Πώς να χρησιμοποιήσετε το Backtrack στο Apple Watch για να επαναλάβετε τα βήματά σας

Εάν κάνετε πεζοπορία ή εξερευνάτε μια περιοχή χωρίς σύνδεση Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε ακόμα να βασιστείτε στο Apple Watch σας για να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης με το Backtrack. Το Backtrack είναι μια λειτουργία στην εφαρμογή Compass που παρακολουθεί τη διαδρομή σας από μια αρχική τοποθεσία και σας υποδεικνύει τη σωστή κατεύθυνση για να επιστρέψετε σε αυτήν την τοποθεσία.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Backtrack για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε σε καλό δρόμο καθώς επιστρέφετε στην αρχή της πεζοπορίας, του ποδηλάτου, του τρεξίματος ή του περπατήματος.

Πώς να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε μια διαδρομή στο Apple Watch σας

Για να χρησιμοποιήσετε το Backtrack, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία, το ποδήλατο ή το περπάτημα. Στη συνέχεια, θα εκτελείται στο παρασκήνιο, αποθηκεύοντας τη διαδρομή σας μέχρι να μεταβείτε στη λειτουργία Retrace Steps.

  Πώς να διαγράψετε ένα προφίλ από το Netflix

Τα ακόλουθα μοντέλα Apple Watch υποστηρίζουν Backtrack στην εφαρμογή Compass:

Για να ενεργοποιήσετε το Backtrack και να ξεκινήσετε την ανίχνευση της διαδρομής σας, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Compass και πατήστε το κουμπί footprints. Στη συνέχεια, απολαύστε τη βόλτα σας γνωρίζοντας ότι η αρχική σας θέση και η διαδρομή σας στη διαδρομή αποθηκεύονται από το Apple Watch σας.

Πώς να ακολουθήσετε ξανά τα βήματά σας χρησιμοποιώντας το Backtrack

Όταν έρθει η ώρα να γυρίσετε και να επιστρέψετε, μεταβείτε στη λειτουργία Retrace Steps και ακολουθήστε τον εύχρηστο οδηγό του ρολογιού σας.

Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθείτε τη διαδρομή σας και να αρχίσετε να επαναφέρετε τα βήματά σας πίσω στην αρχή:

  Εναλλάξτε την οθόνη έναρξης και το μενού "Έναρξη" από την επιφάνεια εργασίας
 • Στην εφαρμογή Compass (με το Backtrack ήδη ενεργοποιημένο), πατήστε το κουμπί παύσης.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε Retrace Steps.
 • Αναζητήστε το λευκό βέλος στην πυξίδα. δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ταξιδεύετε. (Θα δείτε επίσης την προηγούμενη διαδρομή σας ως γκρίζα γραμμή, αν βρίσκεστε κοντά σε αυτήν.)
 • Ακολουθήστε το βέλος μέχρι να πλησιάσετε πιο κοντά στον προορισμό σας. Στη συνέχεια, το βέλος θα εξαφανιστεί και θα δείτε το σημείο εκκίνησης ως μια γκρίζα κουκκίδα κατά μήκος της προηγούμενης διαδρομής σας.
 • Περιορισμοί της δυνατότητας Backtrack στο watchOS 10

  Ενώ το Apple Watch σας μπορεί να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση και να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα βήματά σας σε ένα σημείο εκκίνησης, η λειτουργία Backpack δεν διαθέτει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που θα βρείτε σε έναν δορυφόρο ή έναν τοπογραφικό χάρτη. Για παράδειγμα, το Backtrack δεν σας εμφανίζει πληροφορίες υψομέτρου, χαρακτηριστικά τοπίου (όπως λόφους ή γκρεμούς) ή άλλα περιβαλλοντικά αντικείμενα, όπως ποτάμια.

    Πώς να μεταφράσετε ιστοσελίδες στο Safari σε Mac

  Αυτό σημαίνει ότι θα ξέρετε μόνο προς ποια κατεύθυνση να πάτε, αλλά όχι σε ποια κατεύθυνση μπορεί να συναντήσετε στην πορεία.

  Προτού βασιστείτε σε αυτήν τη λειτουργία ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή στο iPhone ή το Apple Watch σας για πλοήγηση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία της συσκευής σας είναι φορτισμένη επαρκώς.

  Βρείτε το δρόμο σας πίσω με την εφαρμογή Compass του Apple Watch σας

  Την επόμενη φορά που θα εξερευνήσετε την ερημιά, θα κάνετε πεζοπορία στα βουνά ή σε επαρχιακούς δρόμους, βασιστείτε στο Apple Watch σας για να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο της επιστροφής, ακόμα κι αν δεν υπάρχει Wi-Fi.