Πώς να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του φακού Google στο Google Photos για Android και iPhone

Γιατί να κατεβάσετε την εφαρμογή Google Lens ξεχωριστά όταν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν στις Φωτογραφίες Google;

Ενώ το Google Lens είναι διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες του στις Φωτογραφίες Google, αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε σε υπάρχουσες φωτογραφίες στη συσκευή σας. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε το Google Lens για μετάφραση κειμένου, αναγνώριση αντικειμένων και πολλά άλλα στην εφαρμογή Google Photos.

Πώς να αντιγράψετε, να αναζητήσετε, να ακούσετε και να μεταφράσετε κείμενο στο Google Photos

Είτε χρησιμοποιείτε την έκδοση iOS ή Android του Google Photos, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μεταφράσετε κείμενο, να αντιγράψετε κείμενο από εικόνες, να το ακούσετε ή ακόμα και να αναζητήσετε αυτό το κείμενο στο Google:

  10+ καλύτερα παιχνίδια προσομοίωσης για Android 2023 – [Top List]

Λήψη: Google Photos για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στη συσκευή σας iPhone ή Android.
 • Επιλέξτε τη φωτογραφία με κείμενο στην οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Lens.
 • Πατήστε την επιλογή Φακός στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, το Google Lens θα αναλύσει τη φωτογραφία και θα σας παρέχει σχετικές πληροφορίες.
 • Τώρα, πατήστε για να επισημάνετε οποιοδήποτε κείμενο στην εικόνα για να αποκαλύψετε τις διαθέσιμες ενέργειες στο κάτω μενού. Μπορείτε να μετακινήσετε τα σύμβολα κράτησης θέσης κειμένου για να επιλέξετε περισσότερο κείμενο και ανάλογα με το τι ψάχνετε, μπορείτε να πατήσετε τα κουμπιά Αντιγραφή κειμένου, Αναζήτηση, Ακρόαση ή Μετάφραση για να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
 •   Πώς να αποκτήσετε τις καθημερινές φωτογραφίες του Bing ως ταπετσαρία σας στο Android

  Πώς να αναζητήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο ή αντικείμενο σε μια εικόνα στο Google Photos

  Τα βήματα είναι ως επί το πλείστον παρόμοια εάν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα όχημα, ένα μέρος, ένα ορόσημο, ένα προϊόν ή οποιοδήποτε στοιχείο σε μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση. Λοιπόν, ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

 • Ανοίξτε την εικόνα που σας ενδιαφέρει στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google.
 • Πατήστε την επιλογή Lens στο κάτω μενού και περιμένετε να αναλύσει η εφαρμογή τη φωτογραφία.
 • Εάν η εικόνα έχει ένα μεμονωμένο αντικείμενο ή αντικείμενο, θα επιλεγεί αυτόματα και τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανιστούν στο κάτω μέρος. Μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα πάνω για να βρείτε περισσότερα αποτελέσματα και να πατήσετε για να ανοίξετε αυτό που θέλετε. Ωστόσο, εάν υπάρχουν πολλά αντικείμενα, πρέπει να πατήσετε σε κάθε συγκεκριμένο αντικείμενο για να λάβετε τις πληροφορίες του ξεχωριστά.
 •   12 Διορθώσεις για το Σφάλμα 400 του YouTube στο Android

  Για πιο ακριβή αποτελέσματα, προσαρμόστε τους δείκτες περικοπής ώστε να καλύπτουν μόνο το αντικείμενο που θέλετε να αναζητήσετε.

  Το Google Photos διευκολύνει την πρόσβαση στις λειτουργίες του Google Lens

  Με τις λειτουργίες του Google Lens που είναι ενσωματωμένες στην εφαρμογή Google Photos, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κείμενο, τα αντικείμενα και τις σκηνές στις φωτογραφίες σας και να προβείτε σε ενέργειες σε αυτά χωρίς να βγείτε από την εφαρμογή. Ακόμα καλύτερα, αυτό συνδυάζεται με την ευκολία χρήσης και την προσβασιμότητα σε όλους δωρεάν.