Τα καλύτερα ακουστικά VR του 2023

Η εικονική πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο mainstream μέρα με τη μέρα, ειδικά όταν πρόκειται για gaming. Με μια μεγάλη ποικιλία ακουστικών εικονικής πραγματικότητας στην αγορά, που κυμαίνονται από την τεχνολογία αιχμής έως τις φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές, υπάρχει ένα ακουστικό που θα ευχαριστήσει όλους.

James Bruce / MakeUseOf

Το Meta Quest 3 είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με το Meta Quest 2 από κάθε άποψη. Η πιο πρόσφατη έκδοση των ακουστικών μικτής πραγματικότητας διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, βελτιωμένα απτικά, πιο ομαλά γραφικά, έγχρωμες κάμερες διέλευσης και έναν ταχύτερο, πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Αν θέλετε να ζήσετε την εικονική πραγματικότητα εντελώς χωρίς καλώδια, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων, είστε ελεύθεροι να βυθιστείτε πλήρως στο ασύρματο παιχνίδι. Και η ομορφιά αυτής της αυτόνομης μονάδας είναι ότι δεν απαιτεί ούτε έναν υπολογιστή παιχνιδιών προηγμένης τεχνολογίας ούτε μια κονσόλα παιχνιδιών για να τη λειτουργήσει.

Με τον υπέροχο τρισδιάστατο ήχο να ρίχνεται στη μίξη, επίσης, αυτό το σετ μικροφώνου-ακουστικού εικονικής πραγματικότητας είναι μια πραγματική γιορτή για τις αισθήσεις. Και με μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων Quest VR για εξερεύνηση, η Meta έχει αναβαθμίσει το ενδιαφέρον για ασύρματα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Meta Quest 3

Καλύτερο συνολικά

Με πλήρεις έγχρωμες κάμερες διέλευσης και δυνατότητες σάρωσης δωματίου, το Metas Quest 3 είναι το καλύτερο αυτόνομο σετ VR μέχρι τώρα, παρέχοντας καθηλωτικές εμπειρίες οπουδήποτε και χωρίς την ανάγκη για υπολογιστή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας.

Πλεονεκτήματα

 • Ασύρματος
 • Δεν απαιτεί υπολογιστή gaming
 • Τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Μειονεκτήματα

 • Σχετικά μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Jordan Gloor / MakeUseOf

Όσο δελεαστικός κι αν είναι ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας, ίσως θελήσετε να βουτήξετε το δάχτυλό σας για να το δοκιμάσετε πρώτα πριν ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια σε ένα ακουστικό. Μπορείτε να το κάνετε με το Meta Quest 2 για ένα κλάσμα της τιμής σε σύγκριση με νεότερα, πιο ακριβά ακουστικά VR.

Είναι μια ευέλικτη μονάδα που επιτρέπει τόσο ενσύρματο όσο και ασύρματο παιχνίδι, με την επιλογή σύνδεσης σε υπολογιστή παιχνιδιών προηγμένης τεχνολογίας για να ζήσετε μερικούς από τους πιο απαιτητικούς τίτλους VR στη βιβλιοθήκη Quest. Αν και μπορεί να του λείπουν κάποιες από τις καμπάνες και σφυρίχτρες του πιο εξελιγμένου διαδόχου του, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν είστε νέος στην εικονική πραγματικότητα και δεν θέλετε να κάνετε all-in από την αρχή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AutoGPT σε λίγα λεπτά

Το Quest 2 είναι ελαφρύ και άνετο στη χρήση και αντιπροσωπεύει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν απαιτεί κανένα είδος πρόσθετου υλικού για να ξεκινήσετε (εκτός από τη σύζευξη με ένα smartphone) και δημιουργεί μια δελεαστική προοπτική εισόδου για τους περίεργους VR.

Meta Quest 2

Καλύτερος προϋπολογισμός

$250 $300 Εξοικονομήστε
$50

Το Meta Quest 2 είναι το all-in-one βασικό σετ VR ακουστικών της Meta που σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια με ή χωρίς υπολογιστή. Διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης, μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Αυτά τα ακουστικά VR είναι μια εξαιρετική συσκευή VR για αρχάριους και ειδικούς.

Πλεονεκτήματα

 • Μια καλή επιλογή εισαγωγικού επιπέδου
 • Ασύρματος
 • Σχετικά προσιτό
 • Δεν απαιτείται υπολογιστής

Μειονεκτήματα

 • Μικρή διάρκεια μπαταρίας
 • Χαμηλότερες προδιαγραφές σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Τα καλύτερα Premium ακουστικά VR: Δείκτης βαλβίδας

Βαλβίδα

ο Δείκτης βαλβίδας αντιπροσωπεύει την καλύτερη premium εμπειρία VR αυτή τη στιγμή. Πιέζοντας τα όρια για την εμπειρία οικιακής VR, με λειτουργίες όπως η ατομική παρακολούθηση δακτύλων που συμπληρώνουν τέλεια τα ευκρινή, ομαλά γραφικά, τη χαρτογράφηση μεγάλης περιοχής και το FOV 130 μοιρών. Εξασφαλίστε επίσης την άμεση ενσωμάτωσή του με το Steam στο μείγμα και έχετε την τέλεια συνταγή για πραγματικά εκτεταμένο παιχνίδι VR.

Το Index προσφέρει επίσης την καλύτερη εμπειρία ήχου στην κατηγορία του. Τα ηχεία κοντινού πεδίου βρίσκονται και στις δύο πλευρές του σετ μικροφώνου-ακουστικού, ακριβώς πάνω από τα αυτιά, αντλώντας εξαιρετικό τρισδιάστατο ήχο και σας τυλίγουν σε μια αρένα ήχου που προσφέρει απόλυτη βύθιση, ενώ σας επιτρέπει να ακούτε τον θόρυβο του περιβάλλοντος γύρω σας.

Αν και το Valve Index είναι σε μεγάλο βαθμό μια ενσύρματη εμπειρία VR, υπάρχουν λίγοι αντίπαλοι εκεί έξω που μπορούν να ανταγωνιστούν την κλίμακα αυτού που παρέχει. Μπορεί να κοστίζει μια αρκετά δεκάρα και να απαιτεί μια πιο ολοκληρωμένη ρύθμιση, αλλά για παίκτες PC προηγμένων παικτών, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα ακουστικά VR που προσφέρονται.

Δείκτης βαλβίδας

Τα καλύτερα Premium ακουστικά

Το Valve Index είναι ένα υψηλής απόδοσης ακουστικό PC VR με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, ελεγκτές παρακολούθησης δακτύλων και ηχεία εκτός αυτιού. Είναι συμβατό με το Steam VR, που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών VR με αυτό το εντυπωσιακό κιτ.

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλός ρυθμός ανανέωσης
 • Ελεγκτές παρακολούθησης δακτύλων
 • Εξαιρετικός 3D ήχος
 • Μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Μειονεκτήματα

 • Πολύ ακριβό
 • Όχι ασύρματη

Το PlayStation VR2 είναι ένα αξιόλογο κομμάτι κιτ και είναι ο καλύτερος τρόπος για τους παίκτες της κονσόλας να βιώσουν τις συγκινήσεις και τις διαρροές του παιχνιδιού VR.

Απαιτούνται λίγα δευτερόλεπτα για τη ρύθμιση, με μια απλή ενσύρματη σύνδεση με την κονσόλα PS5. Ένας γρήγορος οδηγός προσανατολισμού αργότερα και είστε έτοιμοι. Μια εντυπωσιακή λειτουργία διέλευσης σάς επιτρέπει να ελέγχετε το περιβάλλον IRL σας ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού και το πάνελ OLED μέσα στα ακουστικά παρέχει εξαιρετικά βελτιωμένα γραφικά με μεγαλύτερη ανάλυση και βελτιωμένο FOV. Επιπλέον, τα απτικά τόσο στο σετ μικροφώνου-ακουστικού όσο και στα χειριστήρια έχουν λάβει κάποια αγάπη σε αυτήν την τελευταία επανάληψη, δημιουργώντας μια πολύ πιο καθηλωτική εμπειρία.

Το μειονέκτημα, μπορεί κάλλιστα να απορρίψετε τη ζητούμενη τιμή, η οποία είναι επί του παρόντος υψηλότερη από το ίδιο το PS5. Αλλά με πολλούς αποκλειστικούς τίτλους PSVR που είναι διαθέσιμοι επί του παρόντος και στον ορίζοντα, είναι σαφές ότι η Sony επενδύει πολλά σε αυτό το υλικό. Και με την υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερους και καλύτερους τίτλους που θα ακολουθήσουν, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για το PSVR2.

Sony PlayStation VR2

Το καλύτερο για κονσόλες

Με απλή σύνδεση με ένα καλώδιο, γραφικά 4K, καινοτόμες κάμερες διέλευσης και εκπληκτικό ήχο 3D, το PlayStation VR2 είναι ο καλύτερος τρόπος για να βυθιστείτε στο παιχνίδι VR στο PS5 σας.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικά γραφικά
 • 3D ήχος
 • Σούπερ απλή ρύθμιση
 • Κάμερες διέλευσης με ένα άγγιγμα

Μειονεκτήματα

 • Κοστίζει περισσότερο από μια κονσόλα PS5

Mark LoProto / MakeUseOf

ο HTC Vive Pro 2 Το VR Headset εντυπωσιάζει εν μέρει λόγω του εκπληκτικού ρυθμού ανάλυσης του. Με 2.448 x 2.448 εικονοστοιχεία ανά μάτι, θα δυσκολευτείτε να βρείτε οτιδήποτε προσφέρει γραφικά στο ίδιο πρωτάθλημα με αυτό το ακουστικό. Συνδυάστε το με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και μεγάλο FOV 120 μοιρών και θα έχετε μια ασυναγώνιστη οπτική εμπειρία σχεδόν.

Θα χρειαστείτε έναν ισχυρό υπολογιστή παιχνιδιών υψηλής ποιότητας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Hive Pro 2 και να απολαύσετε αυτό το επίπεδο οπτικής πιστότητας. Για να μην αναφέρουμε λίγο μετρητά μιας χρήσης. Αλλά για όσους το κάνουν, τα μάτια σας είναι πραγματικά περιζήτητα εδώ.

Αν και αυτό είναι κυρίως ένα ενσύρματο σετ VR, το HTC Vive Pro 2 παρέχει την επιλογή ασύρματης μετάβασης, με την προσθήκη ασύρματου προσαρμογέα (που πωλείται χωριστά). Και η συμβατότητα με το Steam VR σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη τίτλων για να απολαύσετε και εδώ.

Ακουστικά VR HTC Vive Pro 2

Το καλύτερο για υπολογιστή

790 $ 800 $ Εξοικονομήστε
$10

Το HTC Vive Pro 2 είναι ένα ενσύρματο ακουστικό VR με εκπληκτική ανάλυση 5K και προσφέρει υπέροχα και καθηλωτικά γραφικά για high-end PC VR gameplay. Με μεταξένια ομαλή παρακολούθηση κίνησης και εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο, παρέχει μια ασυναγώνιστη οπτική εμπειρία για τους παίκτες.

Πλεονεκτήματα

 • Απίστευτη ανάλυση 5Κ
 • Πολύ ομαλή παρακολούθηση κίνησης
 • Ευρεία FOV
 • Λειτουργεί με ελεγκτές Valve Index

Μειονεκτήματα

 • Ακριβός
 • Δεν περιλαμβάνονται ελεγκτές και μονάδα βάσης
 • Όχι ασύρματη, εκτός εάν χρησιμοποιείτε ξεχωριστό προσαρμογέα

FAQ

Ε: Τι σημαίνει VR και AR;

Το VR και το AR αντιπροσωπεύουν τις λέξεις Virtual Reality και Augmented Reality, αντίστοιχα.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ακουστικού VR και των γυαλιών VR;

Τα γυαλιά VR τείνουν να είναι πιο λεπτά και λιγότερο ογκώδη από τα ακουστικά VR, καθιστώντας τα πιο άνετα στη χρήση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν διαθέτουν την επεξεργαστική ισχύ των ακουστικών VR και επομένως είναι λιγότερο ικανά να αποδώσουν καθηλωτικά περιβάλλοντα VR.

Ε: Ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού VR θα με κάνει να κινούμαι άρρωστος;

Πιθανώς. Ορισμένοι χρήστες ακουστικών ενδέχεται να εμφανίσουν ασθένεια κίνησης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού VR, αλλά διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς και οι προδιαγραφές του υλικού που χρησιμοποιείτε.

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω ακουστικά VR εάν έχω γυαλιά;

Ναί. Πολλά σετ μικροφώνου-ακουστικού εικονικής πραγματικότητας είναι ρυθμιζόμενα και κατασκευασμένα για να φιλοξενούν όσους φοράνε γυαλιά.

Ε: Χρειάζεστε κονσόλα ή υπολογιστή για να χρησιμοποιήσετε ακουστικά VR;

Οχι απαραίτητα. Υπάρχουν μερικά ακουστικά VR, όπως το Meta Quest 3, τα οποία επιτρέπουν ασύρματο παιχνίδι VR χωρίς την ανάγκη για gaming PC.

Ε: Πώς μπορώ να διατηρήσω τους φακούς των ακουστικών VR χωρίς σκόνη;

Μπορείτε να διατηρήσετε τους φακούς VR καθαρούς μεταξύ των χρήσεων ξεσκονίζοντάς τους με ένα πανί από μικροΐνες και μετακινώντας τους με κυκλικές κινήσεις καθώς καθαρίζετε. Αυτό θα εξασφαλίσει ομαλό καθαρισμό χωρίς μουτζούρες.

Ε: Μπορώ να παίξω παιχνίδια Meta Quest 2 στο Meta Quest 3 μου;

Ναί. Το Meta Quest 3 είναι συμβατό με τους τίτλους του Meta Quest 2.

Ε: Μπορώ να παίξω παιχνίδια PSVR στο PSVR2 μου;

Όχι. Το PSVR2 δεν έχει συμβατότητα προς τα πίσω με τα ακουστικά PSVR.