, τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε TwoWayMirrors.com ή κατευθυνθείτε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού. Στην ιδανική περίπτωση, αποκτήστε το από τον ιστότοπο, καθώς μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος, το πλάτος και τις άκρες.

Οθόνη LCD

Πίσω από τον καθρέφτη, θα εγκαταστήσετε μια οθόνη. Αν και θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα νέο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε παλιά οθόνη υπολογιστή που έχετε ξαπλωμένη.

  13 Ανώτεροι δρομολογητές Wi-Fi 6 και 6E για αδιάλειπτη συνδεσιμότητα

Raspberry Pi

Πίστωση εικόνας: Raspberry Pi

Ενώ μπορείτε να φτιάξετε έναν έξυπνο καθρέφτη με το Pi Zero 2 W $15, αυτό δεν θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε το πιο ισχυρό Raspberry Pi 4 ή Pi 5, διαθέσιμο από $35 ή $60 αντίστοιχα. Επιλέξτε το προϊόν και τον διανομέα που είναι καλύτερο για εσάς τον επίσημο ιστότοπο.

Ξύλινη κορνίζα

Κάτι που να συγκρατεί αυτόν τον καθρέφτη και την οθόνη πίσω του. Μπορείτε προαιρετικά να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά θα φαίνεται λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες και απαιτεί σοβαρή διαχείριση καλωδίων. Το τοπικό σας κατάστημα υλικού θα πρέπει να σας τακτοποιήσει.

Μαζί με αυτά, θα χρειαστείτε όλα τα βασικά εργαλεία που απαιτούνται για να εργαστείτε μαζί τους. Φροντίστε λοιπόν να έχετε κατσαβίδι, βίδες, τριβείο, εργαλεία ξυλουργικής κ.λπ.

1. MagicMirror²: Ο πρωτότυπος έξυπνος καθρέφτης Pi

Αυτό είναι το MagicMirror². Υπάρχουν πολλά παρόμοια, αλλά αυτό είναι του Michael Teeuw. Ήταν από τους πρώτους που κατασκεύασε και τεκμηρίωσε ολόκληρη τη διαδικασία έξυπνου καθρέφτη με ένα Raspberry Pi. Στην πραγματικότητα, έκανε όλη τη δουλειά του ανοιχτού κώδικα και αρθρωτή, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει τη δική του και να βελτιώσει σε αυτήν.

Ο Michael έχει γράψει μια σειρά από Οδηγίες MagicMirror², ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε όλα στο blog του. Θα σας οδηγήσει στην πλήρη εγκατάσταση και κατασκευή.

Το καλύτερο μέρος είναι πόσο εύκολη έκανε τη διαδικασία. Εκτελέστε ένα απλό σενάριο Bash από το MagicMirror² και το Raspberry Pi σας θα είναι έτοιμο. Οι προεπιλεγμένες μονάδες περιλαμβάνουν ένα ρολόι, ένα ημερολόγιο, πρόγνωση καιρού, ειδήσεις και ένα δωρεάν μήνυμα. Και οι άνθρωποι χτίζουν λειτουργικές μονάδες τρίτων που μπορείτε να εγκαταστήσετε.

Εάν είστε νέοι στον κόσμο των έξυπνων καθρεπτών, αυτό είναι το έργο για να ξεκινήσετε. Έχει μια μεγάλη κοινότητα γύρω του και μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για το φόρουμ MagicMirror².

Ιστότοποι: Υλικολογισμικό | Πλήρης Οδηγός | GitHub

2. MirrorMirror: Ο καλύτερος οδηγός υλικού

Το MirrorMirror του Dylan Pierce δεν σχετίζεται με το MagicMirror², αλλά είναι εξίσου χρήσιμο. Κυρίως επειδή του Pierce αρχική ανάρτηση ιστολογίου είναι ο καλύτερος οδηγός βήμα προς βήμα για την πραγματική διαδικασία κατασκευής.

Ο Pierce ξεπέρασε τον κανόνα, ρυθμίζοντας το Chromium ώστε να εκτελείται κατά την εκκίνηση αφού εγκατέστησε το λειτουργικό σύστημα Raspbian (τώρα γνωστό ως Raspberry Pi OS) στο Raspberry Pi. Τέλος, έφτιαξε τη δική του ιστοσελίδα και διακομιστή.

  Πώς να ρυθμίσετε το Apache HTTP με πιστοποιητικό SSL;

Πριν φτιάξετε τον δικό σας έξυπνο καθρέφτη, διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση. Ο Pierce κατασκεύαζε αυτόν τον έξυπνο καθρέφτη ως δώρο. Οπότε έχει φροντίσει να δείχνει λαμπερό. Ενώ ο οδηγός είναι λίγο παλιός, υπάρχουν χρήσιμα βήματα εδώ, όπως πώς να αφαιρέσετε το πλαίσιο οθόνης ή τη διαχείριση καλωδίου. Αλλά το κόσμημα του κομματιού είναι στην ξυλουργική του.

Ιστότοποι: Πλήρης Οδηγός

3. Ο Έξυπνος Καθρέφτης με Φωνή

Μπορείτε πραγματικά να αλληλεπιδράσετε με τον έξυπνο καθρέφτη του Evan Cohen μιλώντας του σαν τηλέφωνο Android. Και ναι, εξακολουθεί να τρέχει σε Raspberry Pi, επομένως δεν χρειάζεστε συσκευή Android.

Ο Κοέν έχει παράσχει την πλήρη τεκμηρίωση για τον τρόπο κατασκευής, εγκατάστασης και λειτουργίας του έξυπνου καθρέφτη του. Το βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και λειτουργεί με πολλές εφαρμογές τρίτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε τα έξυπνα φώτα LED μιλώντας στον καθρέφτη σας.

Αυτό έχει επίσης έναν υπέροχο, λεπτομερή οδηγό υλικού. Εάν σκοπεύετε να το κατασκευάσετε, χρησιμοποιήστε τον παρεχόμενο οδηγό αντί για τη μέθοδο του Pierce.

Ιστότοποι: Πλήρης Οδηγός | GitHub

4. Έξυπνος καθρέφτης με έλεγχο φωνής και χειρονομίας

Μπορείτε να φτιάξετε έναν έξυπνο καθρέφτη με οθόνη αφής; Ναι, είναι πιθανό, όπως θα δούμε αργότερα. Ένας άλλος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τον μαγικό σας καθρέφτη είναι να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο χειρονομιών ή τον φωνητικό έλεγχο. Έτσι, ο οικοδόμος Josep Cumeras i Khan έπιασε δουλειά.

Αυτός ο έξυπνος καθρέφτης έχει μερικά ωραία κόλπα. Πρέπει να χτυπήσετε τα χέρια σας για να ενεργοποιήσετε τη φωνητική αναγνώριση και μετά να δώσετε εντολές όπως «παίξε το ραδιόφωνο» ή «δείξε μου τα νέα».

Ο Khan έχει συγκεντρώσει πολλή τεκμηρίωση σχετικά με αυτό, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να εκτελείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές σε χρόνο μηδέν. Για πλοήγηση μέσα σε μια εφαρμογή, χρησιμοποιήστε απλές χειρονομίες.

Αυτό το έργο συγκαταλέγεται στους πιο ακριβούς μαγικούς καθρέφτες που κυκλοφορούν, με 400 ευρώ. Αλλά όταν βλέπετε το αποτέλεσμα στο βίντεο, ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο.

Ιστότοποι: Οδηγός | Πρόσθετος Οδηγός | GitHub

5. Έξυπνος καθρέφτης με οθόνη αφής με αναγνωριστικό προσώπου

Όχι μόνο έχει κατασκευάσει ο Eben Kouao έναν έξυπνο καθρέφτη με οθόνη αφής, αλλά διαθέτει ακόμη και αναγνωριστικό προσώπου για την αναγνώριση του ατόμου που στέκεται μπροστά του.

Η κατασκευή ενός έξυπνου καθρέφτη με οθόνη αφής δεν είναι εύκολη, καθώς το πάχος του καθρέφτη διπλής κατεύθυνσης καθιστά αδύνατη τη χρήση μιας τυπικής χωρητικής οθόνης αφής. Αντίθετα, η Eben έχει προσθέσει ένα πλαίσιο υπερύθρων για την ικανότητα αφής: με LED στη μία πλευρά και ανιχνευτές φωτός στην άλλη, μπορεί να πει πού αγγίξατε τον καθρέφτη.

  Γιατί χρειάζεστε ένα tablet γραφικών για το Photoshop

Με τη συμπερίληψη μιας μονάδας κάμερας Raspberry Pi, ο καθρέφτης μπορεί να δει τον χρήστη και να τον αναγνωρίσει χρησιμοποιώντας μια μονάδα ανίχνευσης προσώπου OpenCV. Διατίθεται ένα βήμα προς βήμα σεμινάριο κατασκευής, το οποίο θα πρέπει τελικά να καλύπτει την προσθήκη οικιακού αυτοματισμού και πολλαπλών προφίλ χρηστών.

Ιστότοποι: Πλήρης Οδηγός | Smart Touch GitHub | Face ID GitHub

6. AI Yoga Smart Mirror

Το YogAI μεταφέρει την ιδέα του έξυπνου καθρέφτη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο παρέχοντας έναν προσωπικό γυμναστή AI για να καθοδηγεί και να διορθώνει τις θέσεις της γιόγκα του χρήστη.

Δημιουργήθηκε από τους αυτο-ομολογούμενους fitness-nuts Salma Mayorquin και Terry Rodriguez, χρησιμοποιεί μια μονάδα κάμερας Raspberry Pi και μηχανική εκμάθηση TensorFlow για να αξιολογήσει μια ποικιλία στάσεων γιόγκα. Ένα avatar στην οθόνη μιμείται ακόμη και τις κινήσεις του χρήστη.

Επιπλέον, ο καθρέφτης μπορεί να λάβει προφορικές εντολές για έναρξη, διακοπή, παύση και επανεκκίνηση μιας συνεδρίας γιόγκα. Μιλάει επίσης, χρησιμοποιώντας το συνθεσάιζερ φωνής Flite, για να καθοδηγήσει τον χρήστη να πετύχει τις σωστές πόζες.

Ιστότοποι: Πλήρης Οδηγός | GitHub

7. Smart Mirror 100 $: Ο φθηνός και εύκολος τρόπος

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα κουβά μετρητά για να φτιάξετε έναν έξυπνο καθρέφτη. Όπως δείχνει ο Carl Gordon, μπορείτε να βάλετε ένα σε λειτουργία για περίπου $100 (ή 150 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, στην περίπτωση του Gordon). Ολόκληρος ο στόχος του σε αυτό το έργο είναι να το κάνει όσο το δυνατόν πιο φθηνό και οικονομικό.

Ο έξυπνος καθρέφτης του Gordon δεν χρησιμοποιεί το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα MagicMirror², αλλά τίποτα στην κατασκευή δεν υποδηλώνει ότι θα σπάσει το σύστημα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας απλός μαγικός καθρέφτης σε φθηνή τιμή, που εξακολουθεί να σας παρέχει όλα τα βασικά. Είναι επίσης ελαφρύ και φορητό, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά δωμάτια αν θέλετε.

Ιστότοποι: Πλήρης Οδηγός

8. Διασωθείς μαγικός καθρέφτης iPad

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να επανατοποθετήσετε παλιές συσκευές. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Chris Greening διέσωσε ένα σπασμένο iPad πρώτης γενιάς για να το χρησιμοποιήσει για τον μαγικό του καθρέφτη, αφαιρώντας προσεκτικά την οθόνη LCD κάτω από την θρυμματισμένη οθόνη του.

Επίσης, βοηθά στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα η χρήση ενός Raspberry Pi Zero W 15 $ με το τυπικό λειτουργικό σύστημα Raspberry Pi. Μια πλακέτα προγράμματος οδήγησης βίντεο παίρνει την έξοδο HDMI από το Pi και τη στέλνει στην οθόνη LCD.

Για να μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης LCD και να μην είναι εμφανές το περίγραμμά της πίσω από τον διπλό καθρέφτη, ο Chris πρόσθεσε μερικά φιμέ φύλλα οξικού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας πειστικός μαγικός καθρέφτης, με πολύ μικρό κόστος.

Ιστότοποι: Οδηγός βίντεο

Φτιάξτε τον δικό σας μαγικό καθρέφτη

Εάν πρόκειται να κάνετε έναν μαγικό καθρέφτη μόνοι σας, είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν με διαφορετική συσκευή, όπως έναν υπολογιστή με Windows. Αλλά αν ασχολείστε με τα DIY ηλεκτρονικά και την κατασκευή, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ένα εφεδρικό Raspberry Pi. Σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα MagicMirror², κάνει την κατασκευή έξυπνων καθρεφτών πολύ πιο εύκολη.