Τα 5 χαρακτηριστικά που λατρέψαμε στο νέο Lenovo Legion Go στην IFA 2023

Βασικά Takeaways

 • Το Lenovo Legion Go διαθέτει εξαιρετική οθόνη 8,8 ιντσών, ανάλυση QHD και καλύτερη χρωματική γκάμα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.
 • Το Legion Go προσφέρει μια μοναδική λειτουργία FPS με αποσπώμενα χειριστήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως joystick με το ποντίκι, παρέχοντας μια νέα εμπειρία παιχνιδιού.
 • Με μεγαλύτερη μπαταρία 49,2 Wh, το Legion Go έχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το Steam Deck και το Asus ROG Ally.

Προσέξτε το Steam, την ASUS και τολμώ να πω, ακόμη και τη Nintendo;

Το Lenovo Legion Go που αποκαλύφθηκε στην IFA 2023 φαίνεται βέβαιο ότι θα γίνει σοβαρός διεκδικητής του Steam Deck και του ASUS ROG Allly, και ενώ το Nintendo Switch συνήθως επηρεάζεται λιγότερο από την κυκλοφορία φορητών υπολογιστών παιχνιδιών, είναι ένας άλλος ανταγωνιστής.

Λοιπόν, τι κάνει το Lenovo Legion Go έναν άξιο ανταγωνιστή; Είχαμε ένα πρακτικό παιχνίδι με το Legion Go στην IFA 2023, και αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται να διεκδικήσει ένα ισχυρό μερίδιο μεταξύ των ομοίων του.

Προδιαγραφές υλικού Lenovo Legion Go

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Το Lenovo Legion Go χρησιμοποιεί μια διαμόρφωση υλικού εξ ολοκλήρου AMD, χρησιμοποιώντας την CPU Ryzen Z1 Extreme της AMD, με 8 πυρήνες/16 νήματα, χρονισμένο έως και 5,1 GHz και μνήμη cache L3 16 MB. Χρησιμοποιεί επίσης τα γραφικά RDNA 3 της AMD, με έως και 12 πυρήνες, συν 16 GB LPDDR5x, με ονομαστική συχνότητα 7.500 Mhz.

Μπορείτε να δείτε τις προδιαγραφές του Lenovo Legion Go παρακάτω.

  Τρόπος εξαγωγής συνομιλίας MS Teams

χαρακτηριστικό

Προσδιορισμός

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

AMD Ryzen Z1 Extreme (8 πυρήνες/16 νήματα, έως 5,1 GHz, 16 MB προσωρινή μνήμη L3)

GPU

Γραφικά AMD RDNA 3 (έως 12 πυρήνες)

ΕΜΒΟΛΟ

7.500Mhz 16GB LPDDR5x

Αποθήκευση

PCIe 4.0 NVMe M.2 2242 SSD:

Μπαταρία

 • Μονάδα παιχνιδιού: Μπαταρία 49,2 Whr με Super Rapid Charge, 65W USB Type-C τροφοδοτικό
 • Χειριστήρια: 900mAh

Απεικόνιση

 • IPS 8,8 ιντσών
 • Λόγος διαστάσεων 16:10
 • Quad HD+ (2560×1600)
 • Ρυθμός ανανέωσης 144 Hz
 • 97% DCI-P3, 500 nits
 • Οθόνη αφής

Ήχος

 • 2x 2W ηχεία
 • Μικρόφωνο διπλής συστοιχίας

λιμάνια

 • 2x USB4
 • Υποδοχή ακουστικών 3,5 mm
 • Αναγνώστης καρτών MicroSD

Συνδεσιμότητα

 • Wi-Fi 6E 2×2
 • Bluetooth 5.2

Διαστάσεις

 • Μονάδα βάσης: 8,27 x 5,15 x 0,79 ίντσες (210 x 131 x 20 mm)
 • Μονάδα βάσης με συνδεδεμένα χειριστήρια: 11,8 x 5,15 x 1,61 ίντσες (299 x 131 x 41 mm)

Βάρος

 • Μονάδα βάσης: 1,41 λίβρες (640 γρ.)
 • Μονάδα βάσης με προσαρτημένα ελεγκτές: 1,88 λίβρες (854 g)

Λειτουργικό σύστημα

Windows 11 Home

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

5 λειτουργίες Lenovo Legion Go που αγαπήσαμε

Το Lenovo Legion Go διαμορφώνεται σε μια συσκευή χειρός gaming, τόσο πολύ που του δώσαμε το βραβείο Best Tech in Show για το IFA 2023. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας δοκιμής.

1. Το Lenovo Legion Go έχει εξαιρετική οθόνη

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συσκευές χειρός gaming, το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρείτε είναι η οθόνη και η οθόνη του Lenovo Legion Go είναι κορυφαία.

Η οθόνη του 8,8 ιντσών είναι μεγαλύτερη από τις οθόνες 7 ιντσών στο Steam Deck και στο ROG Ally και σε συνδυασμό με την ανάλυση Quad HD+ (2600 x 1600), φαίνεται όμορφο, ευκρινές, γεμάτο ζωηρά χρώματα όταν παίζετε παιχνίδια ή αλλάζετε μεταξύ των εφαρμογών. Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz του Legion Go είναι επίσης υψηλότερος, και αυτό φαίνεται πραγματικά κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών με γρήγορο ρυθμό που δοκιμάσαμε στη μονάδα.

Αν και η φωτεινότητα του Legion Go και του ROG Ally είναι η ίδια, στα 500 nits, η μονάδα Lenovo προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χρωματική γκάμα και βάθος μέσω της υποστήριξης 97% της χρωματικής γκάμα DCI-P3. Εν ολίγοις, εμφανίζει μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, κάτι που πραγματικά φαίνεται.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βάση δεδομένων χωρίς διακομιστή

2. Λειτουργία FPS

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Ο λόγος που πρόσθεσα το Nintendo Switch στη λίστα των ανταγωνιστών του Legion Go οφείλεται κυρίως σε αυτό το χαρακτηριστικό. Πρώτον, τα χειριστήρια Legion Go είναι αποσπώμενα, παρόμοια με τον τρόπο που αφαιρείτε το Switch Joy-Cons για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη ξεχωριστά ή για παιχνίδια δύο παικτών. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για λειτουργίες παιχνιδιού δύο παικτών—θα μάθουμε όταν έχουμε περισσότερο χρόνο με το Legion Go.

Ωστόσο, αφού αφαιρεθεί, μπορείτε να τοποθετήσετε το σωστό χειριστήριο σε μια θήκη, μετατρέποντάς το σε ένα joystick με το ποντίκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παίξετε παιχνίδια FPS εν κινήσει. Είναι πρωτότυπο και δίνει πραγματικά στο Legion Go ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σωστό χειριστήριο ως ποντίκι, το οποίο μπορεί να διευκολύνει την πλοήγηση στα μενού και διαφορετικά στο Legion Go. Η εμπειρία είναι πολύ παρόμοια με ένα κανονικό ποντίκι, το οποίο θα το κάνει προσιτό στους περισσότερους ανθρώπους.

3. Μεγαλύτερη μπαταρία

Τόσο το Steam Deck όσο και το Asus ROG Ally διαθέτουν μπαταρία 40 Wh. Διαρκούν και οι δύο μια αξιοπρεπή έκταση, αλλά υφίστανται σοβαρή πίεση όταν παίζουν παιχνίδια με βαθμολογία AAA.

Η Lenovo επέλεξε μια μπαταρία 49,2 Wh, η οποία θεωρητικά θα της δώσει το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Και πάλι, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κάτι που θα έπρεπε να δοκιμάσουμε με περισσότερο χρόνο, αλλά τα στοιχεία δείχνουν μια σαφή ώθηση.

4. Εξαιρετικό Υλικό

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Το συνολικό πακέτο υλικού Lenovo Legion Go είναι εξαιρετικό και θα πρέπει να γεμίσει με χαρά όποιον σκέφτεται να επιλέξει ένα από αυτά. Παρόλο που δεν καταφέραμε να παίξουμε παιχνίδια με τεράστια φορολογία κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας εμπειρίας (περιοριζόμασταν στα Hot Wheels και στους Vampire Surviors), ήταν εμφανής η ομαλή οθόνη, τροφοδοτούμενη από το Ryzen Z1 της AMD, ειδικά κατασκευασμένο για φορητές συσκευές gaming .

  Τι είναι μια στατική διεύθυνση IP και πώς να την προσαρμόσετε

Θα πρέπει να μπορείτε να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο την οθόνη QHD 8,8 ιντσών, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα παίζετε με την ανάλυση και τις ρυθμίσεις για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς ένα πραγματικό γεγονός για κάθε φορητή συσκευή παιχνιδιού.

5. Μέγεθος και βάρος

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Είμαι μεγάλος θαυμαστής της πολύ μεγαλύτερης οθόνης στο Legion Go. Μετατρέπει το Legion Go σε μια φορητή μονάδα παιχνιδιών που αισθάνεται σταθερά κατασκευασμένη, σαν να είναι κατασκευασμένη για να διαρκεί, αλλά και εργονομικά σχεδιασμένη.

Με τα χειριστήρια συνδεδεμένα, το Legion Go έχει διαστάσεις 11,8 x 5,15 x 1,61 ίντσες, που δεν είναι καθόλου μικρό. Το συνολικό μέγεθος θα έχει πιθανώς τους αρνητές του. Μερικοί άνθρωποι απλώς θα προτιμήσουν το μικρότερο αποτύπωμα του ROG Allly και του Steam Deck.

Αλλά ακόμα και με το μεγαλύτερο πλαίσιο του, το Legion Go εξακολουθεί να αισθάνεται όμορφα ισορροπημένο. Μπορείτε να το κρατήσετε για ένα διάστημα χωρίς να κουραστείτε και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να ακουμπήσουν τη μονάδα στην αγκαλιά τους ή να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο στήριγμα, τα 1,88 λίβρες δεν αισθάνονται υπερβολικά δυσκίνητα.

Η θήκη μεταφοράς είναι επίσης μια ωραία πινελιά!

Ημερομηνία και τιμή κυκλοφορίας του Lenovo Legion Go

Το Lenovo Legion Go που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην IFA 2023, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η τιμή εκκίνησης είναι 700 $, αλλά η Lenovo δεν έχει αποκαλύψει καμία διαμόρφωση και αυτές είναι οι πληροφορίες που αναφέρονται στον ιστότοπό της. Ωστόσο, η τιμή και οι πρόσθετες διαμορφώσεις ενδέχεται να αλλάξουν πριν από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο.

Lenovo Legion Go εναντίον Steam Deck εναντίον Asus ROG Allly: Battle of the Gaming Handhelds

Όταν πρόκειται για αυτό, οι κύριες συγκρίσεις θα γίνουν μεταξύ του Lenovo Legion Go, του Steam Deck και του Asus ROG Ally. Είναι παρόμοιες συσκευές με παρόμοιες προδιαγραφές, που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Το μεγάλο ερώτημα θα είναι ποιος θα βγει στην κορυφή μόλις ξεκινήσει το Legion Go.