Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Wireless PowerShare της Samsung για ασύρματη φόρτιση άλλων συσκευών

Βασικά Takeaways

 • Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy διαθέτουν μια δυνατότητα που ονομάζεται Wireless PowerShare που τους επιτρέπει να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές, όπως ακουστικά, έξυπνα ρολόγια και smartphone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone.
 • Το Wireless PowerShare μπορεί να αποδώσει έως και 4,5 W ισχύος, αλλά είναι πιο κατάλληλο για φόρτιση αξεσουάρ από smartphone, λόγω της αναποτελεσματικότητας της ασύρματης φόρτισης.
 • Το Wireless PowerShare είναι διαθέσιμο σε όλες τις σύγχρονες ναυαρχίδες της Samsung και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Σταματά αυτόματα να μοιράζεται ενέργεια όταν η μπαταρία του τηλεφώνου Galaxy φτάσει το 30% ή λιγότερο.

Εάν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, η σκέψη ότι το έξυπνο ρολόι, τα ακουστικά ή το δευτερεύον τηλέφωνο σας τελειώνει από μπαταρία μπορεί να είναι τρομακτική. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ένα από τα κορυφαία τηλέφωνα της Samsung, μπορείτε να γεμίσετε γρήγορα την μπαταρία με το Wireless PowerShare.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δυνατότητα Wireless PowerShare στα τηλέφωνα Samsung Galaxy.

Τι είναι το Wireless PowerShare και ποια τηλέφωνα Samsung το υποστηρίζουν;

Το Wireless PowerShare είναι η έκδοση της Samsung για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση σε smartphone. Μετατρέπει τη συσκευή σας Galaxy σε ασύρματο φορτιστή, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασύρματη φόρτιση ακουστικών, smartwatches ή ακόμα και smartphone που υποστηρίζουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και AirPods της Apple.

  Οι 7 καλύτερες αξιόπιστες λύσεις κλήσεων για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης των πελατών

Το Wireless PowerShare μπορεί να αποδώσει ισχύ έως και 4,5 W. Ωστόσο, καθώς η ασύρματη φόρτιση δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αυτός ο αριθμός δεν μεταφράζεται καλά στην πραγματική χρήση. Ως αποτέλεσμα, το Wireless PowerShare παραμένει κατάλληλο για τη φόρτιση ακουστικών, smartwatches ή άλλων αξεσουάρ Bluetooth.

Η δυνατότητα Wireless PowerShare της Samsung είναι διαθέσιμη σε όλα τα κορυφαία smartphone της Samsung από το 2019. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες συσκευές:

 • Σειρά Galaxy Note 10
 • Σειρά Galaxy Note 20
 • Σειρά Galaxy Z Flip
 • Σειρά Galaxy Z Fold
 • Σειρά Galaxy S10
 • Σειρά Galaxy S20
 • Σειρά Galaxy S21
 • Σειρά Galaxy S22
 • Σειρά Galaxy S23

Πώς να ενεργοποιήσετε το Wireless PowerShare στο τηλέφωνο Galaxy σας

Το Wireless PowerShare είναι απενεργοποιημένο σε όλα τα τηλέφωνα Galaxy από προεπιλογή. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε Μπαταρία. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, απλώς αναζητήστε το.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ασύρματη κοινή χρήση ενέργειας.
 • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Off.
 • Εάν η εναλλαγή είναι γκριζαρισμένη στη συσκευή σας, αυτό οφείλεται στο ότι η Samsung δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wireless PowerShare εάν το τηλέφωνό σας έχει φόρτιση 30% ή λιγότερο. Έτσι, φορτίστε το τηλέφωνό σας και δοκιμάστε ξανά.

    Καλύτερη στόχευση και ιδέες για την προσέλκυση χρηστών

  Ομοίως, η Samsung έχει ορίσει τη λειτουργία Wireless PowerShare ώστε να διακόπτει αυτόματα την κοινή χρήση ενέργειας μόλις η μπαταρία του τηλεφώνου Galaxy φτάσει το 30%. Αν και αυτό το όριο φαίνεται λογικό, αν θέλετε να το αυξήσετε ή να το μειώσετε, μπορείτε να το κάνετε.

  Για αυτό, πρώτα απενεργοποιήστε τη δυνατότητα Wireless Power Sharing. Στη συνέχεια, πατήστε στο Όριο μπαταρίας στο κάτω μέρος του μενού και επιλέξτε ένα ποσοστό αποκοπής μπαταρίας με βάση την προτίμησή σας. Στη συνέχεια, πατήστε OK.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Wireless PowerShare για να φορτίσετε άλλες συσκευές

  Αφού ενεργοποιήσετε το Wireless PowerShare στη συσκευή σας Galaxy, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε άλλες συσκευές:

 • Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας Galaxy σε ένα τραπέζι με την όψη προς τα κάτω.
 • Τοποθετήστε το αξεσουάρ ή το τηλέφωνο που θέλετε να φορτίσετε κεντρικά στο πίσω μέρος του τηλεφώνου Samsung. Τοποθετήστε το ένα τηλέφωνο σε οριζόντιο προσανατολισμό και το άλλο σε κατακόρυφο προσανατολισμό για καλύτερη σύνδεση.
 • Εάν έχετε ευθυγραμμίσει σωστά τα πηνία και στις δύο συσκευές, θα νιώσετε μια δόνηση και το τηλέφωνο Galaxy σας θα αρχίσει να φορτίζει την άλλη συσκευή.
 • Εάν η φόρτιση δεν ξεκινήσει, δοκιμάστε να ευθυγραμμίσετε ξανά τις συσκευές. Εάν έχετε θήκη στο τηλέφωνό σας, αφαιρέστε την και δοκιμάστε ξανά. Επιπλέον, εάν το τηλέφωνο Galaxy σας εξαντλείται η μπαταρία, μπορείτε να συνδέσετε έναν φορτιστή για να τον συμπληρώσετε ενώ ταυτόχρονα φορτίζετε την άλλη συσκευή.

    Πώς να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη προτροπή εισόδου στην Apple

  Μόλις έχετε αρκετό χυμό στο άλλο σας τηλέφωνο ή αξεσουάρ, διαχωρίστε τις δύο συσκευές και το τηλέφωνο Galaxy σας θα σταματήσει να το φορτίζει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Wireless PowerShare στο τηλέφωνο Galaxy σας

  Η Samsung έχει σχεδιάσει το Wireless PowerShare με τρόπο που σταματά αυτόματα να μοιράζεται ενέργεια για εξοικονόμηση μπαταρίας όταν πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Το επίπεδο μπαταρίας στο τηλέφωνο Galaxy σας φτάνει το 30% ή χαμηλότερο.
  • Κάνετε ή λαμβάνετε μια κλήση.
  • Ανοίγεις την εφαρμογή Κάμερα.
  • Έχει περάσει ένα λεπτό αφότου σταματήσατε να μοιράζεστε ρεύμα και δεν έχετε βάλει άλλη συσκευή για φόρτιση.

  Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wireless PowerShare με μη αυτόματο τρόπο επιστρέφοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία. Επιλέξτε Wireless power sharing και απενεργοποιήστε τον διακόπτη.

  Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή του Wireless PowerShare από τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις. Απλώς επεξεργαστείτε τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Samsung και προσθέστε το κουμπί ασύρματης κοινής χρήσης ενέργειας σε μία από τις σελίδες. Στη συνέχεια, απλώς πατήστε το κουμπί για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την ασύρματη κοινή χρήση ενέργειας.

  Χρησιμοποιήστε το Wireless PowerShare με φειδώ

  Το Wireless PowerShare είναι μια εύχρηστη λειτουργία στα smartphone Galaxy που προορίζεται για περιστασιακή χρήση ή όταν το αξεσουάρ ή το τηλέφωνό σας έχει άμεση ανάγκη φόρτισης. Δεν είναι μια παραδοσιακή αντικατάσταση ασύρματου φορτιστή που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά, καθώς φορτίζει πολύ αργά και μπορεί να παράγει πολλή θερμότητα. Επομένως, σας συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε με φειδώ.