Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop στο Mac σας

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Αν αναζητάτε τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο μεταφοράς αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Apple, το AirDrop είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το AirDrop στο Mac σας για να στείλετε φωτογραφίες, έγγραφα, ιστότοπους και άλλα σε άλλες συσκευές Apple.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop για να στείλετε αρχεία από το Mac σας

Το AirDrop χρησιμοποιεί Wi-Fi και Bluetooth για να δημιουργήσει μια ασύρματη σύνδεση peer-to-peer που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεταξύ δύο συσκευών Apple. Η εμβέλεια του AirDrop είναι περίπου 30 πόδια (ή 10 μέτρα).

  Λίστα 50+ καλύτερων παιχνιδιών PS Vita 2023 – [Top Download Free]

Ένα από τα πλεονεκτήματα της κοινής χρήσης αρχείων μέσω του AirDrop είναι ότι δεν έχει σημασία αν έχετε αυτό το άτομο ως επαφή ή όχι. Επίσης, κάθε αρχείο που μεταφέρετε είναι πλήρως κρυπτογραφημένο.

Για να ξεκινήσετε την αποστολή αρχείων μέσω AirDrop στο Mac σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Control Center στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο AirDrop και ενεργοποιήστε το. Το Bluetooth και το Wi-Fi θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και θα συνδεθούν σε ένα γνωστό δίκτυο όταν το κάνετε αυτό.

Ο παραλήπτης σας θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το AirDrop και στη συσκευή Apple του. Λάβετε υπόψη ότι εάν δεν βρίσκονται στις επαφές σας, θα πρέπει να ρυθμίσουν το AirDrop στη ρύθμιση Όλοι αφού την ενεργοποιήσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο Finder > AirDrop > Επιτρέψτε μου να με ανακαλύψουν > Όλοι.

Στη συνέχεια, Control + Κάντε κλικ στο αρχείο που θέλετε να στείλετε και επιλέξτε Κοινή χρήση > AirDrop. Σε εφαρμογές όπως η Προεπισκόπηση, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κοινή χρήση (πλαίσιο με ένα βέλος) για να επιλέξετε AirDrop.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Bridge χωρίς Photoshop ή Lightroom

Τέλος, κάντε κλικ στον παραλήπτη-στόχο σας για να του στείλετε το αρχείο μέσω AirDrop. Ο παραλήπτης σας πρέπει να επιλέξει το κουμπί Αποδοχή στη συσκευή του για να λάβει το αρχείο με επιτυχία.

Εκτός από τη χρήση της μεθόδου Share > AirDrop που εμφανίζεται παραπάνω, μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σας στο Finder για να τα στείλετε μέσω AirDrop.

Μεταβείτε στο Finder > AirDrop για να δείτε τα άτομα ή τις συσκευές που είναι διαθέσιμες για εσάς στα αρχεία AirDrop. Ανοίξτε ένα δεύτερο παράθυρο Finder και μεταβείτε στο αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε. Τώρα σύρετέ το και αποθέστε το στην επαφή στο παράθυρο AirDrop.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop για τη λήψη αρχείων στο Mac σας

Η λήψη αρχείων μέσω AirDrop στο Mac σας είναι αρκετά απλή. Εφόσον το AirDrop είναι ενεργοποιημένο και έχει οριστεί σε Everyone, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο Mac σας όταν ένας κοντινός χρήστης συσκευής Apple στέλνει το αρχείο σε εσάς. Κάντε κλικ στην Αποδοχή και επιλέξτε τον προορισμό του αρχείου που προτιμάτε για να λάβετε το αρχείο.

  Τι σημαίνει "IKR" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Ορισμένα κοινά προβλήματα απορρήτου με το AirDrop περιλαμβάνουν τη λήψη αρχείων στη συσκευή σας Apple χωρίς να το γνωρίζετε. Όμως, όπως φαίνεται στα παραπάνω βήματα, θα έχετε πάντα την ευκαιρία να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε πριν ξεκινήσει η μεταφορά αρχείων.

Συνολικά, το AirDrop είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ δύο συσκευών Apple όταν τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης βρίσκονται στον ίδιο χώρο, όπως ένα γραφείο ή ένα καφέ.

Ωστόσο, δεν είναι άψογο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αποστολή ή τη λήψη αρχείων, υπάρχουν λύσεις για τη γρήγορη διόρθωση του AirDrop στη συσκευή σας Apple. Και αν η απόσταση είναι πρόβλημα, μην ανησυχείτε. υπάρχουν άλλοι τρόποι μεταφοράς αρχείων μεταξύ των συσκευών Apple σας.