Πώς να χρησιμοποιήσετε τη “Δημιουργία GPT” για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη έκδοση του ChatGPT

Από τότε που το ChatGPT κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, πάντα θέλαμε να το βελτιστοποιήσουμε σε ένα προσαρμοσμένο AI κατασκευασμένο για έναν μόνο σκοπό. Τώρα, το OpenAI άκουσε τις κλήσεις μας και ξεκίνησε το “Create a GPT”, ένα εργαλείο ChatGPT Plus που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τη δική σας έκδοση του ChatGPT.

Παρόλο που αυτή είναι η πρώτη έκδοση του GPT Builder, είναι μια πολλά υποσχόμενη υπόθεση. Είναι γεμάτο δυνατότητες, έχει επιλογές για να μοιράζεστε το GPT σας με το κοινό και χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να αναπτύξετε το προσαρμοσμένο GPT σας.

1. Πρόσβαση Create a GPT from My GPTs

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο ChatGPT Plus, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Θα πρέπει να βρείτε το κουμπί για να το κάνετε στο αριστερό μενού της διεπαφής ChatGPT. Αφού πληρώσετε το τέλος των 20 $, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κάντε κλικ στην Εξερεύνηση στο αριστερό μενού. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα Τα GPT μου που περιέχει τις προσαρμοσμένες εκδόσεις GPT του OpenAI.
 • Επιλέξτε Δημιουργία GPT για να ανοίξετε τη διεπαφή του GPT Builder.
 • Τη στιγμή της γραφής, το “Create a GPT” είναι ακόμα σε έκδοση beta. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι όλες οι λειτουργίες πλήρως online και το προϊόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Λάβετε αυτό υπόψη κατά τη δημιουργία του GPT σας και προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επίσης, είναι πιθανό το ολοκληρωμένο GPT σας να διαγραφεί όταν χτυπήσει μια μελλοντική ενημέρωση.

  2. Δώστε στο GPT σας μια κύρια περιγραφή και μια εικόνα

  Για χάρη αυτού του κομματιού, θα δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα Dungeons and Dragons 5th Edition dungeon master.

 • Τώρα που βρίσκεστε στο Εργαλείο δημιουργίας GPT, η πρώτη ερώτηση που θα λάβετε είναι τι θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να κρατήσετε αυτό το πρώτο μέρος σύντομο και γλυκό και να εισαγάγετε μια μόνο πρόταση. Σε αυτήν την περίπτωση, είπαμε, “Φτιάξτε ένα Dungeons & Dragons 5e dungeon master που επιβλέπει τις καμπάνιες D&D.”
 • Στη συνέχεια, δώστε ένα όνομα στο GPT σας. Το ChatGPT θα σας προτείνει ένα, αλλά μπορείτε ακόμα να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε θέλετε.
 • Μόλις δώσετε ένα όνομα στο GPT σας, θα δημιουργήσει αυτόματα μια εικόνα προφίλ ως επόμενο βήμα. Χάρη στην ενσωμάτωση DALL-E του ChatGPT, οι εικόνες είναι συνήθως πολύ καλές. Ζητήστε του να αναγεννήσει περισσότερες εικόνες εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό. Μπορείτε να του ζητήσετε να δημιουργήσει την ακριβή εικόνα που θέλετε με κάποια καθοδήγηση.
 •   Λίστα κωδικών παιχνιδιών Roblox: Εξαργυρώστε τώρα

  Μπορείτε να αλλάξετε μη αυτόματα την εικόνα, το όνομα, την περιγραφή και τις οδηγίες για το GPT σας κάνοντας κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση. Κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ για να την αλλάξετε και επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες στα πεδία Περιγραφή ονόματος και Οδηγίες για να τις αλλάξετε χωρίς να πληκτρολογήσετε προτροπές.

  3. Καθιερώστε έναν τόνο και κανόνες για το GPT σας

  Σε αυτό το στάδιο, το GPT σας θέλει να μάθει πώς πρέπει να απευθύνεται στους χρήστες. Κατευθύνετέ το στον τόνο και το στυλ που θέλετε να υιοθετήσει. Εδώ, είπαμε, «Το 5e Dungeon Master θα πρέπει να χρησιμοποιήσει έναν σοφό, σοφό τόνο. Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα και το στυλ που χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιβάλλοντα υψηλής φαντασίας», που ταιριάζει πολύ καλά στη φανταστική φύση του D&D.

  Αλλά, φυσικά, εάν φτιάχνετε ένα πιο επαγγελματικό GPT, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί επαγγελματική γλώσσα.

  Τώρα που το προσαρμοσμένο GPT σας έχει έναν τόνο, θα πρέπει να του πείτε πώς να συμπεριφέρεται. Στην περίπτωσή μας, θέλουμε φιλικές προς τα παιδιά καμπάνιες Dungeons & Dragons που συμμορφώνονται με θέματα με βαθμολογία PG. Αφήνουμε επίσης να έχει μια διερευνητική προσέγγιση για την κατανόηση των ενεργειών του παίκτη αντί να υποθέτει τι θα έκανε ο παίκτης.

  Για μια πιο υγιεινή κατανόηση των κανόνων, μπορείτε να ανοίξετε μια νέα καρτέλα ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να ερευνήσετε κανόνες για το GPT σας. Όταν τελειώσετε, μεταγλωττίστε τα σε μια εφαρμογή σημειώσεων, αριθμήστε τα και επικολλήστε τα στο GPT Builder.

  Είναι αδύνατο να γνωρίζεις πόσο αποτελεσματικοί είναι οι κανόνες που έχεις θεσπίσει χωρίς να τους δοκιμάσεις στην παιδική χαρά στα δεξιά. Υποβάλετε προτροπές για παραβίαση των κανόνων και δείτε εάν το GPT σας θα αποτρέψει κάτι τέτοιο. Αυτό το μέρος της διαδικασίας δημιουργίας GPT περιλαμβάνει λεπτομέρεια και δοκιμές.

  Για παράδειγμα, το The 5e Dungeon Master υποτίθεται ότι ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες του οδηγού D&D (PHB). Η δοκιμή μας παρακάτω δείχνει πώς αποτρέπει έναν πληρωτή από το να μεγιστοποιήσει τα στατιστικά του και να παίξει έναν δυνητικά υπερισχύοντα αγώνα εκτός PHB.

  Εάν διαπιστώσετε ότι δεν εκπληρώνει τις οδηγίες σας όσο θέλετε, επιστρέψτε στην καρτέλα Δημιουργία και δώστε της περαιτέρω οδηγίες. Αλλά να θυμάστε ότι οι νέες οδηγίες σημαίνουν ότι έχετε ουσιαστικά δημιουργήσει μια νέα έκδοση του GPT σας.

    My Heroes SEA Codes: Redeem Now

  4. Ανεβάστε αρχεία ως γνωσιακή βάση

  Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του GPT σας με κανόνες, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία από τα οποία θα θέλατε να αντλεί πληροφορίες το GPT σας. Στην περίπτωσή μας, ανεβάσαμε αντίγραφα του Εγχειριδίου Παίκτη από τον Τζέρεμι Κρόφορντ και τον οδηγό του Dungeon Master. Και τα δύο είναι απαραίτητα βιβλία D&D.

  Δείτε πώς μπορείτε να ανεβάσετε έγγραφα πηγής στο προσαρμοσμένο GPT σας:

 • Ενώ βρίσκεστε στο GPT Builder, κάντε κλικ στο Configure.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα με τίτλο Γνώση.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Μεταφόρτωση αρχείων και προσθέστε αρχεία από τον υπολογιστή σας.
 • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωσή του και θα έχετε τα έγγραφα ως βάση γνώσεων για το GPT σας.

  Εάν, για παράδειγμα, προσπαθούσατε να δημιουργήσετε ένα GPT που είναι ειδικός στη φορολογική νομοθεσία της Φλόριντα, θα λαμβάνατε όλα τα φορολογικά νομικά έγγραφα της Φλόριντα που μπορείτε να βρείτε και θα τα ανεβάσετε εδώ για να δημιουργήσετε μια βάση γνώσεων με την οποία μπορεί να συνεργαστεί ο GPT σας.

  5. Προσθήκη ή αφαίρεση δυνατοτήτων

  Με το ChatGPT Plus, έχετε μια πραγματικά βελτιωμένη εμπειρία AI. Αυτές οι πρόσθετες δυνατότητες περιλαμβάνουν περιήγηση στο web, διερμηνέα κώδικα και ενσωμάτωση DALL-E 3. Ακόμα καλύτερα, το προσαρμοσμένο GPT σας απολαμβάνει επίσης όλες αυτές τις δυνατότητες. Ωστόσο, το GPT Builder σάς δίνει την επιλογή να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λειτουργίες που δεν χρειάζεστε.

  Όλα αυτά είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. στο παράδειγμά μας, χρειαζόμαστε και τα τρία. Το DALL-E 3 μπορεί να δημιουργήσει εικόνες των χαρακτήρων και των σκηνών του παιχνιδιού σας, ο διερμηνέας κώδικα το βοηθά να κατανοήσει έγγραφα και φύλλα χαρακτήρων που μπορεί να ανεβάσετε και ίσως χρειαστεί να περιηγηθείτε στον ιστό για να αναζητήσετε ορισμένα γενικά τρέχοντα γεγονότα.

  Ωστόσο, ένα GPT όπως ο υποθετικός φορολογικός μας δικηγόρος στη Φλόριντα μπορεί να μην χρειάζεται τη λειτουργία δημιουργίας εικόνας και μπορεί να είναι απλώς ένα άλλο άχρηστο χαρακτηριστικό.

  Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε πώς μπορείτε να τροποποιήσετε τις δυνατότητες του GPT σας:

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση και μεταβείτε στην επιλογή Δυνατότητες.
 • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Περιήγηση στο Web, τη Δημιουργία εικόνων DALL-E και τον Διερμηνέα κώδικα.
 • 6. Προσθέστε API για υπηρεσίες τρίτων

  Για όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν API για πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες τρίτων στα GPT τους, θα χαρείτε να μάθετε ότι είναι δυνατό.

    Η κάμερα Mac δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε
 • Μεταβείτε στο Configure στο GPT Builder.
 • Κάντε κλικ στην Προσθήκη ενεργειών.
 • Αντιγράψτε και επικολλήστε το σχήμα OpenAPI στο πλαίσιο εισαγωγής.
 • Προαιρετικά: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εισαγάγετε μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας και μια πολιτική απορρήτου.
 • Επιστρέψτε όταν τελειώσετε.

  Εάν δεν εισαγάγετε μια έγκυρη πολιτική απορρήτου, δεν θα σας επιτρέπεται να μοιραστείτε το GPT σας με το κοινό.

  Προς το παρόν, φαίνεται ότι μπορείτε να προσθέσετε μόνο μία ενέργεια κάθε φορά. Εάν κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Παραδείγματα, θα δείτε μερικά παραδείγματα σχημάτων που έχει προσθέσει το OpenAI για να βοηθήσει στη δημιουργία του δικού σας σχήματος.

  7. Ρύθμιση παραμέτρων εκκίνησης συνομιλίας

  Τώρα που έχετε ξεμπερδέψει με το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου GPT, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε εκκινητές συνομιλιών. Βοηθούν εσάς και άλλους που χρησιμοποιούν το GPT σας για να μπείτε στη ροή των πραγμάτων.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση και πραγματοποιήστε κύλιση στις Αρχές συνομιλίας. Θα παρατηρήσετε ότι το AI δημιουργεί αυτόματα τέσσερα από αυτά.
 • Μεταβείτε στο τελευταίο κενό πεδίο και πληκτρολογήστε μια προτροπή για να προσθέσετε μια νέα αρχή συνομιλίας.
 • Κάντε κλικ στο X δίπλα σε ένα μπλοκ έναρξης συνομιλίας για να το καταργήσετε.
 • Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους αρχάριους συνομιλίας όπως απαιτείται.

  8. Αποθηκεύστε και δημοσιεύστε το GPT σας

  Στο μέλλον, αναμένουμε ότι το OpenAI θα δημιουργήσει μια κοινοτική αγορά για προσαρμοσμένα GPT. Αλλά ενώ ένα πλαίσιο για αυτό είναι στα σκαριά, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το GPT σας και να προβάλετε το προφίλ του δημιουργού σας κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία.

  Αν και δεν θα έχει καμία διαφορά, προς το παρόν, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να δημοσιεύσετε στο κοινό, μέσω συνδέσμων ή μόνο στον εαυτό σας. Παρεμπιπτόντως, καμία από τις επιλογές κοινής χρήσης δεν λειτουργεί. Πρέπει να περιμένουμε για ενημέρωση. Ωστόσο, εάν θέλετε οι φίλοι σας να χρησιμοποιούν το AI σας, επιστρέψτε στο σπίτι του ChatGPT, ανοίξτε τη συνομιλία του GPT και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας.

  Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στο μενού κοινής χρήσης, θα εισαγάγετε το προφίλ του δημιουργού σας, όπου μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές GPT και προφίλ όταν αυτή η δυνατότητα απελευθερωθεί πλήρως.

  Οι περιορισμοί του ChatGPT εξακολουθούν να ισχύουν για το GPT Builder

  Μπορεί να ξεγελαστείτε από τη νέα διεπαφή χρήστη και τα προσαρμοσμένα AI του OpenAI, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι περιορισμοί του εξακολουθούν να ισχύουν. Βασικά, εξακολουθεί να είναι AI και πάσχει από τη θεμελιώδη έλλειψη δημιουργικότητας που μόνο οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν.

  Επιπλέον, καθώς αναδύεται αυτή η τεχνολογία, το OpenAI ενδέχεται να δυσκολευτεί να διατηρήσει την πρόσβαση στους διακομιστές του με μια εισροή περισσότερων χρηστών. Το όριο χρήσης του για το GPT-4 εξακολουθεί να ισχύει και αυτό μπορεί να εμποδίσει τη δοκιμή του προσαρμοσμένου AI σας.