Πώς να χρησιμοποιήσετε την προπόνηση ζώνης καρδιακών παλμών του Zova για να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Βασικά Takeaways

  • Το Zova είναι μια εφαρμογή γυμναστικής που σας βοηθά να μεγιστοποιήσετε τις θερμίδες που καίτε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Heart Rate Zone του Apple Watch σας.
  • Η εφαρμογή προσφέρει τρεις νέες προπονήσεις κάθε εβδομάδα και οι εκπαιδευτές παρέχουν σαφείς οδηγίες για τις προπονήσεις.
  • Εκτός από τις προπονήσεις, η Zova προσφέρει μαθήματα για διάφορα θέματα ευεξίας και μια ενότητα Κίνητρα με ενδυναμωτικές ομιλίες και βίντεο για την υποστήριξη ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Το Zova είναι μια εφαρμογή γυμναστικής που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μετρήσεις της ζώνης καρδιακών παλμών του Apple Watch σας. Αλλά με τόσες πολλές εφαρμογές γυμναστικής που ανταγωνίζονται για να ενισχύσουν τις προπονήσεις σας, τι κάνει το Zova να αξίζει την προσοχή σας; Θα εξηγήσουμε αναλυτικά.

Πώς να ξεκινήσετε με την εφαρμογή Zova

Όπως πολλές παρόμοιες εφαρμογές, όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το Zova, σας καλωσορίζει με ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σωματική και ψυχική υγεία και τη διατροφή σας. Αυτό είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικό από πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά η Zova δεν στοχεύει να παρέχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Αντίθετα, θα σας βοηθήσει να κλείνετε καθημερινά τους δακτυλίους δραστηριότητας του Apple Watch.

  Κλειδί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου

Εφόσον θα χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Heart Rate Zone του Apple Watch, επιλέξτε Enable Health στην οθόνη Apple Health όταν σας ζητηθεί κατά την αρχική ρύθμιση. Μπορείτε να αλλάξετε όσες κατηγορίες αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε σε αυτό το στάδιο.

Θα έχετε επίσης την επιλογή να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για να σας υπενθυμίζουν να παραμένετε με κίνητρο και να ολοκληρώσετε τις προγραμματισμένες προπονήσεις σας. Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα αρχικά στάδια, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με τις επιλογές προπόνησης του Zova.

Κατεβάστε: Ζόβα (Απαιτείται συνδρομή, διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή)

Χρήση των ZX5 Cardio Workouts της Zova

Κάθε εβδομάδα, θα βλέπετε τρεις νέες προπονήσεις στην καρτέλα Πρόγραμμα της εφαρμογής σας ταξινομημένες σε τρεις κατηγορίες: Cardio Sweat, Strength and Sculpt και Body Burner. Πατήστε Μάθετε περισσότερα στο επάνω μέρος της οθόνης για να λάβετε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα για τη χρήση αυτών των προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των ημερών ανάπαυσης.

Κάθε προπόνηση χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ZX5 της Zova, το οποίο χρησιμοποιεί τις μετρήσεις της ζώνης καρδιακών παλμών του Apple Watch για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Πρόγραμμα ZX5 της Zova, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Zova στο Apple Watch σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το ίδιο προφίλ όπως στο iPhone σας. Στη συνέχεια, όταν πατήσετε το Start Class, θα δείτε την εφαρμογή Zova Apple Watch να ανοίγει αυτόματα και να εμφανίζει τις ζώνες του καρδιακού σας παλμού. Οι αντίστοιχες πληροφορίες εμφανίζονται επίσης στο κάτω μέρος της οθόνης οδηγιών προπόνησης στο iPhone σας.

  Πώς να παρακολουθήσετε TNT χωρίς καλώδιο

Στην πράξη, οι εκπαιδευτές δεν αναφέρονται σε αυτές τις ζώνες καρδιακών παλμών όσο συχνά μπορούσαν. Ωστόσο, η συνεχής εμφάνιση στο Apple Watch και στην οθόνη προπόνησής σας είναι μια οπτική υπενθύμιση για να συνεχίσετε να πιέζετε για να φτάσετε σε αυτές τις ζώνες υψηλότερου καρδιακού παλμού και να μην χαλαρώνετε.

Οι οδηγίες από τους εκπαιδευτές βίντεο είναι σαφείς, αν και η Zova δεν συμμερίζεται την περιεκτική προσέγγιση του Apple Fitness+, η οποία παρέχει πάντα εναλλακτικές κινήσεις για κάθε ενέργεια.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των προπονήσεων ZX5 του Zovas είναι ότι χρησιμοποιούν μουσική από τη βιβλιοθήκη Spotify ή Apple Music για να ενισχύσουν τις ρουτίνες σας. Για πολλούς, οι σωστές διαδρομές είναι ένα ισχυρό κίνητρο για προπονήσεις καρδιο και μπορούν να σας κάνουν να πιέζετε περισσότερο. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων προπονήσεων του Zova, ήμουν ευγνώμων για την ευκαιρία να επιλέξω τις δικές μου μελωδίες, καθώς οι προτάσεις δεν ταίριαζαν καθόλου στο μουσικό μου γούστο.

Εξερευνήστε τον Εκτεταμένο Κατάλογο Ασκήσεων της Zova

Ο κατάλογος γυμναστικής της Zova προσφέρει πάνω από 500 προπονήσεις και διατάσεις τη στιγμή της σύνταξης. Με μια τόσο εκτεταμένη βιβλιοθήκη, δεν θα ξεμείνετε από επιλογές άσκησης για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν δεν επιλέξετε τις προσθήκες του εβδομαδιαίου προγράμματος.

Μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων επικεντρώνεται γύρω από προπονήσεις ενδυνάμωσης, καρδιο και προγράμματα ευελιξίας. Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη οποιεσδήποτε ρουτίνες θέλετε να επιστρέψετε καθώς περιηγείστε. Η πλοήγηση είναι απλή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας [No Root]

Δεδομένου ότι τα προγράμματα της Zova δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό γυμναστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ασκηθείτε οπουδήποτε. Και αν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες, για παράδειγμα, να επιδιώκετε να χάσετε βάρος, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες που θα σας βοηθήσουν με το τρέξιμο, τη γιόγκα και την προπόνηση.

Μάθετε να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία σας με τα μαθήματα και το κίνητρο της Zova

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα στην ευεξία από το να γυμνάζεσαι και να ανεβάζεις αυτόν τον καρδιακό ρυθμό. Το Zova ξεχωρίζει από το Apple Fitness+ προσφέροντας πολυάριθμα πρόσθετα μαθήματα που στοχεύουν να σας βοηθήσουν να ζήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μεταβείτε στην ενότητα Μαθήματα της εφαρμογής για συμβουλές σχετικά με τα πάντα, από τον ύπνο μέχρι την πέψη και την αποτοξίνωση.

Επιπλέον, η ενότητα Κίνητρα παρέχει μια τράπεζα ενδυναμωτικών ομιλιών και βίντεο με τίτλους όπως Standing Strong, Failure is Your Teacher και Αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε μέρα. Αυτές οι σύντομες συνεδρίες είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στις πολλαπλές επιλογές άσκησης. Υπάρχουν πολλοί άλλοι εξαιρετικοί τρόποι για να ενισχύσετε το κίνητρο προπόνησης.

Χρησιμοποιήστε τις ζώνες καρδιακών παλμών για να μεγιστοποιήσετε τις προπονητικές σας συνεδρίες Zova

Αν έχετε Apple Watch αλλά δεν έχετε εγγραφεί στο Apple Fitness+, το Zova θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για να μεγιστοποιήσετε τις προπονήσεις σας. Το να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό να κινείται στις ζώνες διαφορετικών χρωμάτων είναι ένας ισχυρός δείκτης του πόσο σκληρά εργάζεστε, υπενθυμίζοντάς σας συνεχώς να πιέζετε τον εαυτό σας λίγο πιο πέρα.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο ή έχετε περιορισμένο χρόνο για άσκηση, η προσέγγιση ZX5 της Zova θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αυξάνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και θα σας βοηθήσει να κλείνετε αυτούς τους Δακτυλίους Δραστηριότητας κάθε μέρα.