Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop στο iPhone σας

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Το AirDrop είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των συσκευών σας Apple. Είτε θέλετε να στέλνετε ή να λαμβάνετε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα στο iPhone σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για να μάθετε γρήγορα πώς να χρησιμοποιείτε το AirDrop.

Πώς να στείλετε αρχεία από το iPhone σας χρησιμοποιώντας το AirDrop

Το AirDrop βασίζεται σε Wi-Fi και Bluetooth για να επιτρέπει στους χρήστες της Apple να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ των συσκευών τους με σχεδόν αστραπιαίες ταχύτητες. Ωστόσο, δεδομένου ότι το AirDrop χρησιμοποιεί Bluetooth για τη δημιουργία μιας peer-to-peer ασύρματης σύνδεσης, περιορίζεται σε εμβέλεια περίπου 30 πόδια (ή 10 μέτρα).

  Το 7 καλύτερο λογισμικό διαχείρισης αξιώσεων για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων

Για να ξεκινήσετε την αποστολή αρχείων μέσω AirDrop από το iPhone σας, ανοίξτε πρώτα το Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας και πατήστε παρατεταμένα την ομάδα στοιχείων ελέγχου που σχετίζονται με το δίκτυο στην επάνω αριστερή γωνία. Ενεργοποιήστε το AirDrop εάν δεν το έχετε ήδη ενεργοποιήσει. Το Wi-Fi και το Bluetooth θα ενεργοποιηθούν αυτόματα όταν ενεργοποιήσετε το AirDrop.

Κάντε το ίδιο στη συσκευή του παραλήπτη και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το διακόπτη AirDrop και ρυθμίστε το σε Όλοι για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, βρείτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε. Πατήστε το εικονίδιο Κοινή χρήση (πλαίσιο με βέλος), επιλέξτε AirDrop και επιλέξτε τον παραλήπτη σας. Η μεταφορά αρχείων θα ξεκινήσει μόλις ο παραλήπτης σας πατήσει το κουμπί Αποδοχή στη συσκευή Apple του.

  Ποιο πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί το 2023

Πώς να λάβετε αρχεία στο iPhone σας χρησιμοποιώντας το AirDrop

Για να λάβετε ένα αρχείο μέσω του AirDrop στο iPhone σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το AirDrop στο Κέντρο Ελέγχου, όπως έχουμε διαβάσει παραπάνω. Επίσης, εάν ο αποστολέας δεν βρίσκεται στις επαφές σας, βεβαιωθείτε ότι το AirDrop έχει οριστεί σε Όλοι για 10 λεπτά.

Όταν κάποιος άλλος προσπαθήσει να σας στείλει ένα αρχείο, θα δείτε στη συνέχεια να εμφανίζεται μια ειδοποίηση AirDrop στο iPhone σας. Πατήστε Αποδοχή για να λάβετε το αρχείο στο iPhone σας.

Το πού πηγαίνει αυτό το αρχείο AirDrop εξαρτάται από το είδος του αρχείου που πρόκειται. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία που λαμβάνετε θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή Φωτογραφίες, ενώ μια σημείωση θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή Σημειώσεις.

  7 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε εάν το Mac σας κολλήσει στην ενημέρωση

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο αρχείο AirDrop, ελέγξτε το φάκελο Λήψεις στην εφαρμογή Αρχεία. Για να το βρείτε, ανοίξτε το Files και μεταβείτε είτε στο iPhone μου είτε στο iCloud Drive > Λήψεις εάν έχετε ενεργοποιημένο το iCloud Drive.

Εάν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες αλλά δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε αρχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες λύσεις για να διορθώσετε το AirDrop στη συσκευή σας. Αλλά γενικά, εφόσον και οι δύο συσκευές έχουν ενεργοποιημένο σωστά το AirDrop, η κοινή χρήση αρχείων στο iPhone σας είναι γρήγορη και εύκολη με αυτήν τη δυνατότητα της Apple.