Τα 7 καλύτερα παιχνίδια MMO για κινητά που μπορείτε να παίξετε σήμερα

Τα MMO μπορεί να είναι ένα από τα σπουδαιότερα είδη που θα παίξετε ποτέ, αν απολαμβάνετε παιχνίδια με ένταση χρόνου στα οποία πρέπει να αφοσιωθείτε λίγο. Η αναπαραγωγή ενός MMO στην κινητή συσκευή σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την πρόοδο στους χαρακτήρες σας στο παιχνίδι. Θα σας δώσει επίσης κάτι άλλο στο οποίο θα εστιάσετε όταν περιμένετε κάπου με χρόνο να σκοτώσετε.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια MMO για κινητά που αξίζει να παίξετε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε επτά από τα καλύτερα.

1. Black Desert Mobile

Ένα κορεατικό MMO φαντασίας με βαριά στοιχεία sandbox, το Black Desert Mobile σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε το ταξίδι σας σε όλο τον κόσμο. Το Black Desert Online (το όνομα της «κύριας» έκδοσης του παιχνιδιού) διαθέτει σε βάθος δημιουργία χαρακτήρων, εντυπωσιακή μηχανική μάχης και πολλές δραστηριότητες.

Ενώ η κύρια έκδοση του Black Desert διαθέτει πολύ πιο ενεργή μάχη και δεξιότητες, θα διαπιστώσετε ότι πολλές δραστηριότητες στην έκδοση για κινητά μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Η έκδοση για κινητά ταιριάζει σε παίκτες που ακολουθούν πολυάσχολους τρόπους ζωής, αλλά ενδιαφέρονται για ένα εκτεταμένο MMO που εξυπηρετεί πολλά διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.

Λήψη: Black Desert Mobile για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

2. Hero of Aetheric

Το Hero of Aetheric είναι ένα 2D MMORPG που βασίζεται σε κλασικά παιχνίδια RPG, με turn-based μάχη που συνδυάζει όπλα και δεξιότητες. Εάν είστε λάτρης των παλιότερων MMO, τότε πιθανότατα θα βρείτε το Hero of Aetheric να είναι ένας εξαιρετικός τίτλος με πολλές δυνατότητες αναπαραγωγής.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα MMO για κινητά, το Hero of Aetheric σχεδιάστηκε με γνώμονα πρώτα τα κινητά, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως λείπουν κάποια χαρακτηριστικά από την εμπειρία του κινητού.

  Βρείτε την αγαπημένη σας μουσική βουίζοντας με αυτές τις 6 διαδικτυακές πλατφόρμες

Λήψη: Hero of Aethric για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

3. Albion Online

Εάν προτιμάτε τα παιχνίδια σας MMO να βασίζονται σε πιο μεσαιωνική φαντασία, τότε το Albion Online είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Έχετε τις συνήθεις δραστηριότητες PVP και PVE να κάνετε, καθώς και πολλές δραστηριότητες «δεξιότητας ζωής», όπως ψάρεμα, χειροτεχνία, γεωργία και εκτροφή ζώων.

Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά παλιό MMO, το Albion Online έχει διατηρήσει μια σταθερή, σταθερή βάση παικτών που παραμένει τόσο αφοσιωμένος όσο ήταν όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι. Το κινητό διασταυρώνεται με την έκδοση για υπολογιστή, με σχεδόν την ίδια λειτουργικότητα μεταξύ των πλατφορμών.

Λήψη: Albion Online για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

4. Diablo Immortal

Ενώ περιβάλλεται από αρκετή διαμάχη κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του σχετικά με τις μικροσυναλλαγές του, το Diablo Immortal έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα δημοφιλές MMO για κινητά με εκπληκτικό όγκο περιεχομένου που προσφέρεται στους παίκτες δωρεάν.

Εάν παίζετε Diablo Immortal χωρίς καμία προσδοκία να διαγωνιστείτε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα από τον πραγματικό κόσμο, πιθανότατα θα βρείτε την εμπειρία οπτικά ευχάριστη και ελκυστική για να παίξετε για λίγο. Εάν θέλετε μια αυθεντικά προοδευτική εμπειρία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, καθώς το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι από όλους τους λογαριασμούς αρκετά αξιόπιστο.

Λήψη: Diablo Immortal για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

5. Lineage 2: Revolution

Το Lineage 2: Revolution είναι γεμάτο περιεχόμενο, με την επιλογή διαφορετικών στυλ παιχνιδιού που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας στο παιχνίδι. Με τις διαφορετικές κατηγορίες που προσφέρει το παιχνίδι, μπορείτε να απολαύσετε πολλαπλά playthrough, δίνοντας στο παιχνίδι μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής.

  Τι σημαίνει "IKR" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η κοινότητα επαίνεσε την έκδοση για κινητά επειδή είναι μια αυθεντική θύρα και μια θύρα στην οποία οι παίκτες μπορούν ακόμα να έχουν μια πλήρη εμπειρία. Ένα υποτιμημένο MMO που έχει μια πιο εξειδικευμένη βάση παικτών, το Lineage 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες που ενδιαφέρονται για MMO με σκηνικό φαντασίας.

Λήψη: Lineage 2 για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

6. SimpleMMO

Εάν ενδιαφέρεστε λιγότερο για τα εντυπωσιακά γραφικά, την ολοκληρωμένη μηχανική μάχης και ένα καλά μελετημένο σύστημα χειροτεχνίας, το SimpleMMO μπορεί να σας απογοητεύσει. Εάν θέλετε απλώς να παίξετε ένα παιχνίδι MMO βασισμένο σε κείμενο που θυμίζει τίτλους από τις προηγούμενες μέρες του gaming, τότε το SimpleMMO είναι τέλειο.

Μια ελαφριά εμπειρία όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τις προδιαγραφές, μπορείτε να περιμένετε μια πιο απλή εμπειρία MMO που περνάει όλη την ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ σκοτώνετε χρόνο. Η έκδοση για κινητά του παιχνιδιού βασίζει τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σε ενεργειακό επίπεδο, οπότε να το έχετε κατά νου, αν τα παιχνίδια για κινητά τύπου ενεργειακού επιπέδου τείνουν να σας αποθαρρύνουν. Οι μικροσυναλλαγές είναι άφθονες και υπάρχει επιχείρημα ότι το παιχνίδι είναι αρκετά pay-to-win.

Λήψη: SimpleMMO για iOS | Android (Δωρεάν αγορές εντός εφαρμογής)

7. RuneScape/ Old School RuneScape

Ένα καλύτερο παράδειγμα μιας έκδοσης για φορητές συσκευές ενός δημοφιλούς παιχνιδιού MMO, το RuneScape είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια MMO. Είτε πρόκειται για την έκδοση RuneScape 3 είτε για την έκδοση Old School, μπορείτε να απολαύσετε μια καθηλωτική εμπειρία στον κόσμο του Gielinor χωρίς την ανάγκη μικροσυναλλαγών.

Θα πρέπει να πληρώσετε τη συνδρομή μελών για να ξεκλειδώσετε ολόκληρο τον κόσμο και τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, αλλά έχει λογική τιμή και θα απευθύνεται σε παίκτες PVP, PVE και μη μάχιμους MMO. Το RuneScape έχει περισσότερο turn-based μάχες, αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Εάν είστε παίκτης που θέλει απλώς κάτι να παίξει μακροπρόθεσμα και δεν σας ενοχλεί τόσο η μάχη, θα απολαύσετε τη γοητευτική εμπειρία που προσφέρουν και οι δύο εκδόσεις του RuneScape.

  Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση PMP το 2022

Λήψη: Old School RuneScape για iOS | Android (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Λήψη: RuneScape για iOS | Android (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

MMO Games: Μια επισκόπηση

Τα παιχνίδια MMO είναι εδώ και πολύ καιρό ένα δημοφιλές είδος, που φλερτάρουν μέσα και έξω από το mainstream όλα αυτά τα χρόνια. Ιδανικά για παίκτες που προτιμούν μια πιο μακροπρόθεσμη δέσμευση στις εμπειρίες τους στο παιχνίδι, τα MMO μπορούν να έχουν όμορφους, μακρινούς κόσμους με περίπλοκα συστήματα μάχης που απαιτούν δεξιότητες.

Το θέμα του τι είναι τα MMO και πώς έχουν αλλάξει είναι ενδιαφέρον για κάθε παίκτη, ακόμα κι αν δεν παίζετε μόνοι σας τίτλους MMO. Οι αλλαγές τους με το πέρασμα των χρόνων οδήγησαν στην εστίαση στην περίπλοκη χειροτεχνία, τις δεξιότητες ζωής και τα συστήματα μάχης με όμορφα γραφικά ως προϋπόθεση. Τα σημερινά MMO απέχουν πολύ από τα παλιά παιχνίδια MUD που βασίζονταν σε κείμενο, αλλά εξακολουθούν να είναι εξίσου διασκεδαστικά.

Απολαύστε παιχνίδια MMO από οπουδήποτε

Τα παιχνίδια MMO προσφέρουν μια εκτεταμένη, συνεχώς εξελισσόμενη εμπειρία που ξεπερνά το παραδοσιακό σημάδι των 10-20 ωρών των περισσότερων mainstream τίτλων AAA. Όταν επιλέγετε ένα MMO για να παίξετε, ουσιαστικά δεσμεύεστε για ένα έργο μεγάλων αποστάσεων με σχεδόν ατελείωτο περιεχόμενο. Εφόσον το MMO που επιλέγετε έχει μια σταθερή βάση παικτών και δεν υπάρχουν σημάδια τερματισμού λειτουργίας, θα έχετε μια εξαιρετική, διαδραστική εμπειρία παιχνιδιού που δεν μπορούν να ταιριάζουν με άλλα είδη.

Ένα MMO για κινητά μπορεί αρχικά να είναι απογοητευτικό λόγω της μικρότερης οθόνης και της τάσης από τους προγραμματιστές να σπρώχνουν παιχνίδια για κινητά με μικροσυναλλαγές. Ενώ οι μικροσυναλλαγές και το περιορισμένο περιεχόμενο αποτελούν μεγάλο μέρος των παιχνιδιών για κινητά και των εκδόσεων παιχνιδιών για κινητά στον υπολογιστή, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τίτλοι MMO για κινητά που μπορείτε να απολαύσετε από οπουδήποτε.