Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Beacon του Strava για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας κατά την άσκηση

Πηγαίνετε μόνος σας για πεζοπορία ή βόλτα με ποδήλατο και δεν θέλετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να ανησυχούν για εσάς. Με τη λειτουργία Strava’s Beacon, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με τις επαφές σας έκτακτης ανάγκης.

Είναι διαθέσιμο το Beacon στο δωρεάν πρόγραμμα της Strava;

Με μια λέξη, ναι. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για το Strava Premium για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Beacon, εφόσον χρησιμοποιείτε το Strava στο τηλέφωνό σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να αφήσετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι και να συνδέσετε τη φορητή συσκευή σας, θα πρέπει να πληρώσετε για το πρόγραμμα Premium. Σύμφωνα με τον Στράβαη λειτουργία Beacon υποστηρίζεται σε Apple Watches, συσκευές Wear OS και σε όλες τις συσκευές Garmin που υποστηρίζουν Live Track.

Ωστόσο, οι επαφές έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζονται συνδρομή Strava για να αποκτήσουν πρόσβαση στη ζωντανή τοποθεσία σας. Μπορούν να το κάνουν αυτό με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, αρκεί να έχουν σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

  9 βιβλιοθήκες στοιχείων πλέγματος δεδομένων JavaScript προς χρήση

Φυσικά, μπορείτε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο WhatsApp ή σε άλλη εφαρμογή, αλλά η ταυτόχρονη πρόσβαση δύο εφαρμογών στην τοποθεσία της συσκευής σας μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία σας. Και ίσως θέλετε να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο όταν βρίσκεστε σε ένα σόλο ταξίδι.

Πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό Beacon του Strava

Πρώτα, πρέπει να ρυθμίσετε το Strava Beacon για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Beacon στο Strava για τον ιστό. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Strava για κινητά.

Λήψη: Strava για Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Μόλις εκκινήσετε την εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στο Beacon. Εκεί, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Beacon For Mobile.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Beacon For Devices εάν έχετε συνδέσει μια συμβατή φορητή συσκευή στον λογαριασμό σας Strava.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Προσθήκη επαφών ασφαλείας για να προσθέσετε τα άτομα με τα οποία θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Μπορείτε να προσθέσετε έως και τρεις επαφές. Σας συνιστούμε να επεξεργαστείτε τους αριθμούς τους και να προσθέσετε τον διεθνή κωδικό για να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα κειμένου θα παραδοθεί.

  Πώς να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας και εύρους ζώνης της κάμερας Nest

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε μία από τις επαφές έκτακτης ανάγκης, πατήστε Επεξεργασία επαφών ασφαλείας και πατήστε το εικονίδιο X δίπλα στην επαφή που θέλετε να αντικαταστήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε στην επαφή που θέλετε να αφαιρέσετε και να επιβεβαιώσετε την ενέργεια επιλέγοντας OK.

Μπορείτε ακόμη να επεξεργαστείτε το μήνυμα που θα στείλει το Strava στις επαφές έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το προεπιλεγμένο κείμενο με πιο σχετικές πληροφορίες, όπως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης, εάν υπάρχουν περιοχές χωρίς σήμα κ.λπ.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση του beacon, πατήστε Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία.

Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Strava

Ακόμα κι αν έχετε προσθέσει τις επαφές έκτακτης ανάγκης, δεν σημαίνει ότι θα λαμβάνουν ένα μήνυμα κάθε φορά που ανοίγετε το Strava ή ξεκινάτε την εγγραφή μιας δραστηριότητας.

Μόλις πατήσετε το Record στην αρχή μιας νέας δραστηριότητας Strava, η εφαρμογή θα εμφανίσει το κουμπί Send Beacon Text. Εάν ξεκινήσετε την εγγραφή χωρίς να στείλετε το κείμενο, το Strava θα εμφανίσει ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ρωτά εάν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Reddit όταν νομίζετε ότι είναι ώρα να πείτε αντίο

Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε την τοποθεσία σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς σας πατώντας το εικονίδιο Beacon. Εκεί, επιλέξτε Αποστολή κειμένου ή Ρυθμίσεις Beacon εάν θέλετε να αντικαταστήσετε μία από τις επαφές έκτακτης ανάγκης ή να επεξεργαστείτε το μήνυμα.

Μόλις στείλετε το κείμενο, οι επαφές σας θα λάβουν έναν σύνδεσμο στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση για να δουν την τοποθεσία σας. Σας συνιστούμε να τους ενημερώσετε για τη λήψη του κειμένου και ακόμη και να δοκιμάσετε εάν το Strava’s Beacon λειτουργεί όπως θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζουν ότι πρόκειται για μήνυμα κειμένου από εσάς και όχι για απάτη SMS.

Χρειάζεστε μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο για το Strava Beacon;

Επειδή το Strava πρέπει να μεταδίδει την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο, χρειάζεστε μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας. Εάν εισέλθετε σε μια περιοχή χωρίς σήμα, οι επαφές έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσουν να βλέπουν την τελευταία θέση που κατάφερε να μεταδώσει με επιτυχία το Strava.

Μόλις φτάσετε σε μια περιοχή με υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, το Strava θα ενημερώσει την τοποθεσία σας.

Ακόμα κι αν κανένας από τους φίλους σας δεν θέλει να έρθει μαζί σας, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάτε σε αυτό το τρέξιμο, ιππασία ή πεζοπορία. Αλλά η λειτουργία Beacon του Strava σημαίνει ότι μπορείτε τουλάχιστον να ενημερώσετε κάποιον που βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.