Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirTags: Ένας πλήρης οδηγός

Βασικά Takeaways

  • Θα χρειαστείτε ένα iPhone ή iPad για να ρυθμίσετε το AirTag σας για πρώτη φορά. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη ρύθμιση των AirPods.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Find My στο iPhone, το iPad ή το Mac σας για να εντοπίσετε ή να ελέγξετε τα AirTag σας. Οι χρήστες του Apple Watch μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Εύρεση αντικειμένων.
  • Η λειτουργία εύρεσης ακριβείας σάς βοηθά να εντοπίσετε τη θέση ενός AirTag που λείπει που βρίσκεται κοντά με οπτικές και ηχητικές ενδείξεις.

Τα AirTag της Apple μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε σχεδόν οποιοδήποτε από τα υπάρχοντά σας. Εάν αγοράσατε πρόσφατα ένα και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, διαβάστε παρακάτω, καθώς θα σας βοηθήσουμε να ρυθμίσετε το AirTag σας με το iPhone σας και να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Τι είναι το AirTag;

Brent Dirks/MakeUseOf

Το AirTag είναι μια συσκευή παρακολούθησης Bluetooth με μέγεθος περίπου ενός πώματος φιάλης. Ο μικρός δίσκος μπορεί να συνδεθεί σε αντικείμενα που μπορεί να χάσετε. Μερικά από τα καλύτερα στοιχεία που μπορείτε να επισυνάψετε ένα AirTag για να συμπεριλάβετε κλειδιά, τηλεχειριστήριο, πορτοφόλι και άλλα.

Το iPhone σας θα σας βοηθήσει να βρείτε οποιοδήποτε χαμένο αντικείμενο με συνδεδεμένο ένα AirTag. Αυτό το κάνει καθοδηγώντας το iPhone σας στον ιχνηλάτη εάν βρίσκεται κοντά ή δείχνοντάς σας τη θέση του ιχνηλάτη σε έναν χάρτη εάν είναι πιο μακριά.

  Τα καλύτερα 8 πρότυπα φύλλου χρόνου για την παρακολούθηση του χρόνου που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι

Όλα τα AirTag είναι αδιάβροχα και διαθέτουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτό τα καθιστά ιδανική λύση για χρήστες iPhone που θέλουν να παρακολουθούν τα υπάρχοντά τους.

Ρύθμιση AirTag με το iPhone σας

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του AirTag είναι η εύκολη διαδικασία εγκατάστασης του. Είναι αρκετά παρόμοιο με τη ρύθμιση των AirPods σας.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξετυλίξει το νέο AirTag από το προστατευτικό πλαστικό. Κάνοντας αυτό θα βγάλετε την πλαστική γλωττίδα που επιτρέπει στο AirTag να ενεργοποιηθεί. Θα ξέρετε ότι το έχετε κάνει όταν το AirTag σας παίξει κουδούνισμα.

Στη συνέχεια, απλώς φέρτε ένα νέο AirTag κοντά στο iPhone σας. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στο κάτω μέρος της οθόνης, που σας ζητά να συνδεθείτε στο AirTag.

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα για το AirTag, το οποίο εκχωρεί επίσης ένα αντίστοιχο emoji για να το αντιπροσωπεύει στην εφαρμογή Εύρεση μου. Στη συνέχεια, πρέπει να καταχωρήσετε το AirTag στον λογαριασμό σας Apple ID για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Χρήση AirTag με το Find My

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το AirTag σας, δεν χρειάζεται να κάνετε πραγματική δουλειά. Οι συσκευές λειτουργούν αυτόματα στο παρασκήνιο. Κάθε AirTag θα ανανεώνει τη θέση του στην εφαρμογή Εύρεση μου κάθε φορά που το iPhone σας πλησιάζει ή όταν βρίσκεται κοντά σε μια συσκευή δικτύου Find My.

Αυτό που κάνει τον ιχνηλάτη τόσο ισχυρό είναι το δίκτυο Apple Find My, το οποίο συνδέει με ασφάλεια περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές Apple στον πλανήτη.

  Τι είναι το Clone Phishing και γιατί οι επιχειρήσεις είναι τόσο ευάλωτες σε αυτό;

Εάν θέλετε να δείτε την τοποθεσία του AirTag σας, πρέπει απλώς να ανοίξετε την εφαρμογή Find My στο iPhone, το iPad ή το Mac σας. Θα δείτε τις AirTag σας κάτω από την ενότητα Στοιχεία στην κάτω γραμμή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παρόμοια εφαρμογή Find Items στο Apple Watch σας.

Η εφαρμογή θα εμφανίσει τα AirTag σας σε έναν χάρτη, μαζί με την τρέχουσα τοποθεσία σας και μια λίστα. Από εδώ, πατώντας στο όνομα ενός AirTag θα έχετε τις επιλογές να το βρείτε, να αναπαράγετε έναν ήχο, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Lost Mode ή να το αφαιρέσετε από το Apple ID σας. Μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε την τοποθεσία του AirTag σας με άλλους.

Μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα σχετικά με το AirTag από την εφαρμογή Find My. Στην ίδια τη συσκευή, θα χρειαστεί να αλλάξετε μόνο την μπαταρία όταν τελειώσει, κάτι που η Apple λέει ότι είναι περίπου μία φορά το χρόνο. Μόλις τοποθετήσετε κάπου ένα AirTag, μπορείτε να το ξεχάσετε μέχρι να χρειαστεί να το βρείτε.

Χρήση της λειτουργίας εύρεσης ακριβείας του AirTag

Εάν έχετε iPhone 11 ή μεταγενέστερο, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εύρεσης ακριβείας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η λειτουργία θα παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για τον εντοπισμό του AirTag σας όταν λείπει. Ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεστε στην περιοχή Bluetooth του tracker.

Όταν έρθει η ώρα να εντοπίσετε το AirTag, ανοίξτε την εφαρμογή Find My και κατευθυνθείτε στην ενότητα Items. Επιλέξτε το AirTag που θέλετε να βρείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εύρεση κοντά. Στην οθόνη του iPhone σας, θα δείτε πληροφορίες απόστασης και κατεύθυνσης όπως “5 πόδια στα δεξιά σας”.

  Πώς να εγκαταστήσετε το SuperRepo στο Kodi

Εάν οι οδηγίες στην οθόνη δεν είναι αρκετές, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο του ηχείου στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για να κάνετε το AirTag σας να παίξει κουδούνισμα. Αυτό το ηχητικό σήμα είναι βολικό εάν το AirTag σας έχει κολλήσει ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ σας ή κρύβεται κάτω από ένα σωρό έγγραφα, για παράδειγμα.

Αλλαγή της μπαταρίας του AirTag σας

Brent Dirks/MakeUseOf

Σε αντίθεση με πολλά άλλα προϊόντα της Apple, τα AirTag διαθέτουν αντικαταστάσιμη μπαταρία. Αυτή είναι μια μπαταρία CR2032, την ίδια που χρησιμοποιούν πολλοί άλλοι ιχνηλάτες και ρολόγια Bluetooth. Η αντικατάσταση της μπαταρίας του AirTag σας είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία.

Όταν πρέπει να αλλάξετε την μπαταρία στο AirTag σας, απλώς πιέστε προς τα κάτω και στρίψτε το μεταλλικό τμήμα της συσκευής για να ανοίξει. Είναι παρόμοιο με το καπάκι ασφαλείας για τα παιδιά στις περισσότερες φιάλες φαρμάκων. Το μεταλλικό μέρος σκάει, επιτρέποντας την πρόσβαση στην μπαταρία στο εσωτερικό.

Μπορείτε απλά να βγάλετε την μπαταρία από τη θήκη του AirTag και να τοποθετήσετε τη νέα με τη θετική (+) πλευρά στραμμένη προς το μέρος σας. Το AirTag θα παίζει ένα κουδούνισμα όταν στρίβετε το μεταλλικό πίσω κάλυμμα στην αρχική του θέση, επιβεβαιώνοντας ότι η μπαταρία λειτουργεί.

Τώρα που έχετε μάθει τη διαδικασία χρήσης ενός AirTag μέχρι ένα μπλουζάκι, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το δικό σας. Την επόμενη φορά που θα τοποθετήσετε λάθος τα κλειδιά σας, θα μπορείτε να τα βρείτε πολύ πιο εύκολα από ποτέ.