Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία διπλού αγγίγματος σε οποιοδήποτε Apple Watch

Το Double Tap είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Apple Watch Ultra 2 και Series 9. Μπορείτε να τσιμπήσετε τον αντίχειρα και τον δείκτη σας για να πλοηγηθείτε στο watchOS όταν το άλλο σας χέρι είναι κατειλημμένο. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την κίνηση σε παλαιότερα μοντέλα Apple Watch;

Σωστά; δεν χρειάζεται να αγοράσετε το Apple Watch Series 9 ή το Ultra 2 για να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα. Αν και οι παρακάτω μέθοδοι δεν είναι ακριβώς οι ίδιες με τη δυνατότητα Double Tap που διαφημίζει η Apple, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πώς είναι η λειτουργία.

Χρήση διπλού αγγίγματος με το AssistiveTouch

Ενώ το AssistiveTouch είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί κυρίως για άτομα με διαφορές στα άκρα, είναι αναμφισβήτητα ένα βολικό εργαλείο εάν τα χέρια σας είναι γεμάτα. Λόγω του κοινού-στόχου του, είναι πολύ πιο προσαρμόσιμο από το Double Tap, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το ρολόι σας χρησιμοποιώντας κινήσεις των χεριών και χειρονομίες.

  8 Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης αρχείων καταγραφής για ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων

Αξιοποιεί το γυροσκόπιο, τον οπτικό αισθητήρα καρδιακών παλμών και το επιταχυνσιόμετρο του Apple Watch σας. Για να χρησιμοποιήσετε το AssistiveTouch, το Apple Watch σας πρέπει να εκτελεί το watchOS 8 ή μεταγενέστερο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Double Tap ενεργοποιώντας το AssistiveTouch στο Apple Watch:

 • Ξεκινήστε εκκινώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch σας.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Προσβασιμότητα.
 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Κινητήρας και πατήστε AssistiveTouch.
 • Ενεργοποιήστε το AssistiveTouch και βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Χειρονομίες ακριβώς παρακάτω είναι επίσης ενεργοποιημένη.
 • Αφού ενεργοποιήσετε τις χειρονομίες, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ακόλουθες κινήσεις: Τσίμπημα, Διπλό τσίμπημα, Σφίξιμο και Σφίξιμο με δύο. Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις χειρονομίες, υπάρχει μια χειρονομία ενεργοποίησης που πρέπει να κάνετε για να την ενεργοποιήσετε.

    Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας

  Ενώ έχει οριστεί σε Double Clench από προεπιλογή, μπορείτε να το προσαρμόσετε κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στη ρύθμιση Activation Gesture στο μενού Hand Gestures. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κινήσεις χωρίς χειρονομία ενεργοποίησης, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πατώντας Καμία.

  Χρήση διπλού αγγίγματος με γρήγορες ενέργειες

  Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Double Tap σε ένα παλαιότερο Apple Watch είναι ενεργοποιώντας τις Γρήγορες Ενέργειες, μια λειτουργία που σας επιτρέπει να εκτελείτε ορισμένες εργασίες τσιμπώντας δύο δάχτυλα μεταξύ τους.

  Αν και αυτή η δυνατότητα ακούγεται παρόμοια με το AssistiveTouch, είναι μια συγκριτικά απλοποιημένη έκδοση, καθώς σας επιτρέπει να ελέγχετε το Apple Watch σας με μία μόνο κίνηση. Ωστόσο, αυτή η απλότητα το κάνει περισσότερο παρόμοιο με τη λειτουργία Double Tap.

    7 καλύτερο λογισμικό για την παρακολούθηση της εφαρμογής Ιστού σας [Self-hosted and Cloud-based]

  Για να ενεργοποιήσετε τις Γρήγορες ενέργειες στο Apple Watch σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Γρήγορες ενέργειες. Πατήστε On για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα.

  Δοκιμάστε το διπλό πάτημα αμέσως

  Αν ποτέ βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να αγγίξετε την οθόνη του Apple Watch σας, και οι δύο παραπάνω μέθοδοι σας βοηθούν να αλληλεπιδράσετε με το φορητό σας, χρησιμοποιώντας απλές χειρονομίες.

  Ενώ το AssistiveTouch και οι Γρήγορες ενέργειες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ελέγχετε το Apple Watch σας με απλές χειρονομίες, δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο η λειτουργία Double Tap. Παρατηρήσαμε ότι η λειτουργία Double Tap είναι πιο ισχυρή λόγω του ισχυρού τσιπ S9 στα μοντέλα Apple Watch του 2023.