Τα νέα χρώματα των Χαρτών Google σας ενοχλούν; Μετάβαση σε δορυφορική προβολή

Βασικά Takeaways

 • Ο νέος χρωματικός συνδυασμός των Χαρτών Google έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με ορισμένους χρήστες να το βρίσκουν λιγότερο ελκυστικό και μπερδεμένο.
 • Η διεπαφή εμφανίζεται τώρα πιο κρύα και λιγότερο ανθρώπινη, με γκρίζους δρόμους και γαλαζοπράσινο νερό και ωχρή μέντα για πάρκα και ανοιχτούς χώρους.
 • Η δορυφορική προβολή των Χαρτών Google παρέχει μια πιο ξεκάθαρη, ευχάριστη εναλλακτική λύση στη νέα προεπιλογή.

Δεν σας αρέσει ο νέος χρωματικός συνδυασμός των Χαρτών Google; Σας ακούμε. Οι έντονες αποχρώσεις και η χαμηλή αντίθεση μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Ευτυχώς, η δορυφορική προβολή διευκολύνει τη χρήση των Χαρτών Google για τα μάτια.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε τους Χάρτες Google να ανοίγουν σε δορυφορική προβολή από προεπιλογή, εξοικονομώντας χρόνο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να βρίσκετε το δρόμο σας.

Πώς διαφέρουν οι Χάρτες Google;

Οι αλλαγές στο χρωματικό συνδυασμό των Χαρτών Google προκάλεσαν μικτές αντιδράσεις. Ενώ ορισμένοι χρήστες εκτιμούν την πιο σιωπηλή και μοντέρνα εμφάνιση, άλλοι τη βρίσκουν λιγότερο ελκυστική και μάλιστα μπερδεμένη. Λοιπόν, ποιος είναι ο νέος συνδυασμός χρωμάτων των Χαρτών και γιατί τον άλλαξε η Google;

  Οι 18 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές κλήσεων WiFi για iPhone

Λοιπόν, η πρώτη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι η διεπαφή εμφανίζεται πλέον πιο ψυχρή και λιγότερο ανθρώπινη. Οι προηγουμένως ζωντανοί και ζεστοί τόνοι έχουν αντικατασταθεί με πιο ψυχρές, σιωπηρές αποχρώσεις. Οι δρόμοι είναι πλέον γκρίζοι και το νερό έχει αλλάξει από μπλε σε γαλαζοπράσινο. Τα πάρκα και οι υπαίθριοι χώροι δεν είναι πλέον καταπράσινα αλλά ωχρή μέντα.

Δυστυχώς, η Google δεν έχει δώσει επίσημο λόγο για αυτές τις αλλαγές, αλλά φαίνεται ότι ο στόχος ήταν να βελτιώσει τη χρηστικότητα και την αναγνωσιμότητα. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι κύριοι δρόμοι, η κυκλοφορία και τα μονοπάτια ξεχωρίζουν περισσότερο, επομένως έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτές τις αλλαγές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το νερό και οι χώροι πρασίνου αναμειγνύονται πλέον, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση μεταξύ τους. Η συνολική χρωματική παλέτα είναι επίσης πιο δημιουργημένη από υπολογιστή και λιγότερο φυσική.

Εάν είστε πραγματικά δυσαρεστημένοι με τον νέο συνδυασμό χρωμάτων των Χαρτών Google, μπορείτε να στείλετε μερικά Σχόλια για τους Χάρτες Google και ενημερώστε την Google πώς αισθάνεστε για τις αλλαγές.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Raspbian στο Raspberry Pi

Πώς να ανοίξετε τους Χάρτες Google σε Satellite View στο Android

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε smartphone ή tablet Android. τα βήματα για να ανοίξετε τους Χάρτες Google σε δορυφορική προβολή από προεπιλογή είναι τα ίδια.

Αρχικά, ανοίξτε τους Χάρτες Google στη συσκευή σας. Θα το βρείτε στην αρχική οθόνη ή στο συρτάρι εφαρμογών. Εάν δεν έχετε την εφαρμογή, κατεβάστε την από το Google Play Store.

Λήψη: Χάρτες Google για Android (Ελεύθερος)

Μόλις μπείτε στους Χάρτες Google:

 • Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας (δίπλα στη γραμμή αναζήτησης).
 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Έναρξη Χαρτών σε δορυφορική προβολή και ενεργοποιήστε την. Digvijay Kumar/MakeUseOf Digvijay Kumar/MakeUseOf
 • Τώρα, κάθε φορά που ανοίγετε τους Χάρτες Google, θα εκκινείται αυτόματα σε δορυφορική προβολή. Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη προβολή χάρτη, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και απενεργοποιήστε το Start Maps σε δορυφορική προβολή.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί στρώσεων (αυτό με τρία στοιβαγμένα τετράγωνα) για εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προβολών, όπως δορυφόρου, εδάφους και κυκλοφορίας. Όλα τα άλλα κόλπα των Χαρτών Google θα λειτουργήσουν επίσης.

    Πώς να υπαγορεύσετε κείμενο στο MS Office με την υπαγόρευση από τη Microsoft

  Πώς να ανοίξετε τους Χάρτες Google σε Satellite View στο iOS

  Αυτή η δυνατότητα δεν είναι αποκλειστική για συσκευές Android. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, μπορείτε να εκκινήσετε τους Χάρτες Google σε δορυφορική προβολή.

  Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τους Χάρτες Google στη συσκευή σας iOS. Μπορείτε να το βρείτε είτε στην αρχική οθόνη σας είτε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Εάν όχι, κατεβάστε το από το App Store.

  Λήψη: Χάρτες Google για iOS.

  Στους Χάρτες Google:

 • Πατήστε το εικονίδιο στρώσεων στην επάνω δεξιά γωνία (μοιάζει με τρία στοιβαγμένα τετράγωνα). Αυτό θα ανοίξει ένα μενού με διαφορετικές προβολές χάρτη.
 • Επιλέξτε Δορυφόρος από τη λίστα επιλογών. Θα δείτε τώρα μια λεπτομερή δορυφορική προβολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας. Από εδώ και στο εξής, οι Χάρτες Google θα ανοίγουν πάντα σε δορυφορική προβολή.
 • Για έξοδο από τη δορυφορική προβολή, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο επιπέδων και επιλέξτε Προεπιλογή. Αυτό θα επιστρέψει τον χάρτη στην προεπιλεγμένη του προβολή.

  Digvijay Kumar/MakeUseOf Digvijay Kumar/MakeUseOf

  Αν και η νέα χρωματική παλέτα των Χαρτών Google μπορεί αρχικά να φαίνεται ελκυστική, δεν διαθέτει επαρκή αντίθεση, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάκριση των στοιχείων του χάρτη. Αυτές οι χρωματικές επιλογές μπορεί να εμποδίσουν την ανάγνωση και την πλοήγηση χάρτη. Επομένως, εάν δεν σας αρέσει ο νέος συνδυασμός χρωμάτων των Χαρτών Google, δοκιμάστε αντ ‘αυτού την προβολή δορυφόρου.