Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δημιουργία AI ImageFX της Google

Βασικά Takeaways

  • Συνδεθείτε με την Google για να δοκιμάσετε τη γεννήτρια τέχνης τεχνητής νοημοσύνης ImageFX.
  • Δημιουργήστε μια προτροπή και χρησιμοποιήστε Expressive Chips για παραλλαγές εικόνας.
  • Εξερευνήστε διαφορετικές ιδέες χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή αντιγράφοντας υπάρχοντα μηνύματα και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη του αγαπημένου σας αποτελέσματος.

Με χαμηλό φράγμα εισόδου και σχέδιο που προτείνει πολλές ιδέες, ο πειραματισμός με τη δωρεάν γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης Image FX της Google διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Βήμα 1: Συνδεθείτε με Λογαριασμό Google

Ξεκινήστε με κατεύθυνση προς το Ιστότοπος AI Test Kitchen, όπου θα βρείτε το ImageFX. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δωρεάν, επομένως προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση με το Google.

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε μια σύντομη ειδοποίηση για το ImageFX που επισημαίνει την πειραματική του φύση, υπενθυμίζοντάς σας να προσέχετε τον τρόπο χρήσης του. Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες, κάντε κλικ στο Κατάλαβα και, στη συνέχεια, θα φτάσετε στη γεννήτρια εικόνας AI ImageFX.

  6 τρόποι για να διαγράψετε όλα τα email στο Gmail

Μέχρι στιγμής, το ImageFX είναι διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κένυας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα μήνυμα προτροπής

Στα αριστερά υπάρχει ένα μεγάλο πλαίσιο κειμένου όπου μπορείτε να πείτε στη γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης ποια εικόνα να δημιουργήσει, αλλιώς ονομάζεται προτροπή.

Για να δημιουργήσετε ένα μήνυμα προτροπής, αφιερώστε λίγο χρόνο για να φανταστείτε κάτι—θα μπορούσε να είναι μια φωτογραφία, μια ζωγραφιά ή μια απεικόνιση—και αυτό που φαντάζεστε μέσα. Κρατήστε αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας ενώ πληκτρολογείτε μια περιγραφή της στο πλαίσιο κειμένου.

Έχετε την επιλογή να πάτε με κάτι κλασικό, ας πούμε, “Μια ελαιογραφία ενός εξοχικού δίπλα στη λίμνη”. Ή μπορείτε να επινοήσετε κάτι λίγο πιο παράλογο. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, «Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από πίτσα που απεικονίζεται σε χρώματα καραμέλας».

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία και παρακολουθήστε τις εικόνες σας να εμφανίζονται στα δεξιά.

Υπάρχει όριο στο πόσες εικόνες μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε μέρα. Δυστυχώς, αυτός ο αριθμός δεν αποκαλύπτεται, επομένως δεν θα γνωρίζετε ότι έχετε συμπληρώσει το όριο μέχρι να το κάνετε.

Βήμα 3: Κάντε παραλλαγές χρησιμοποιώντας εκφραστικά τσιπ

Μετά από κάθε γενιά, θα παρατηρήσετε ότι ορισμένες λέξεις επισημαίνονται. Κάντε κλικ σε αυτά για να δείτε άλλες πιθανές λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση τους. Η Google έχει ονομάσει αυτές τις επιλογές “Εκφραστικά τσιπ”.

  10 καλύτεροι ανιχνευτές προσέλευσης εργαζομένων για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις

Κάντε κλικ στις εκφραστικές μάρκες και αλλάξτε οποιαδήποτε λέξη θεωρείτε κατάλληλη και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί Δημιουργία. Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες παραλλαγές στην αρχική σας ιδέα χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία.

Βήμα 4: Εξερευνήστε διαφορετικές ιδέες

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία αυτών των γεννητριών τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύονται σε πραγματικές εικόνες και πραγματική τέχνη, παράλληλα με τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται για την περιγραφή τους. Η γνώση της σωστής γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Κοιτάξτε κάτω από την περιοχή του πλαισίου κειμένου για να βρείτε μια συλλογή λέξεων. Μπορεί να δείτε λέξεις όπως φιλμ, ακουαρέλα, υψηλή αντίθεση, χειροποίητο, αφηρημένο, μπαρόκ, κινηματογραφικό, εικονογράφηση κ.λπ. Μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε, είτε κάνοντας κλικ στις λέξεις για να συμπληρώσετε το πλαίσιο κειμένου είτε πληκτρολογώντας τις με μη αυτόματο τρόπο.

Αυτή η λίστα λεξιλογίου σχετίζεται με στυλ εικόνας, ιδέες, μορφές, τεχνικές και ούτω καθεξής. Έτσι, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τίποτα για την τέχνη, μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε μια εικόνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, εφαρμόζοντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά στην προτροπή σας.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Nintendo Switch

Ένας άλλος τρόπος για να εξερευνήσετε διαφορετικές ιδέες είναι να περιηγηθείτε στις υπάρχουσες προτροπές τέχνης AI, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ της προτροπής και της παραγόμενης εικόνας. Μπορείτε να τα αντιγράψετε εν όλω ή εν μέρει καθώς εξοικειωθείτε με το πώς λειτουργούν οι γεννήτριες τέχνης AI.

Βήμα 5: Κάντε λήψη της τέχνης σας

Όταν προσγειωθείτε σε μια εικόνα που σας αρέσει πολύ, φροντίστε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο κατεβάζοντάς την.

Κάντε κλικ στην εικόνα από το σύνολο των προεπισκοπήσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί λήψης κάτω από αυτήν. Το εικονίδιο μοιάζει με βέλος που δείχνει προς τα κάτω.

Δυστυχώς, δεν έχετε τόσες πολλές επιλογές για τον έλεγχο της ποιότητας λήψης όσες θα είχατε όταν χρησιμοποιείτε το Midjourney για τη δημιουργία τέχνης AI. Παρομοίως, εάν θέλετε να επεκτείνετε την εικόνα σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το outpainting στο DALL-E.

Φυσικά, με το ImageFX, το θετικό είναι ότι είναι δωρεάν στη χρήση.

Περνάτε γρήγορα από τη δημιουργία της πρώτης σας εικόνας στη δημιουργία της 100ής σας, καθώς είναι και εύκολο και εθιστικό. Χρειάζεται μόνο να διαγράψετε το παλιό σας μήνυμα και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε μια νέα περιγραφή για να δοκιμάσετε μια άλλη ιδέα.

Η δοκιμή του ImageFX είναι τόσο εύκολη όσο γίνεται, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την όσο μπορείτε για να εξερευνήσετε την προσθήκη της Google στη λίστα των δημιουργών εικόνων AI που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.