Τα καλύτερα Soundbars του 2023

Μια καλή ηχητική μπάρα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του ηχοσυστήματος του home cinema. Ενώ οι ηχόφιλοι μπορεί να προτιμούν μια πιο παραδοσιακή ρύθμιση ηχείων, οι μπάρες ήχου είναι πιο εύκολο να εγκατασταθούν και να ελέγχονται και μπορούν να χωρέσουν όμορφα κάτω από την τηλεόρασή σας.

Σόνος

Το Sonos Beam (Gen 2) είναι ένα σίκουελ blockbuster με χαρακτηριστικά που δεν θα βρίσκατε συνήθως σε μια ηχητική μπάρα σε αυτή την τιμή. Είναι η ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί ήχο 3D χωρίς να ξοδέψει μια μικρή περιουσία.

Το κύριο σημείο πώλησης του είναι η συμβατότητά του με το Dolby Atmos. Παρά την έλλειψη ηχείων με ανοδική ανάφλεξη, αντισταθμίζει με δύο από τους πέντε εμπρός οδηγούς που είναι αφιερωμένοι στην αναπαραγωγή ήχων από ύψος κατά την παρακολούθηση περιεχομένου Dolby Atmos. Διαθέτει επίσης τέσσερα μεσαία γούφερ και ένα κεντρικό tweeter για καθαρό διάλογο. Συνολικά, υπάρχει εξαιρετική κίνηση και βάθος στην τεράστια ηχητική σκηνή του.

Sonos Beam (Gen 2)

Καλύτερο Συνολικά

399 $ 499 $ Εξοικονομήστε
$100

Με Dolby Atmos για 3D ήχο surround, συν φωνητικό έλεγχο μέσω Alexa και Google Assistant, το Sonos Beam Gen 2 είναι μία από τις καλύτερες έξυπνες μπάρες ήχου μεσαίας κατηγορίας που μπορείτε να αποκτήσετε. Και με την υποστήριξη και για το Apple AirPlay 2, είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγαπημένη σας μουσική.

Πλεονεκτήματα

 • Βελτιωμένος και συμπαγής σχεδιασμός
 • Θύρα HDMI eARC
 • Φωνητικός έλεγχος Alexa και Google Assistant
 • Ασύρματη ενσωμάτωση πολλαπλών δωματίων
 • Apple AirPlay 2 συμβατό και ενσωματωμένο Spotify Connect

Roku

Αυτή η μεγάλη δέσμη αξίας είναι εξαιρετικά συμπαγής και προσφέρει ποιοτικό ήχο καθώς και ενσωματωμένη πλατφόρμα ροής 4K. Εάν επιθυμείτε μια οικονομική ρύθμιση ήχου που μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε, είναι μια ιδανική επιλογή.

Το Roku Streambar είναι ένα σύστημα 2.0 με δύο οδηγούς προς τα εμπρός και δύο γωνιακούς οδηγούς 1,9 ιντσών για μια εντυπωσιακά ευρεία ηχητική σκηνή. Όπως είναι λογικό, οι χαμηλές συχνότητες δεν έχουν τόσο μεγάλη απήχηση όσο θα μπορούσαν σε μια γραμμή ήχου υψηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, οι διάλογοι είναι ξεκάθαροι και τα υψηλά είναι εκπληκτικά λεπτομερή.

Μπορείτε να βελτιώσετε τα μπάσα επιλέγοντας την επιλογή Streambar with Wireless Bass. Διάφορα άλλα πακέτα είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για να απολαμβάνετε πλήρη ήχο surround, αλλά κινούνται σε εύρη τιμών όπου ίσως είναι καλύτερα να επενδύσετε σε μια γραμμή ήχου υψηλότερης ποιότητας.

Roku Streambar

Καλύτερος προϋπολογισμός

Προσφέροντας εκπληκτική ροή 4K σε περισσότερα από 300 τηλεοπτικά κανάλια, το Roku Streambar είναι ιδανικό για τους λάτρεις της τηλεόρασης. Επιπλέον, με το Dolby Audio, μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική ποιότητα ήχου για την αγαπημένη σας τηλεόραση και μουσική. Και μια προσαρμόσιμη αρχική οθόνη σάς επιτρέπει να τοποθετείτε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές ροής σε ένα μέρος.

  Πώς να ρυθμίσετε το Gmail για χρήση του IMAP

Πλεονεκτήματα

 • Μεταδίδει περιεχόμενο σε 4K και HDR
 • Συμβατό με Apple Airplay 2 και HomeKit
 • Περισσότερα από 300 κανάλια ροής είναι διαθέσιμα
 • Λειτουργεί με Alexa, Google Assistant και Siri
 • Πολύ συμπαγές και εξοικονομεί χώρο
 • Θύρα HDMI 2.0 με υποστήριξη ARC

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σε κατάσταση αδράνειας
 • Χωρίς Dolby Vision ή Dolby Atmos
 • Το μπάσο είναι λίγο επίπεδο

Σενχάιζερ

Μπορεί να είναι τεράστιο, βαρύ και ακριβό και μπορεί να απαιτεί λίγη δοκιμή και λάθος στη ρύθμιση, αλλά το Sennheiser Ambeo Soundbar Max αξίζει πολύ και θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο ιδιότροπους ήχους. Φιλοξενεί συνολικά 13 μπροστινά, πλαϊνά και προς τα πάνω προγράμματα οδήγησης, παρέχοντας 5.1.4 κανάλια ήχου Dolby Atmos.

Τα τεράστια προγράμματα οδήγησης καλύπτουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων από τις περισσότερες μπάρες ήχου, από τα βαθύτερα μπάσα έως τα ψηλά, με ακριβή ευκρίνεια. Στην πραγματικότητα, οι χαμηλές συχνότητες μπορούν να φτάσουν τα 30 Hz, που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα επιπλέον υπογούφερ.

Sennheiser Ambeo Soundbar Max

Το καλύτερο για ακουστικόφιλους

$1700 $2000 Εξοικονομήστε
$300

Το μεγαθήριο που είναι το Sennheiser Ambeo Soundbar Max είναι η ιδανική επιλογή για ακουστικόφιλους. Παρέχει μερικούς από τους καλύτερους ήχους που μπορεί να προσφέρει μια ηχητική μπάρα με τα τεράστια προγράμματα οδήγησης και το ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Το αντηχητικό μπάσο του σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μια εμπειρία ήχου home theater στο μέγιστο.

Πλεονεκτήματα

 • Πλούσιος, λεπτομερής και φυσικός ήχος
 • Εξαιρετική επεξεργασία ήχου 3D
 • HDMI 2.1 με υποστήριξη eARC
 • Υποστηρίζει Chromecast, Apple Airplay 2, Spotify Connect και Tidal Connect
 • Εγχειρίδιο EQ και προεπιλογές εντός εφαρμογής

Μειονεκτήματα

 • Δύσκολη η τοποθέτηση με τηλεόραση που δεν είναι τοποθετημένη στον τοίχο
 • Ογκώδες και βαρύ
 • Οι θύρες βρίσκονται στο κάτω μέρος

Polk

Εάν θέλετε μια μπάρα ήχου που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο, σκεφτείτε το Polk MagniFi Mini AX. Ωστόσο, μην ξεγελιέστε από το συμπαγές του μέγεθος. αυτή η ηχητική μπάρα εξακολουθεί να έχει μια δίκαιη γροθιά. Με μια συστοιχία πέντε ηχείων μαζί με ηχοσκηνικό Dolby Atmos και DTS: X-certified, ο καθηλωτικός ήχος έχει εντυπωσιακή ευκρίνεια.

Με το συμπεριλαμβανόμενο ασύρματο υπογούφερ, οι χαμηλές συχνότητες είναι επίσης εξαιρετικές. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπάσα για να βρείτε το σωστό επίπεδο για το περιεχόμενο που παρακολουθείτε ή ακούτε. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα βολική όταν είστε προσεκτικοί με τους άλλους που κοιμούνται στο σπίτι.

Polk MagniFi Mini AX

Πιο συμπαγές

349 $ 499 $ Εξοικονομήστε
$150

Απολαύστε μεγάλο ήχο από ένα συμπαγές έξυπνο ηχείο με το Polk MagniFi Mini AX. Αυτό το έξυπνο ηχείο περιλαμβάνει ένα ισχυρό υπογούφερ και διαθέτει πιστοποίηση Dolby Atmos και DTS:X. Με την εύκολη εγκατάσταση ενός καλωδίου, αυτό το έξυπνο ηχείο εξοικονόμησης χώρου μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε χρόνο μηδέν και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διασκέδασή σας.

  Πώς η έξυπνη αναζήτηση μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας

Πλεονεκτήματα

 • Υποστήριξη Apple AirPlay 2, Chromecast και Spotify Connect
 • Περιλαμβάνει υπογούφερ
 • Ειδικές λειτουργίες ήχου για μουσική και ταινίες
 • Με δυνατότητα Alexa
 • Προσαρμογή φωνής για καθαρή ομιλία

Μειονεκτήματα

 • Το τηλεχειριστήριο θα μπορούσε να ανταποκρίνεται περισσότερο

Καλύτερο Soundbar για Dolby Atmos: Sonos Arc

Σόνος

Αν ψάχνετε για μια premium, πλούσια σε δυνατότητες ηχητική μπάρα με απίστευτο Dolby Atmos, μην ψάξετε πέρα ​​από το Sonos Arc. Με 11 προγράμματα οδήγησης που προβάλλουν ένα ηχητικό τοπίο 360 μοιρών, συμπεριλαμβανομένων δύο ηχείων που ανάβουν προς τα πάνω, το Arc προσφέρει ισχύ και ευκρίνεια. Το μπάσο που δημιουργείται από αυτή τη γραμμή ήχου είναι τόσο καλό που μπορεί να μην χρειαστείτε καν ένα επιπλέον υπογούφερ.

Το Sonos Arc έχει σχεδιαστεί για Dolby Atmos και προσφέρει διαχωρισμό ήχου της υψηλότερης ποιότητας. Παίρνετε επίσης βελτιωμένη ρύθμιση Trueplay που προσαρμόζει αυτόματα τον ήχο στην ακουστική του δωματίου σας για τον απόλυτο ήχο surround. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS.

Sonos ARC

Το καλύτερο για Dolby Atmos

719 $ 899 $ Εξοικονομήστε
$180

Το Sonos Arc ζωντανεύει τη διασκέδασή σας με τον απίστευτο ήχο Dolby Atmos 3D. Η ενσωματωμένη τεχνολογία TruePlay βελτιστοποιεί όλη την ακουστική στο δωμάτιο για να σας προσφέρει μια ασυναγώνιστη εμπειρία ήχου.

Πλεονεκτήματα

 • Ενσωματωμένη Alexa με Apple AirPlay 2 και συμβατότητα Google Assistant
 • Αυτόματη βελτιστοποίηση με την τεχνολογία TruePlay
 • Ροή μουσικής Dolby Atmos
 • Λειτουργία βελτίωσης ομιλίας
 • Εξαιρετικός ήχος για μουσική και ταινίες

Μειονεκτήματα

 • Το ενισχυμένο TruePlay δεν υποστηρίζεται σε Android
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη DTS/DTS:X

FAQ

Ε: Οι ηχητικές μπάρες είναι καλύτερες από τα ηχεία;

Αυτή η συζήτηση αναδεικνύει όλα τα συνήθη πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε τελική ανάλυση, εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις εάν η μπάρα ήχου ή ένα σύστημα ηχείων είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Οι μπάρες ήχου φαίνονται υπέροχες και εφαρμόζουν ακριβώς κάτω από την τηλεόρασή σας. Επίσης, δεν υπάρχει ανάγκη για ακαταστασία καλωδίων, καθώς μια μπάρα ήχου χρειάζεται συνήθως μόνο ένα για να συνδεθεί. Είναι επίσης γενικά πιο προσιτά, αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν την ίδια ποιότητα ήχου με το σωστό σύστημα ηχείων.

Για μια πιο λεπτομερή εικόνα σχετικά με τη συζήτηση της γραμμής ήχου έναντι των ηχείων, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το τι είναι καλύτερο για το σπίτι σας.

Ε: Μπορεί μια ηχητική μπάρα να αντικαταστήσει ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου;

Είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός ηχοσυστήματος οικιακού κινηματογράφου με μια μπάρα ήχου. Ωστόσο, ενώ οι ηχητικές μπάρες έχουν προχωρήσει πολύ σε ποιότητα, αγωνίζονται να αναπαράγουν το ευρύ ηχοσκηνικό που μπορούν να προσφέρουν τα συστήματα ηχείων.

Εάν γίνει σωστά, ένα σύστημα ηχείων αποδίδει ήχο με πολύ καλύτερη ευκρίνεια. Οι διάλογοι είναι συνήθως πιο ακριβείς και οι λεπτές αποχρώσεις ακούγονται περισσότερο. Τα μπάσα τείνουν να αντηχούν περισσότερο σε μια καλή ρύθμιση ήχου οικιακού κινηματογράφου από ό,τι σε μια γραμμή ήχου με ενσωματωμένο υπογούφερ. Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τη θέση των ηχείων σας ή να βελτιστοποιήσετε το καθένα ξεχωριστά.

Ωστόσο, πολλές μπάρες ήχου εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετικό ήχο και εκτός από την ευκολία, το προσιτό κόστος και την εύκολη εγκατάσταση, αποτελούν τέλεια επιλογή για τον μέσο λάτρη ταινιών και μουσικής. Οι ακουστικόφιλοι, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα δελεαστούν μόνο από εξαιρετικά σοβαρούς διεκδικητές όπως το Sennheiser Ambeo Soundbar Max.

Ε: Χρειάζομαι υπογούφερ για τη γραμμή ήχου μου;

Ορισμένες μπάρες ήχου διαθέτουν ενσωματωμένο υπογούφερ, αλλά οι περισσότερες όχι. Χωρίς ένα, οι χαμηλές συχνότητες μπορεί να ακούγονται επίπεδες ή κενές. Ένα υπογούφερ θα προσφέρει περισσότερη διάτρηση και μπορεί επίσης να μειώσει το φορτίο στη γραμμή ήχου, επιτρέποντας στα μεσαία και ψηλά σημεία να έχουν περισσότερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια.

Ε: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καναλιών ήχου;

Τα κανάλια ήχου σε μια γραμμή ήχου αντιπροσωπεύονται με αριθμούς, όπως 2.0, 5.1 ή 7.1.2. Ο πρώτος αριθμός αντιπροσωπεύει τα κύρια ηχεία. Έτσι, σε ένα σύστημα 2.0, υπάρχουν δύο κύρια ηχεία, ένα δεξιό και ένα αριστερό. Εάν ο πρώτος αριθμός είναι πέντε, αυτός αντιπροσωπεύει πέντε ηχεία: ένα δεξιό, ένα αριστερό, ένα κέντρο και δύο surround. Το κεντρικό ηχείο φροντίζει για τους διαλόγους και τα περιβάλλοντα περιβάλλοντα βοηθούν στην ανάπτυξη ενός ζωντανού ήχου 360 μοιρών.

Ο δεύτερος αριθμός αντιπροσωπεύει το υπογούφερ. Συνήθως, υπάρχει μηδέν ή ένα. Έτσι, ένα σύστημα 5.1 αντιπροσωπεύει πέντε κύρια ηχεία και ένα υπογούφερ. Το υπογούφερ υπάρχει για να ενισχύσει τα μπάσα και είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν παρακολουθείτε ταινίες δράσης ή ακούτε μουσική.

Ο τελικός αριθμός αντιπροσωπεύει τα ηχεία προς τα πάνω ή το ύψος που βρίσκονται συνήθως στις μπάρες ήχου υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί ρητά για φορμά Dolby Atmos ή DTS:X. Βοηθούν στη δημιουργία αίσθησης ύψους αντανακλώντας τον ήχο της οροφής.

Ε: Έχει σημασία ποια θύρα HDMI χρησιμοποιώ στην τηλεόρασή μου για να συνδέσω τη γραμμή ήχου μου;

Ναι, έχει σημασία. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε παλιά θύρα HDMI στην τηλεόρασή σας, εάν η γραμμή ήχου σας διαθέτει θύρα ARC ή eARC και η τηλεόρασή σας διαθέτει επίσης, τότε συνδεθείτε με αυτές τις θύρες για καλύτερη ποιότητα ήχου. Επιτρέπει επίσης τον έλεγχο της έντασης του ήχου της γραμμής ήχου μέσω του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασής σας.