Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας του Galaxy Watch

Βασικά Takeaways

 • Μόνο η σειρά Galaxy Watch 5 και τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρα θερμοκρασίας.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του δέρματός σας χρησιμοποιώντας το Samsung Health, αλλά θα χρειαστείτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για άμεση μέτρηση.
 • Ο αισθητήρας θερμοκρασίας του Galaxy Watch σας δεν αντικαθιστά ένα θερμόμετρο. Μην το χρησιμοποιείτε για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Το Samsung Galaxy Watch 6 διαθέτει πλήθος αισθητήρων για τον έλεγχο των ζωτικών σας στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας. Πώς όμως το χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε τη θερμοκρασία σας; Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε πόσο ζεστή ή δροσερή είναι μια επιφάνεια; Θα μάθουμε παρακάτω.

Ποια μοντέλα ρολογιών Galaxy διαθέτουν αισθητήρα θερμοκρασίας;

Jowi Morales/MakeUseOf

Πριν μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα θερμοκρασίας, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε εάν το Galaxy Watch σας διαθέτει έναν. Ακολουθεί η λίστα με τα συμβατά μοντέλα από τον Φεβρουάριο του 2024:

 • Galaxy Watch 5
 • Galaxy Watch 5 Classic
 • Galaxy Watch 5 Pro
 • Galaxy Watch 6
 • Galaxy Watch 6 Classic

Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο Samsung Galaxy Watch διαθέτετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Σύρετε προς τα πάνω στην αρχική οθόνη του Galaxy Watch για να ανοίξετε το μενού της εφαρμογής.
 • Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις, μετά σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το ρολόι.
 • Θα πρέπει να δείτε το όνομα μοντέλου του Galaxy Watch σας στην κορυφή, πάνω από τον αριθμό μοντέλου. Φυσικά, υποθέτουμε ότι έχετε ήδη ρυθμίσει το Galaxy Watch πριν ελέγξετε τη θερμοκρασία σας με το ρολόι. Εάν δεν το έχετε κάνει, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό ρύθμισης του Samsung Galaxy Watch 4, ο οποίος ισχύει και για τα νεότερα μοντέλα Galaxy Watch.

    Σας βοηθά να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση

  Πώς να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του δέρματός σας σε ένα ρολόι Galaxy

  Εκτός από το Galaxy Watch, χρειάζεστε επίσης την εφαρμογή Samsung Health στο τηλέφωνό σας για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του δέρματός σας. Αυτό είναι προεγκατεστημένο σε τηλέφωνα Samsung Galaxy, αλλά θα πρέπει να το κατεβάσετε από το Google Play Store εάν έχετε αντιστοιχίσει το έξυπνο ρολόι σας σε τηλέφωνο Android που δεν είναι Samsung.

  Κατεβάστε:Samsung Health (Ελεύθερος)

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Health και πατήστε Sleep.
 • Στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε τις τρεις τελείες και επιλέξτε Σύνθετη μέτρηση.
 • Ενεργοποιήστε τη θερμοκρασία του δέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Αυτή είναι μόνο η θερμοκρασία του δέρματος, όχι η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας. Εάν πρέπει να ελέγξετε για πυρετό, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο ή συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

  Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του δέρματός σας καθώς κοιμάστε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να δείτε την τρέχουσα θερμοκρασία μιας επιφάνειας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Samsung Health.

  Πώς να μετρήσετε τη θερμοκρασία επιφάνειας σε ένα ρολόι Galaxy

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ενεργά τον ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας του ρολογιού και να δείτε την τρέχουσα θερμοκρασία μιας επιφάνειας, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή στο Galaxy Watch σας, όπως το Thermo Check 365D. Μετά την εγκατάσταση, εκκινήστε την εφαρμογή για να ξεκινήσει η μέτρηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας.

    Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Spotify

  Κατεβάστε:Thermo Check 365D (Ελεύθερος)

  Μέτρηση της θερμοκρασίας του δέρματος και του νερού σας

  Το Thermo Check 365D προσφέρει δύο λειτουργίες για τη μέτρηση διαφορετικών επιφανειών. Αρχικά, ας δούμε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του δέρματός σας ή τη θερμοκρασία ενός σώματος νερού.

 • Όταν ανοίγετε την εφαρμογή στο Galaxy Watch σας, επιλέξτε Νερό. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πάντα ενεργοποιημένης οθόνης και να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας και αδράνειας για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία νερού στο Thermo Check 365D.
 • Θα δείτε μερικές οδηγίες που σας ζητούν να φορέσετε το ρολόι και να το βουτήξετε στο νερό (για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του νερού). Εάν θέλετε απλώς να μετρήσετε τη θερμοκρασία του δέρματός σας, δεν χρειάζεται να βουτήξετε το χέρι σας στο νερό. Απλώς πατήστε Έλεγχος.
 • Τώρα θα μεταβείτε στην οθόνη Μέτρηση. Πατήστε Έλεγχος ξανά για να ξεκινήσετε τη μέτρηση.
 • Μόλις ξεκινήσει η μέτρηση, θα δείτε την τρέχουσα θερμοκρασία που ανιχνεύει το ρολόι σας στην οθόνη. Jowi Morales/MakeUseOf
 • Το ρολόι θα ενεργοποιήσει την προστασία αφής μόλις αρχίσει να καταγράφει τη θερμοκρασία, επομένως πρέπει να πατήσετε το φυσικό κουμπί Πίσω στο smartwatch σας για να σταματήσετε τη μέτρηση.
 • Τώρα θα βλέπετε τη θερμοκρασία του νερού ή τη θερμοκρασία του δέρματός σας στο ρολόι. Αν και η ένδειξη θερμοκρασίας δεν προορίζεται για ιατρική χρήση και δεν θεωρείται ακριβής για διάγνωση, οι μετρήσεις θερμοκρασίας δέρματος που παρείχε ήταν ακριβείς και ακριβείς σε σχέση με αυτό που κατέγραψε η θερμική μου κάμερα.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό πριν βουτήξετε τον καρπό σας σε αυτό. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καείτε ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να κάνετε μετρήσεις.

    Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή Course Hero

  Μέτρηση της επιφανειακής θερμοκρασίας άλλων αντικειμένων

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Thermo Check 365D σε ένα συμβατό Galaxy Watch για να ελέγξετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας διαφορετικών αντικειμένων. Δείτε πώς:

 • Ανοίξτε το Thermo Check 365D στο wearable σας και επιλέξτε Living.
 • Επιλέξτε One Time για να λάβετε μια μεμονωμένη ένδειξη θερμοκρασίας ή Πολλαπλές φορές για να δείτε πώς αλλάζει η θερμοκρασία της επιφάνειας ενός αντικειμένου με την πάροδο του χρόνου.
 • Τώρα, επιλέξτε τον τύπο επιφάνειας που μετράτε από τις διαθέσιμες επιλογές
 • Η εφαρμογή θα εμφανίσει οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε τη θερμοκρασία. Πατήστε Έλεγχος μόλις τα περάσετε.
 • Στην οθόνη Μέτρηση, πατήστε Έλεγχος ξανά.
 • Η εφαρμογή θα μετρήσει τώρα αντίστροφα από το πέντε και θα ξεκινήσει τη μέτρηση. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε την επιφάνεια που θέλετε να μετρήσετε απευθείας κάτω από την μπλε κουκκίδα στην οθόνη, καθώς αυτή είναι η θέση του αισθητήρα θερμοκρασίας στα υποστηριζόμενα μοντέλα Galaxy Watch.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι ακριβή, καθώς η θερμοκρασία που έλαβα από τη θερμική μου κάμερα είναι εντός 0,7 βαθμών από την ένδειξη του ρολογιού.

  Jowi Morales/MakeUseOf

  Όπως πάντα, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το Galaxy Watch για να διαβάζετε τη θερμοκρασία οποιουδήποτε αντικειμένου. Εφόσον πρέπει να βρίσκεστε μόλις δύο εκατοστά μακριά από το αντικείμενο που μετράτε, μπορεί να καείτε εάν είναι πολύ ζεστό.

  Εκτός από τη λήψη μετρήσεων θερμοκρασίας, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με το Samsung Galaxy Watch σας, όπως να παρακολουθείτε τον ύπνο σας, να ελέγχετε τον καρδιακό σας ρυθμό και πολλά άλλα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρούσαν τη μέτρηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας σε ένα Galaxy Watch ως καινοτομία, είναι βολικό να βρείτε πόσο ζεστή είναι μια επιφάνεια χωρίς να την αγγίξετε. Δεν είναι τόσο ακριβές όσο τα βιομηχανικά θερμόμετρα, αλλά θα μείνετε περισσότερο από ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά του.