Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων στο Microsoft PC Manager στα Windows 11

Βασικά Takeaways

 • Το Microsoft PC Manager είναι μια ισχυρή εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά εφαρμογές διαχείρισης/καθαρισμού υπολογιστή τρίτων.
 • Η τελευταία ενημέρωση beta περιλαμβάνει μια νέα ενότητα Αρχική σελίδα, βελτιωμένα εργαλεία αποθήκευσης και μια ενότητα εργαλειοθήκης για πρόσβαση στα εργαλεία των Windows.
 • Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν μια πλωτή γραμμή εργαλείων στην επιφάνεια εργασίας τους και να την προσαρμόσουν με τα εργαλεία και τους συνδέσμους που προτιμούν.

Το Microsoft PC Manager είναι πιο ισχυρό από πριν και έχει εισαγάγει πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας πλωτής γραμμής εργαλείων. Η εφαρμογή είναι η απάντηση της Microsoft σε όλες τις εφαρμογές διαχείρισης/καθαρισμού υπολογιστή τρίτων, οι οποίες φαίνονται λιγότερο χρήσιμες τώρα.

Έχετε μια καλύτερη συνολική σχεδίαση, με ένα κατακόρυφο μενού και πολλές υποενότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ενότητας Εργαλειοθήκη. Ας εξερευνήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά λεπτομερώς.

Τι νέο υπάρχει στην εφαρμογή Microsoft PC Manager;

Η εφαρμογή Microsoft PC Manager είναι ακόμα σε έκδοση beta. Οι προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής είχαν δύο μεγάλες ενότητες: Εκκαθάριση και Ασφάλεια. Ωστόσο, η ενημέρωση φέρνει μια νέα ενότητα Αρχική σελίδα στην εφαρμογή που εμφανίζει με ακρίβεια όλες τις χρήσιμες ρυθμίσεις σε πλακίδια. Υποστηρίζει φωτεινές και σκοτεινές λειτουργίες και προσαρμόζεται στο προεπιλεγμένο θέμα συστήματος.

  Πίνακας Ultimate Settings Πρόσβαση με ένα κλικ στις ρυθμίσεις των Windows και του Outlook

Εκτός από τις αισθητικές βελτιώσεις, έχετε τέσσερις διακριτές ενότητες: Προστασία, Αποθήκευση, Εφαρμογές και Εργαλειοθήκη. Μπορείτε να επαναφέρετε την εμφάνιση της γραμμής εργασιών και τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στην ενότητα Προστασία.

Η ενότητα Αποθήκευση έχει βελτιωμένα εργαλεία εκκαθάρισης αρχείων, τα οποία περιλαμβάνουν ένα ανανεωμένο εργαλείο αναγνώρισης μεγάλων αρχείων. Παλαιότερα, μπορούσατε να κάνετε προεπισκόπηση των αρχείων μόνο στην Εξερεύνηση αρχείων, αλλά τώρα η εφαρμογή ανοίγει μια νέα υποσελίδα για την ενότητα Μεγάλα Αρχεία με πολλά φίλτρα και επιλογές σάρωσης.

Μπορείτε να μετακινήσετε ή να διαγράψετε οριστικά ένα ή πολλά αρχεία απευθείας από αυτό το παράθυρο χωρίς να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων. Η επιλογή Deep Scan εξακολουθεί να υπάρχει και μπορείτε ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Storage Sense από την εφαρμογή Microsoft PC Manager. Η ενότητα Διαχείριση εφαρμογών δεν έχει κάτι νέο. Μπορείτε να τερματίσετε τις διαδικασίες, να διαχειριστείτε εφαρμογές εκκίνησης και να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στο Microsoft Store.

Η τελευταία ενότητα είναι η ενότητα Εργαλειοθήκη, χρησιμοποιώντας την οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλά εργαλεία των Windows, να εμφανίσετε μια αιωρούμενη γραμμή εργαλείων στην οθόνη και να προσθέσετε προσαρμοσμένους συνδέσμους.

Πρέπει να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Microsoft PC Manager (3.8.2.0) από το επίσημος ιστότοπος Microsoft PC Manager. Αλλά αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη λήψη ή την εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε από Techspotμια αξιόπιστη τοποθεσία.

  Μια πλήρης λίστα με όλες τις ενημερώσεις που πρέπει να απεγκαταστήσετε για να αποκλείσετε τα Windows 10

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή Microsoft PC Manager, κάντε κλικ στο εικονίδιο Εργαλειοθήκη στο κάθετο μενού στην αριστερή πλευρά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση γραμμής εργαλείων στην επιφάνεια εργασίας για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων.

Με την αιωρούμενη γραμμή εργαλείων στην οθόνη σας, μπορείτε πλέον να ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft PC Manager. Κάντε κλικ και σύρετε τη γραμμή εργαλείων σε οποιαδήποτε πλευρά της οθόνης για να την καρφιτσώσετε σε αυτήν τη θέση. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί πάνω από όλες τις ανοιχτές εφαρμογές.

Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη θέση της γραμμής εργαλείων, θα εμφανιστεί αυτόματα. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενίσχυση για να καθαρίσετε τη μνήμη ή να εκκινήσετε οποιαδήποτε εργαλεία. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε προσαρμοσμένους συνδέσμους σε ιστότοπους στη γραμμή εργαλείων και στη συνέχεια να τους εκκινήσετε απευθείας στο Edge.

Η προεπιλεγμένη λίστα εργαλείων στη γραμμή εργαλείων μπορεί να είναι ανεπαρκής για πολλούς. Μπορεί να μην χρειάζεστε την επιλογή αναζήτησης Edge ή να θέλετε να προσθέσετε περισσότερα εργαλεία ή να αφαιρέσετε ορισμένα από αυτά. Δείτε πώς μπορείτε να το προσαρμόσετε:

 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή εργαλείων στην επιφάνεια εργασίας σας για να την ανοίξετε.
 • Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
 • Τώρα, κάντε κλικ στο Προσθήκη εργαλείων.
 • Κάντε κλικ στο συν (+) για να προσθέσετε ένα εργαλείο στη γραμμή εργαλείων.
 • Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το εικονίδιο ενός εργαλείου από τη γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στο εικονίδιο μείον (-).
 • Τέλος, κάντε κλικ στην επιφάνεια εργασίας για να κλείσετε τη γραμμή εργαλείων.
 •   Αυξήστε τη διαφάνεια του μενού Έναρξη και της γραμμής εργασιών στα Windows 10

  Μπορείτε να αποκρύψετε τη γραμμή εργαλείων χωρίς να κλείσετε την εφαρμογή Microsoft PC Manager στο παρασκήνιο. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη γραμμή εργαλείων για να την ανοίξετε και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Απόκρυψη γραμμής εργαλείων για να την αποκρύψετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Ωστόσο, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα Εργαλειοθήκη στην εφαρμογή Microsoft PC Manager για να αποκρύψετε τη γραμμή εργαλείων.

  Μια φιλική προς το χρήστη γραμμή εργαλείων για συντήρηση υπολογιστή

  Η νέα εφαρμογή Microsoft PC Manager μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τα Windows και είναι τόσο γεμάτη δυνατότητες που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε εφαρμογή διαχείρισης υπολογιστή ή καθαρότερη εφαρμογή. Τώρα μπορείτε να αναγνωρίσετε μεγαλύτερα αρχεία, να διαχειριστείτε εφαρμογές και τη συμπεριφορά της γραμμής εργασιών και να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλές ενσωματωμένες εφαρμογές των Windows μέσω της γραμμής εργαλείων με ένα πολύ βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε η εφαρμογή θα βγει από τη φάση Beta και θα εμφανιστεί στο Microsoft Store για γενικούς χρήστες.