Τα 5 καλύτερα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε επεξεργασμένες εικόνες

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν μια εικόνα έχει μπλέξει, αλλά υπάρχουν μερικά εύχρηστα δωρεάν εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτά τα εργαλεία διευκολύνουν την αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από τις εικόνες, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι πραγματικό και τι όχι. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα εργαλεία για τον εντοπισμό επεξεργασμένων εικόνων και σας δείχνουμε πώς λειτουργούν.

Το Image Edited δίνει μια σαφή ένδειξη εάν μια μεταφορτωμένη εικόνα έχει υποστεί επεξεργασία. Μόλις σύρετε/αποθέσετε τη φωτογραφία ή τη ανεβάσετε στο εργαλείο, θα δείτε μία από τις ακόλουθες ετυμηγορίες. Ναι, Μάλλον και Όχι.

Μπορεί να αναγνωρίσει κοινές τεχνικές επεξεργασίας, όπως περικοπή, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή, κλωνοποίηση, επούλωση, θόλωση, όξυνση, προσαρμογή χρώματος κ.λπ.

Εκτός από μια σαφή ετυμηγορία, μπορεί να σας δείξει τα πλήρη δεδομένα EXIF ​​για την εικόνα σας, όπως το μοντέλο της κάμερας, την ημερομηνία, την τοποθεσία και πολλά άλλα. Θα σας παρέχει επίσης μια λίστα λογισμικού με το οποίο μπορεί να έχει τροποποιηθεί η εικόνα. Όλες αυτές οι δυνατότητες είναι δωρεάν, αλλά αν ψάχνετε για λεπτομερή ανάλυση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα Επεξεργασίας εικόνας για τιμολόγηση.

Για να δοκιμάσουμε αυτό το εργαλείο, κατεβάσαμε μια στοκ εικόνα και τη χειριστήκαμε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Μπορείτε να δείτε το πριν (αριστερά) και το μετά (δεξιά) της φωτογραφίας παρακάτω:

Στη συνέχεια, ανεβάσαμε την επεξεργασμένη εικόνα στο Image Edited. Εδώ είναι τα αποτελέσματα που πήραμε:

Ο ανιχνευτής ψεύτικης εικόνας πραγματοποιεί ανάλυση επιπέδου σφάλματος (ELA) για να εντοπίσει ασυνέπειες στα επίπεδα συμπίεσης της εικόνας που έχετε ανεβάσει. Λαμβάνει επίσης υπόψη τα μεταδεδομένα μιας εικόνας για να ελέγξει εάν μια εικόνα έχει υποστεί χειραγώγηση.

  Box εναντίον Dropbox – Ποιο είναι καλύτερο;

Η διεπαφή είναι αρκετά απλή και φιλική προς το χρήστη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε την εικόνα από τον υπολογιστή σας και να κάνετε κλικ στο Scan Now. Θα έχετε το αποτέλεσμά σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σημειώστε ότι, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του εργαλείου, η ακρίβεια είναι μεταξύ 60 και 70 τοις εκατό.

Ακολουθεί το αποτέλεσμα της χειραγωγημένης εικόνας που ανεβάσαμε:

Το FotoForensics είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές εκεί έξω και χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους δεδομένων όπως JPEG, ELA και μεταδεδομένα για να προσδιορίσει την πρωτοτυπία μιας εικόνας. Λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα περισσότερα από τα άλλα εργαλεία που θα δείτε στο διαδίκτυο.

Όταν ανεβάζετε μια εικόνα και ζητάτε από την FotoForensics να την αναλύσει, η διαδικασία ξεκινά με την Ανάλυση επιπέδου σφάλματος (ELA). Το αρχικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μαζί με την αρχική εικόνα που παρείχατε. Εάν η εικόνα που ανεβάσατε έχει παραποιηθεί ή τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, θα δείτε χρώματα στο αναλυόμενο αποτέλεσμα. Αλλά αν πρόκειται για ανέγγιχτη, πρωτότυπη φωτογραφία, η αναλυόμενη εικόνα θα έχει μόνο λευκό χρώμα.

Επιπλέον, η FotoForensics προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές μεθόδους ανάλυσης στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του μενού στην αριστερή πλευρά για πιο ακριβή ανάλυση. Αυτό μπορεί να είναι βολικό εάν έχετε να κάνετε με μια εικόνα που δημιουργήθηκε από έναν από τους καλύτερους διαδικτυακούς επεξεργαστές φωτογραφιών AI.

Δείτε πώς ανέλυσε τη χειραγωγημένη φωτογραφία μας:

Το Ghiro είναι ένα άλλο εργαλείο που προσφέρει διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης φωτογραφιών. Αυτά περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, το ELA, τη δημιουργία κατακερματισμού, την αντιστοίχιση κατακερματισμένης λίστας, τη μηχανή υπογραφής και την εξαγωγή συμβολοσειρών.

Με τη δημιουργία κατακερματισμού, το εργαλείο δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό για την εικόνα με βάση τα δεδομένα της, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό της κατάστασης της εικόνας. Στην αντιστοίχιση λίστας κατακερματισμού, μόνο εσείς έχετε τον κωδικό εικόνας. μπορείτε να παρέχετε μια λίστα κωδικών και θα βρει όλες τις εικόνες που ταιριάζουν με αυτούς τους κωδικούς.

  Επιδιόρθωση Βεβαιωθείτε ότι οι καθορισμένες διαδρομές μετασχηματισμού είναι έγκυρες σφάλμα

Η εξαγωγή συμβολοσειρών επιτρέπει στο εργαλείο να βρίσκει όλο το κείμενο που είναι κρυμμένο στην εικόνα, όπως διευθύνσεις URL, ονόματα ή ημερομηνίες, και να αναγνωρίζει οτιδήποτε ασυνήθιστο. Η μέθοδος του μηχανισμού υπογραφής εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εικόνα, όπως πού τραβήχτηκε, ποια κάμερα χρησιμοποιήθηκε, ποιο ήταν το σημείο εστίασης και ούτω καθεξής.

Όταν χρησιμοποιείτε το Ghiro, θα χρειαστεί να ανεβάσετε την εικόνα ως ένα από τα έργα σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις εικόνες που έχετε προσθέσει στην ενότητα Εικόνες του εργαλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ghiro απαιτεί λήψη και εγκατάσταση στη συσκευή σας. Αυτό είναι ένα εργαλείο Linux, επομένως εάν χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows, πρέπει να έχετε μια εικονική μηχανή όπως το QEMU ή το VirtualBox για να το εκτελέσετε.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα που μας έδωσε ο Ghiro για τη χειραγωγημένη εικόνα μας:

Το JPEGsnoop είναι ένα άλλο πρόγραμμα με δυνατότητα λήψης, αλλά μόνο για χρήστες Windows. Όταν ανεβάζετε μια εικόνα για ανάλυση στο εργαλείο, το JPEGsnoop παρουσιάζει αμέσως βασικές πληροφορίες κεφαλίδας, όπως διαστάσεις και λειτουργία συμπίεσης. Αυτή είναι η αρχική σας ματιά στο μακιγιάζ της εικόνας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εμβαθύνετε στις ρυθμίσεις συμπίεσης της εικόνας, παρουσιάζοντας πίνακες κβαντοποίησης και πίνακες Huffman. Για μια πιο ενδιαφέρουσα ανάλυση, μπορείτε να εξερευνήσετε τους συντελεστές μετασχηματισμού διακριτού συνημιτόνου (DCT) που παρέχουν μια οπτική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο η εικόνα διαιρείται και συμπιέζεται.

  Γιατί το iPhone σας ρωτά συνεχώς για τη χρήση τοποθεσίας στο παρασκήνιο

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό είναι το ιστόγραμμα, το οποίο σας δίνει ένα γράφημα των τιμών των pixel. Αυτό σας βοηθά να εντοπίσετε τυχόν περίεργα πράγματα στην εικόνα σας που μπορεί να είναι επεξεργασίες ή αλλαγές.

Εδώ είναι τα αποτελέσματά μας:

Άλλοι τρόποι αναγνώρισης εικόνων χειραγώγησης

Ενώ η χρήση ειδικών εργαλείων ντετέκτιβ μπορεί να είναι χρήσιμη για τον εντοπισμό επεξεργασιών εικόνων, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα.

Ξεκινήστε δίνοντας στην εικόνα μια καλή, προσεκτική ματιά. Ψάξτε για οτιδήποτε φαίνεται απροσδόκητο, όπως περίεργες αλλαγές χρώματος ή πράγματα που δεν ταιριάζουν με το φόντο. Οι επεξεργασμένες εικόνες έχουν συχνά ασαφείς άκρες ή μοιάζουν σαν να έχουν κοπεί και επικολληθεί, επομένως η μεγέθυνση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτές τις ύπουλες ανωμαλίες.

Εάν έχετε να κάνετε με μια φωτογραφία ενός πλήθους, προσέξτε για τυχόν εργασίες αντιγραφής-επικόλλησης. Έχουμε έναν οδηγό για τους διαφορετικούς τρόπους χειροκίνητης ανίχνευσης επεξεργασμένων εικόνων που εμβαθύνουν σε αυτές τις τεχνικές για να σας βοηθήσουν να γίνετε πραγματικός επαγγελματίας στον εντοπισμό εικόνων που έχουν υποστεί χειραγώγηση.

Διαφοροποιήστε το γεγονός από τη μυθοπλασία

Οι ανιχνευτές ψεύτικων εικόνων μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσετε τις πραγματικές ιστορίες πίσω από τα pixel και να αποφύγετε να πέσετε σε ψεύτικες ειδήσεις, απάτες ή φάρσες που χρησιμοποιούν επεξεργασμένες εικόνες. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να γίνετε ψηφιακός ντετέκτιβ και να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και το πλαίσιο μιας εικόνας ή να βελτιώσετε τις δικές σας δεξιότητες επεξεργασίας. Δώστε αυτά τα εργαλεία και δείτε μόνοι σας.