Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google τώρα για να αποτρέψετε τη διαγραφή του

Βασικά Takeaways

  • Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια από τον Δεκέμβριο του 2023.
  • Η προληπτική διαγραφή παλιών λογαριασμών στοχεύει στη μείωση του κινδύνου κλοπής ταυτότητας και παραβιάσεων δεδομένων.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google πριν από τον Δεκέμβριο του 2023 για να επαναφέρετε το χρονόμετρο αδράνειας και να αποτρέψετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε και να διατηρείτε λογαριασμούς μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Google που προειδοποιεί ότι ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί εάν δεν έχετε συνδεθεί τα τελευταία δύο χρόνια; Μην πανικοβάλλεστε—δεν πρόκειται για απάτη phishing, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα γιατί νομίζετε ότι είναι.

Ωστόσο, πρέπει να απαντήσετε και να προβείτε σε ενέργειες, διαφορετικά ο παλιός λογαριασμός σας Google θα διαγραφεί.

  Τι σημαίνει «ICYMI» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η Google πρόκειται να διαγράψει ανενεργούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο του 2023

Η Google στέλνει ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους κατόχους λογαριασμών Google ότι, από τον Δεκέμβριο του 2023, θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Όταν η Google διαγράφει τον λογαριασμό σας, θα χάσετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις φωτογραφίες και άλλα δεδομένα που συνδέονται με αυτόν. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που η Google διαγράψει τον λογαριασμό σας, αλλά θα πρέπει να τους αποκτήσετε νωρίτερα παρά αργότερα!

Το κίνητρο πίσω από αυτή την κίνηση είναι η ασφάλεια. Οι λογαριασμοί που παραμένουν ανέγγιχτοι για χρόνια τείνουν να βασίζονται σε ευάλωτους, ξεπερασμένους κωδικούς πρόσβασης. Χωρίς τακτικές συνδέσεις και ενημερώσεις ασφαλείας, γίνονται πρωταρχικοί στόχοι για πειρατεία και απάτη.

Διαγράφοντας προληπτικά τους παλιούς λογαριασμούς, η Google στοχεύει να μειώσει τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας και παραβιάσεων δεδομένων. Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αφήνετε ευαίσθητες πληροφορίες και πρόσβαση σε υπηρεσίες να κυκλοφορούν επ’ αόριστον στο Διαδίκτυο. Αυτή η εκκαθάριση αναγκάζει τους ανθρώπους να ελέγχουν και να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας τους περιοδικά.

  Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο Hotstar για υπολογιστή

Οι ανενεργοί λογαριασμοί καταλήγουν επίσης να κοστίζουν χρήματα στην Google για αποθήκευση και συντήρηση. Αν και δεν είναι ο κύριος παράγοντας, η διαγραφή λογαριασμών που κανείς δεν χρησιμοποιεί πλέον απελευθερώνει πόρους για αυτούς.

Ωστόσο, Πολιτική ανενεργού λογαριασμού της Google περιγράφει μερικές βασικές εξαιρέσεις όπου θα γλιτώσει τους ανενεργούς λογαριασμούς από τη διαγραφή:

  • Ο λογαριασμός χρησιμοποιείται για την αγορά προϊόντος, εφαρμογής, υπηρεσίας ή συνδρομής Google
  • Περιέχει μια δωροκάρτα με χρηματικό υπόλοιπο
  • Ο Λογαριασμός Google κατέχει μια δημοσιευμένη εφαρμογή ή παιχνίδι που έχει τρέχουσες συνδρομές ή οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με αυτό
  • Ο λογαριασμός διαχειρίζεται τον λογαριασμό ενός ενεργού δευτερεύοντος λογαριασμού
  • Ο λογαριασμός έχει αγοράσει ένα ψηφιακό στοιχείο, όπως μια ταινία ή ένα βιβλίο

Το εύρος των εξαιρέσεων θα πρέπει να προστατεύει έναν αξιοπρεπή αριθμό ανενεργών λογαριασμών, αλλά εξακολουθεί να είναι καλύτερο να αναλάβετε δράση το συντομότερο δυνατό.

  Κατανόηση της βασικής ορολογίας AWS για αρχάριους

Πώς να αποφύγετε τη διαγραφή του Λογαριασμού σας Google

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον παλιό σας λογαριασμό Google, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google πριν από τον Δεκέμβριο του 2023 για να επαναφέρετε και να διατηρήσετε ενεργό το χρονόμετρο αδράνειας.

Ενώ εξετάσαμε πώς να αποφύγετε τη διαγραφή του Λογαριασμού σας Google, μια επιπλέον συμβουλή για να διατηρήσετε ενεργούς τους λογαριασμούς σας Google είναι να ορίζετε υπενθυμίσεις ημερολογίου για να συνδέεστε περιοδικά στους λογαριασμούς σας που χρησιμοποιείτε αραιά. Μπορείτε επίσης περιστασιακά να εγγραφείτε σε νέες υπηρεσίες Google όπως το YouTube Music ή το Google One με τους ανενεργούς λογαριασμούς σας. Ακόμη και οι δωρεάν δοκιμές και οι εγγραφές θα θεωρηθούν ως δραστηριότητα (απλώς θυμηθείτε να ακυρώσετε τυχόν δαπανηρές συνδρομές προτού σας χρεώσουν!).

Μην αφήνετε την Google να διαγράφει τον λογαριασμό σας: Συνδεθείτε τώρα!

Μην χάσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google χωρίς λόγο. Η απλή σύνδεση πριν από τον Δεκέμβριο θα το κρατήσει ενεργό. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τυχόν λογαριασμούς Google που μπορεί να έχετε δημιουργήσει για τα μέλη της οικογένειάς σας, όπως τα παιδιά. Οι λογαριασμοί τους χρειάζονται επίσης δραστηριότητα.