Τα 7 χειρότερα πράγματα για τα τηλέφωνα Samsung Galaxy (από έναν θαυμαστή της Samsung)

Για πολλούς ανθρώπους, το Android και η Samsung είναι συνώνυμα, ειδικά αν ζείτε στις ΗΠΑ. Ο γίγαντας της Νότιας Κορέας κατασκευάζει μερικές από τις καλύτερες συσκευές Android που μπορείτε να βρείτε στα χέρια σας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας.

Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι οι συσκευές Galaxy δεν είναι απαλλαγμένες από προβλήματα, που κυμαίνονται από ήπια ενοχλητικά έως εξοργιστικά. Σε αυτό το άρθρο, θα απαριθμήσουμε τα επτά χειρότερα πράγματα για τα τηλέφωνα Galaxy, τα οποία μοιράστηκε ένας θαυμαστής της Samsung.

1. Πάρα πολύ Bloatware

Οι συσκευές Galaxy είναι γεμάτες με προεγκατεστημένες εφαρμογές Samsung, πολλές από τις οποίες είναι απλώς εναλλακτικές στις εφαρμογές Google που είναι επίσης προεγκατεστημένες σε όλα τα τηλέφωνα Android. Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τις εναλλακτικές λύσεις της Samsung, πρέπει να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο αυτές τις εφαρμογές από το τηλέφωνό σας για να ανακτήσετε όλο τον χαμένο αποθηκευτικό χώρο.

Επιπλέον, εφαρμογές συστήματος όπως το Galaxy Store, το Bixby, το AR Zone και άλλες δεν μπορούν να απεγκατασταθούν ή να απενεργοποιηθούν, επομένως η μόνη σας επιλογή είναι να τις αποκρύψετε από το συρτάρι εφαρμογών και την αρχική οθόνη.

Πολλοί χρήστες της Samsung παραπονιούνται ότι το τηλέφωνό τους κατεβάζει αυτόματα εφαρμογές χωρίς άδεια και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να σταματήσετε το Galaxy Store από την εγκατάσταση εφαρμογών bloatware στο τηλέφωνό σας. Όλα τα πρόσθετα bloatware συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο, η ισχύς επεξεργασίας γουρούνι και η εξάντληση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας γρηγορότερα.

2. Οι φωτογραφίες φαίνονται υπερεπεξεργασμένες

Σήμερα, το λογισμικό είναι εξίσου σημαντικό με το υλικό για τη φωτογραφία smartphone, καθώς οι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας γίνονται πιο ισχυροί. Αλλά αν έχετε ένα τηλέφωνο Samsung, πρέπει να έχετε παρατηρήσει πώς τείνει να παρακάνει την επεξεργασία, κάνοντας τις εικόνες σας να φαίνονται ψεύτικες.

Αυτό που βλέπετε στο σκόπευτρο είναι τόσο συχνά τόσο διαφορετικό από το τελικό αποτέλεσμα που ποτέ δεν ξέρετε πραγματικά τι να περιμένετε από την κάμερά σας. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο εμφανές σε μεσαίας κατηγορίας και οικονομικά τηλέφωνα Samsung παρά σε ναυαρχίδες που έχουν καλύτερη επεξεργασία εικόνας.

  Μπορείτε να έχετε πολλούς λογαριασμούς Robinhood;

Συγκριτικά, οι φωτογραφίες από τα iPhone φαίνονται πιο φυσικές, συνεπείς και ποτέ δεν υποβάλλονται σε υπερβολική επεξεργασία. Ανεξάρτητα από το iPhone που αγοράζετε, μπορείτε να βασιστείτε στο σύστημα κάμερας του.

3. Ενοχλήσεις ενός UI

Πηγή εικόνας: Lukmanazis/Shutterstock

Αν και συμφωνούμε ότι το One UI είναι ένα από τα καλύτερα skins Android που κυκλοφορούν, είναι αλήθεια ότι ορισμένα μέρη του είτε είναι κακώς σχεδιασμένα, δεν έχουν νόημα ή αισθάνονται ελλιπή.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει εγγενής επιλογή για αλλαγή του σχήματος των εικονιδίων εφαρμογών. Ένα UI είχε αυτή την επιλογή, αλλά η Samsung την αφαίρεσε αργότερα χωρίς προφανή λόγο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κολλήσει με τα εικονίδια squircle εκτός και αν κάνετε λήψη της εφαρμογής προσαρμογής Good Lock της Samsung.

Αργή σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Παρατηρήσαμε επίσης ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ειδικά για άτομα που έχουν κάλους ή άλλες δερματικές ανωμαλίες στα άκρα των δακτύλων τους. Μερικές φορές, το τηλέφωνο απλώς αρνούνταν να καταχωρήσει εντελώς το δακτυλικό σας αποτύπωμα λόγω του εν λόγω προβλήματος.

Ακόμη και μετά την εγγραφή, ορισμένα τηλέφωνα Galaxy μεσαίας κατηγορίας χρειάζονται πολύ χρόνο για να διαβάσουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα και να ξεκλειδώσουν την οθόνη κλειδώματος. Αυτό είναι πολύ άβολο, καθώς θα πρέπει να παλεύετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας κάθε φορά.

Γραφικά στοιχεία και το συρτάρι εφαρμογών

Πίστωση εικόνας: Samsung

Ένα άλλο ενοχλητικό χαρακτηριστικό του One UI είναι ο τρόπος με τον οποίο τακτοποιεί το συρτάρι εφαρμογών. Σχεδόν κάθε τηλέφωνο Android το τακτοποιεί κατακόρυφα, ώστε να μπορείτε εύκολα να το μετακινήσετε για να βρείτε τις εφαρμογές που θέλετε. Είναι φυσικό, ρευστό και εύκολο. Αλλά τα τηλέφωνα Samsung το τακτοποιούν οριζόντια, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σύρετε την οθόνη σας αντί να κάνετε κύλιση, κάτι που είναι πολύ λιγότερο διαισθητικό.

Επιπλέον, πολλά γραφικά στοιχεία της Samsung δεν έχουν δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, όπως Διπλό ρολόι, Ψηφιακή ευημερία, Αναζήτηση Διαδικτύου Samsung, Ρουτίνες Bixby, Μήνας ημερολογίου και Σήμερα και πολλά άλλα. Αυτό σας καθιστά πιο δύσκολο να διακοσμήσετε την Αρχική σας οθόνη όπως θέλετε. Άλλα γραφικά στοιχεία της Samsung έχουν δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, αλλά ελάχιστα.

  Αυτές οι 5 εφαρμογές Wi-Fi Finder βοηθούν στην εύρεση δημόσιου Wi-Fi κοντά σας

Επίσης, δεν μας αρέσει το πώς η Samsung θέτει τις δικές της υπηρεσίες ως προεπιλεγμένη επιλογή για πολλές ενέργειες στο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Για παράδειγμα, το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού λειτουργίας εκκινεί το Bixby από προεπιλογή και όχι το μενού απενεργοποίησης. Και η σάρωση προς τα αριστερά από την Αρχική οθόνη ανεβάζει το Samsung Free αντί για το Google Discover.

Αλλά ίσως το μεγαλύτερο παράπονό μας με το One UI είναι το πόσο δύσκολη είναι η πλοήγηση κατά καιρούς. Για να είμαστε ξεκάθαροι, μας αρέσει το γεγονός ότι το One UI είναι γεμάτο με χρήσιμες λειτουργίες, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ακούσια συνέπεια που επιφέρει η εύρεση χαρακτηριστικών που είναι θαμμένες βαθιά στο λογισμικό. Εξαιτίας αυτού, πολλά καλά χαρακτηριστικά μένουν αχρησιμοποίητα.

4. Το Samsung Pass δεν λειτουργεί με το Chrome

Το Samsung Pass είναι μια υπηρεσία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε γρήγορα σε ιστότοπους και εφαρμογές χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Είναι μια υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης, βασικά. Το καλύτερο με αυτό είναι ότι οι βιομετρικές σας πληροφορίες προστατεύονται χρησιμοποιώντας το σύστημα ασφαλείας Samsung Knox.

Το Samsung Knox είναι μακράν η πιο ασφαλής πλατφόρμα ασφάλειας κινητών Android που κάνει το Samsung Pass πιο ασφαλές από υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας τρίτων όπως το LastPass.

Το πιάσιμο? Το Samsung Pass είναι διαθέσιμο μόνο στο Samsung Internet, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά της εταιρείας. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή, δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό και την ασφάλεια Knox.

5. Πιο αργή φόρτιση από τους ανταγωνιστές Android

Η Samsung είναι ίσως η πιο αργή όσον αφορά την αύξηση των ταχυτήτων φόρτισης στα τηλέφωνά της σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές Android. Ενώ άλλες μάρκες προωθούν τηλέφωνα με 65W, 80W, 120W ή ακόμα υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης, η υψηλότερη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Samsung είναι έως και 45W με το κορυφαίο μοντέλο S23 Ultra.

6. Ζητήματα Samsung Messages

Το Samsung Messages είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων σε πολλές συσκευές Galaxy και είναι άμεσος ανταγωνιστής του Google Messages. Το πρόβλημα είναι ότι τα Samsung Messages είναι αρκετά περιοριστικά.

  Box εναντίον Dropbox – Ποιο είναι καλύτερο;

Για παράδειγμα, το Google Messages διαθέτει Έξυπνη απάντηση, Ωθήσεις, Προτεινόμενες ενέργειες, προτάσεις Βοηθού Google και τη δυνατότητα αποστολής αρχείων σε συνομιλίες και αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων OTP μετά από 24 ώρες. Το Samsung Messages δεν έχει τίποτα από αυτά τα πράγματα.

Επιπλέον, το Google Messages είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές χάρη στην υπηρεσία Messages για web. Το Samsung Messages απαιτεί από εσάς να κάνετε άλματα για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το τελευταίο σας υποχρεώνει επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο Samsung εάν θέλετε να στείλετε αυτοκόλλητα σε μια συνομιλία και σας στέλνει μια ειδοποίηση κάθε φορά που στέλνετε ένα νέο μήνυμα ότι πρέπει να αφαιρέσετε το δάχτυλό σας.

7. Καθυστέρηση κλείστρου κατά τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης

Η Samsung λατρεύει να καυχιέται για τις κάμερες υψηλής ανάλυσης της, τόσο πολύ που πρόσθεσε μια εντυπωσιακή κάμερα 200MP στο S23 Ultra. Το πρόβλημα είναι ότι οι όχι και τόσο γνώστες της τεχνολογίας ανάμεσά μας συχνά (λανθασμένα) ερμηνεύουν την παρουσία περισσότερων megapixel ως ένδειξη καλύτερης ποιότητας εικόνας και δεν καταλαβαίνουν πώς συμβάλλει στην αυξημένη καθυστέρηση κλείστρου.

Η προσθήκη περισσότερων megapixel απλώς αυξάνει τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να τραβήξει το τηλέφωνό σας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση της λήψης, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα χρειαστεί να καταγράψει η κάμερά σας για να είναι καθαρή λήψη. Η λήψη όλων αυτών των επιπλέον πληροφοριών απαιτεί χρόνο και ως εκ τούτου επιβραδύνει την ταχύτητα λήψης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό αν φωτογραφίζετε ένα κινούμενο θέμα, όπως έναν καταρράκτη, ένα κινούμενο αυτοκίνητο ή τα παιδιά σας που παίζουν, επειδή πιθανότατα δεν πρόκειται να έχετε καθαρό αποτέλεσμα.

Συγκριτικά, τα iPhone δεν έχουν ουσιαστικά καμία καθυστέρηση κλείστρου, εν μέρει επειδή δεν επιτρέπουν τη λήψη γελοίων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, αλλά και επειδή τα τσιπ Apple Silicon έχουν περισσότερη ισχύ CPU και ως εκ τούτου μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα πιο γρήγορα, ελαχιστοποιώντας την καθυστέρηση κλείστρου.

Τα ελαττώματα στα τηλέφωνα Samsung

Από τη μια πλευρά, υπάρχουν πολλά που αγαπούν τα τηλέφωνα Samsung, από την πληθώρα των χαρακτηριστικών μέχρι την αυξημένη υποστήριξη για προσαρμογή και την ασφάλεια Knox. Από την άλλη πλευρά, πράγματα όπως οι εφαρμογές bloatware, οι αυτόματες εγκαταστάσεις εφαρμογών, η υπερβολική επεξεργασία φωτογραφιών και τα προβλήματα σχεδιασμού διεπαφής χρήστη κάνουν την εμπειρία χειρότερη.

Ομολογουμένως, ορισμένα προβλήματα με τηλέφωνα Samsung δεν αφορούν συγκεκριμένα την εταιρεία. Για παράδειγμα, τα τηλέφωνα Xiaomi είναι επίσης γεμάτα με bloatware και η Nokia και η Motorola δεν είναι ακριβώς γνωστές για γρήγορη φόρτιση. Ωστόσο, βοηθάει να λαμβάνετε υπόψη αυτά τα προβλήματα όταν βρίσκεστε στην αγορά για να αγοράσετε το επόμενο τηλέφωνο Galaxy.