Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χειρογράφου στο Gboard αντί για πληκτρολόγηση

Η πληκτρολόγηση στη συσκευή σας Android μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή το εικονικό πληκτρολόγιο έχει μικροσκοπικά πλήκτρα και αν είστε κάποιος με ελαφρώς μεγάλα δάχτυλα, η εμπειρία δεν θα είναι εξαιρετική. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει στην εμπειρία, αλλά για κάποιους, η πληκτρολόγηση μέσω του εικονικού πληκτρολογίου μπορεί να είναι ακόμα δύσκολη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε άλλους τρόπους, όπως να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας ως είσοδο, αλλά αυτό δεν είναι ιδιωτικό εάν είστε δημόσιος. Η άλλη επιλογή που πρέπει να εξερευνήσετε είναι το χειρόγραφο, το οποίο μπορεί να είναι πιο γρήγορο και πιο άνετο. Διαβάστε παρακάτω για έναν οδηγό σχετικά με τη χρήση της λειτουργίας χειρογράφου στο πληκτρολόγιο Gboard της Google.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραφή στο Gboard

Για να ξεκινήσετε τη γραφή στο τηλέφωνό σας Android, χρειάζεστε ένα πληκτρολόγιο που να το υποστηρίζει ως μέθοδο εισαγωγής. Επιλέξαμε το Gboard καθώς είναι προεγκατεστημένο στα περισσότερα τηλέφωνα, αλλά άλλα εναλλακτικά πληκτρολόγια όπως το SwiftKey της Microsoft προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα.

  Μερικοί από τους καλύτερους πόρους για το Mastering Golang

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ξεκινήσετε:

 • Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε μέσα και, στη συνέχεια, πατήστε το πεδίο εισαγωγής για να ενεργοποιήσετε το Gboard.
 • Στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου, επιλέξτε Ρυθμίσεις (το εικονίδιο γρανάζι).
 • Επιλέξτε Γλώσσες και στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε τη γλώσσα εισαγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Στην επόμενη σελίδα, πατήστε Χειρόγραφο για να το προσθέσετε στις μεθόδους εισαγωγής του πληκτρολογίου σας στο Gboard. (Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κύλιση στις επιλογές σύροντας προς τα αριστερά για να το δείτε).
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα γραφής και το πλάτος διαδρομής στις ρυθμίσεις χειρογράφου.
 • Μόλις τελειώσετε, πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 • Θα μεταφερθείτε πίσω στη σελίδα Γλώσσες, όπου θα δείτε το Χειρόγραφο να εμφανίζεται ως μία από τις γλώσσες και τις διατάξεις του πληκτρολογίου σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χειρογράφου στο Gboard

  Με το Handwriting ενεργοποιημένο, μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε ως έναν από τους τρόπους εισαγωγής κειμένου στη συσκευή σας Android. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

    Εργασία με Dates Χρησιμοποιώντας το date-fns σε JavaScript
 • Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή που επιτρέπει την είσοδο χρήστη και πατήστε τη γραμμή εισαγωγής για να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας.
 • Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο Globe στο πληκτρολόγιό σας για να δείτε τα διαθέσιμα πληκτρολόγια.
 • Επιλέξτε το πληκτρολόγιο με χειρόγραφη εισαγωγή, όπως Αγγλικά (ΗΠΑ) Χειρόγραφο. Μετά από αυτό, τα πλήκτρα θα εξαφανιστούν και θα εμφανιστεί ένας κενός καμβάς για να γράψετε χειρόγραφα τα στοιχεία σας.
 • Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή ένα στυλό γραφίδας, γράψτε ό,τι θέλετε στην κενή περιοχή γραφής.
 • Όταν ξεκινήσετε να γράφετε, θα παρατηρήσετε ότι το Gboard προτείνει λέξεις στην κορυφή της περιοχής γραφής. Μπορείτε να πατήσετε σε αυτό για συμπλήρωση λέξης ή για να εισαγάγετε την επόμενη λέξη στη σειρά. Αυτές οι προτάσεις κειμένου μπορεί να είναι χρήσιμες, ειδικά όταν χρειάζεται να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα στο τηλέφωνό σας Android.

  Δεν έχουν όλες οι γλώσσες υποστήριξη προτάσεων κειμένου στο Gboard. Εάν η γλώσσα του πληκτρολογίου σας στο Gboard δεν έχει προτάσεις κειμένου, δεν θα τις βλέπετε.

    Πώς να παραμείνετε ασφαλείς από κακόβουλες διαφημίσεις αναζήτησης

  Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία χειρογράφου του Gboard, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο διαστήματος για να εισαγάγετε ένα κενό διάστημα και το κουμπί Διαγραφή. Οι προτάσεις κειμένου με ένα σύμβολο διαστήματος (⎵) πριν από αυτές θα προσθέσουν αυτόματα ένα κενό διάστημα ακολουθούμενο από την προτεινόμενη λέξη.

  Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα ένα κενό πατώντας το πλήκτρο διαστήματος στο πληκτρολόγιο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε emoji, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί Emoji στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου σας όπως κάνετε συνήθως. Το ίδιο ισχύει για συγκεκριμένους αριθμούς και σύμβολα που δεν μπορείτε να γράψετε σωστά κατά τη γραφή.

  Για καλύτερη εμπειρία, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια γραφίδα για να βελτιώσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης κατά τη γραφή στο Gboard.

  Είναι το χειρόγραφο πιο γρήγορο από το να πληκτρολογείτε στο smartphone σας;

  Εξαρτάται. Όπως και η πληκτρολόγηση, χρειάζεται λίγη εξοικείωση για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γραφή. Ωστόσο, μόλις το καταφέρετε, η γραφή μπορεί να είναι πιο γρήγορη από την πληκτρολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη τα μικρά πλήκτρα του πληκτρολογίου σε ένα smartphone. Αλλά όπως και άλλα πράγματα στη ζωή, τα χιλιόμετρα σας θα ποικίλλουν. Σε αυτήν την περίπτωση, εξαρτάται από τις ικανότητές σας στην πληκτρολόγηση.