Πώς ο κατάλληλος εξοπλισμός παιχνιδιού μπορεί να σας βοηθήσει να «αποκτήσετε καλά»

Βασικά Takeaways

  • Ο καλός εξοπλισμός παιχνιδιού είναι απαραίτητος για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας ως παίκτης. Ο φτηνός και χαμηλής ποιότητας εξοπλισμός μπορεί να εμποδίσει την απόδοσή σας και να επιβραδύνει την πρόοδό σας.
  • Το σωστό ποντίκι παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας για ακριβή στόχο και ακριβείς εισαγωγές. Διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών μπορεί να απαιτούν διαφορετικούς τύπους ποντικιών, επομένως επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού σας.
  • Η αναβάθμιση σε οθόνη παιχνιδιών με υψηλό ρυθμό ανανέωσης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού σας. Μια καλή οθόνη συμπληρώνει ένα καλό ποντίκι παιχνιδιού για βέλτιστο συντονισμό χεριού-ματιού.

Αυτό που χρησιμοποιείτε για να παίξετε τα παιχνίδια σας θα μπορούσε να σας εμποδίσει να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τι εξοπλισμό παιχνιδιών χρειάζεστε για να είστε καλοί στα παιχνίδια σας.

Πώς το Gaming Gear επηρεάζει την απόδοσή σας στο παιχνίδι

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

Το να έχεις καλό εξοπλισμό δεν σε κάνει καλό gamer. Ωστόσο, εάν είστε καλός παίκτης με κακό εξοπλισμό, το υλικό σας μπορεί να σας κρατήσει πίσω.

Ο φτηνός, μη ανταποκρινόμενος και τρομερής ποιότητας εξοπλισμός μπορεί να εμποδίσει σοβαρά την απόδοσή σας και να επιβραδύνει την πρόοδό σας προς το να γίνετε ο καλύτερος που μπορείτε. Ίσως αξίζει να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα σε πράγματα που θα διαρκέσουν περισσότερο και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Ποντίκια παιχνιδιών: Μεταφράζουν καλύτερα τις κινήσεις σας στον πραγματικό κόσμο

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Hulu 2 998

Ένα καλό ποντίκι παιχνιδιού είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς είναι η άμεση σύνδεσή σας με το παιχνίδι σας. Θέλετε οι κινήσεις σας στην πραγματική ζωή να μεταφράζονται στο παιχνίδι όσο το δυνατόν ακριβέστερα για να διασφαλίσετε ότι ο στόχος σας πηγαίνει εκεί που θέλετε.

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για ένα καλό ποντίκι gaming. Πρόκειται για την απόκτηση του κατάλληλου ποντικιού παιχνιδιού. Το σωστό ποντίκι παιχνιδιού για μια συσκευή αναπαραγωγής FPS μπορεί να είναι διαφορετικό για μια συσκευή αναπαραγωγής MOBA ή MMORPG. Τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα ποντίκι FPS θα ισχύουν για τα περισσότερα άλλα παιχνίδια, αλλά μπορεί να θέλετε περισσότερα κουμπιά εκτός από αυτά για παιχνίδια όπως τα MMORPG για ευκολότερη πρόσβαση σε πολλές εισόδους.

Εάν δεν έχετε καλό ποντίκι, εμποδίζετε σοβαρά την απόδοσή σας έχοντας ανακριβείς εισαγωγές, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να χάσετε κρίσιμα κλικ σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είτε πρόκειται να προσγειώσετε μια ικανότητα σε ένα MOBA είτε να δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο κεφαλής σε ένα FPS, θέλετε η κίνηση του ποντικιού σας να πηγαίνει εκεί που θέλετε.

Οθόνες παιχνιδιών: Βελτιώστε την απόδοση με περισσότερες οπτικές πληροφορίες

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε οθόνη 60 Hz ενώ ο υπολογιστής σας εκπέμπει περισσότερα από 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χάνετε πολλές πληροφορίες που θέλει να σας δώσει ο υπολογιστής σας. Αν και είναι πολύ ακριβό να αποκτήσετε μια οθόνη 360 Hz για να βλέπετε κάθε καρέ που αναβοσβήνει ο υπολογιστής σας, η λήψη τουλάχιστον μιας οθόνης 144 Hz θα κάνει μεγάλη διαφορά στην εμπειρία σας.

Ωστόσο, προτείνουμε να ελέγξετε μερικές από τις καλύτερες οθόνες 165 Hz. Οι οθόνες 144Hz γίνονται παρελθόν και η νέα βασική γραμμή παιχνιδιών είναι 165Hz.

Εκτός από το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας, θα πρέπει να προσέξετε και τους χρόνους απόκρισης. Θα πρέπει να στοχεύσετε σε μια οθόνη με χρόνο απόκρισης τουλάχιστον 5 ms ή λιγότερο. Εάν ο χρόνος απόκρισης της οθόνης σας είναι αργός, παρά το γεγονός ότι έχει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, θα καταλήξετε με πολλά είδωλα και θολές εικόνες που θα βλάψουν την ακρίβειά σας.

  10 πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας Web3 για να ασφαλίσετε τη διαδικασία σύνδεσης χρήστη [2023]

Μια καλή οθόνη παιχνιδιών συμβαδίζει με ένα καλό ποντίκι παιχνιδιών λόγω του συντονισμού χεριού-ματιού. Όσο πιο γρήγορα δείτε κάτι στην οθόνη σας, τόσο πιο γρήγορα το χέρι σας μπορεί να αντιδράσει και να χτυπήσει τους σωστούς στόχους.

Ένας καλός ελεγκτής παιχνιδιών: Ακριβείς είσοδοι και προσβασιμότητα

Ακόμη και σε υπολογιστή, ορισμένα παιχνίδια παίζονται καλύτερα σε χειριστήριο ή gamepad. Παιχνίδια μάχης, παιχνίδια που μοιάζουν με ψυχές, παιχνίδια αγώνων, παιχνίδια που μεταφέρονται από κονσόλα και πολλά άλλα μπορεί να ωφεληθούν από τη χρήση ελεγκτή. Μερικοί παίκτες του Apex Legends προτιμούν ακόμη και να παίζουν σε χειριστήριο αντί για ποντίκι και πληκτρολόγιο στον υπολογιστή.

Εάν είστε παίκτης ελεγκτή ή gamepad, γνωρίζετε ήδη ότι οι είσοδοι σας περνούν από αυτήν τη συσκευή. Αυτό κάνει ένα καλό χειριστήριο απίστευτα σημαντικό και το σωστό μπορεί να εξαρτάται από το στυλ παιχνιδιού σας και τα παιχνίδια που παίζετε.

Τα δύο κορυφαία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε σε ένα χειριστήριο είναι ένα αναλογικό μοχλό εφέ χωλ και επιπλέον κουμπιά πίσω. Ένας αισθητήρας εφέ αίθουσας είναι λιγότερο πιθανό να έχει μετατόπιση ραβδιού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περιττές κινήσεις αναλογικού μοχλού όταν η ακρίβεια είναι αυτό που χρειάζεστε.

Το Stick drift μπορεί να είναι ενοχλητικό για αγώνες αγώνων όπως το Forza Motorsport ή το Gran Turismo, όπου το Stick drift σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσετε τη νεκρή ζώνη σας και να μειώσετε τη χρησιμοποιήσιμη περιοχή εισόδου. Το να έχετε επιπλέον κουμπιά θα κάνει επίσης το δαχτυλίδι και τα μεσαία δάχτυλά σας πιο χρήσιμα αντί να χρησιμοποιείτε κάτι σαν λαβή με νύχια, που μπορεί να είναι επίπονο στα χέρια σας.

Καλά ακουστικά: Ακούστε τις σωστές λεπτομέρειες

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

  Η ασπίδα σας ενάντια στις κυβερνοαπειλές

Σε ό,τι αφορά τα ακουστικά, σας συμβουλεύουμε να μην φέρουν την ένδειξη gaming. Μπορείτε να αγοράσετε ακουστικά με εκπληκτικό ήχο, ενώ εξακολουθείτε να έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε ένα καλό μικρόφωνο. Οι εταιρείες συνήθως αυξάνουν τις τιμές με περιττές λειτουργίες παιχνιδιού που δεν είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε καν.

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

Μπορείτε να βρείτε πολύ καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με τα ακουστικά παιχνιδιών, όπως οθόνες εσωτερικού αυτιού (IEM), ακουστικά με ανοιχτή πλάτη ή απλά καλά ακουστικά με κλειστή πλάτη. Οι ανοιχτές πλάτες και τα IEM είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές παιχνιδιού καθώς είναι ελαφριές. Ειδικά οι ανοιχτές πλάτες μπορούν να φορεθούν για μεγάλες συνεδρίες και δεν παγιδεύουν τη θερμότητα όπως τα ακουστικά με κλειστή πλάτη.

Δεν χρειάζεστε ειδικό συντονισμό ήχου “gamer” στα ακουστικά σας. Στην πραγματικότητα, εάν η υπογραφή ήχου είναι σχετικά επίπεδη, θα έχετε πιο ακριβή ήχο από τα ακουστικά παιχνιδιών με ενισχυμένα μπάσα.

Πληκτρολόγια παιχνιδιών: Βελτιώστε την ανταπόκριση

Πίστωση εικόνας: Jhet Borja

Για τα περισσότερα παιχνίδια, τα πληκτρολόγια είναι συχνά το λιγότερο κρίσιμο κομμάτι του εξοπλισμού. Θα διαπιστώσετε ότι οι παίκτες αγοράζουν απλώς ένα μηχανικό πληκτρολόγιο και το λένε την ημέρα. Ωστόσο, υπήρξαν μεγάλες καινοτομίες που εστιάζονται στο παιχνίδι για πληκτρολόγια, όπως εξαιρετικά ρηχά σημεία ενεργοποίησης και αναλογικοί αισθητήρες εφέ αίθουσας.

Ένα καλό πληκτρολόγιο είναι απαραίτητο για παιχνίδια που απαιτούν ακρίβεια χιλιοστών του δευτερολέπτου για εισόδους κίνησης. Τα πληκτρολόγια με εφέ Hall, από την άλλη πλευρά, είναι ένα θηρίο από μόνοι τους. Αν και δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις αναλογικές εισόδους για κάθε παιχνίδι, πληκτρολόγια όπως το Wooting 60HE μπορούν να σας προσφέρουν κίνηση του χειριστηρίου, ενώ παράλληλα έχουν ακριβή στόχο του ποντικιού.

Ανεβάστε το ανώτατο όριο των δεξιοτήτων σας διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό παιχνιδιού

Εάν παίζετε καλά με εξοπλισμό gaming που δεν είναι κορυφαίος, φανταστείτε πόσο καλύτερος θα μπορούσατε να είστε με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το ανώτατο όριο των δεξιοτήτων σας καθορίζεται από ορισμένους παράγοντες όπως η προσωπική σας ικανότητα, οι περιορισμοί του παιχνιδιού και οι περιορισμοί του εξοπλισμού σας.

Η μεγιστοποίηση της προσωπικής σας ικανότητας θα πρέπει να είναι ο στόχος σας εάν θέλετε να κάνετε καλό. Η απόκτηση του σωστού εξοπλισμού παιχνιδιού θα σας δώσει χώρο για να βελτιωθείτε πιο εύκολα.