Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Euki με επίκεντρο το απόρρητο για παρακολούθηση περιόδου

Οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου έχουν γενικά κακή ραπ όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν ασαφείς πολιτικές απορρήτου, αφήνοντας τους χρήστες αβέβαιους εάν τα ευαίσθητα δεδομένα τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια ή σε επικίνδυνη περιοχή.

Ευτυχώς, δεν είναι όλες οι εφαρμογές περιόδου (και οι πολιτικές απορρήτου τους) ίσες. Το Euki είναι μια από τις λίγες εφαρμογές παρακολούθησης εμμήνου ρύσεως που δεν συλλέγει δεδομένα, καθιστώντας την προτιμότερη επιλογή για όποιον θέλει να παρακολουθεί την περίοδό του προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητό του. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή privacy-first και πώς να τη χρησιμοποιήσετε εδώ.

Τι κάνει το Euki μια “εφαρμογή για την πρώτη περίοδο απορρήτου”

Η ανησυχία σχετικά με το εάν οι ανιχνευτές περιόδου είναι ασφαλείς στη χρήση υπήρχε εδώ και χρόνια, όπου η αρχική ανησυχία αφορούσε την πώληση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένου του Facebook. Αυτές οι ανησυχίες επιταχύνθηκαν από την ανατροπή το 2022 των ομοσπονδιακών δικαιωμάτων προστασίας των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, όταν τέθηκε υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των γυναικών και οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου.

Επιπλέον, στον συναγερμό, η εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλανθρωπική οργάνωση, Privacy Internationalαποκάλυψε πώς ορισμένοι προγραμματιστές και εταιρείες εμμηνορροϊκών εφαρμογών ενδέχεται να μην τηρούν τις απαιτήσεις απορρήτου και να επιτρέπουν στην πραγματικότητα την εκμετάλλευση και την κοινή χρήση ευαίσθητων δεδομένων!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές στο Euki λένε ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το απόρρητο. Δημιουργήθηκε από Οι γυναίκες βοηθούν τις γυναίκες (ένας διεθνής ακτιβιστής μη κερδοσκοπικός οργανισμός), αυτή η δωρεάν εφαρμογή αναπαραγωγικής υγείας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το απόρρητο. Ό,τι εισάγετε στο Euki αποθηκεύεται τοπικά στη συσκευή σας και τα δεδομένα σας δεν θα πωληθούν σε τρίτους, δεν θα παραβιαστούν ή θα μοιραστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου.

  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Καιρός που δεν ενημερώνεται στο iPhone

Λήψη: Euki για Android | iOS (Ελεύθερος)

Πώς μπορώ να ξέρω ότι η εφαρμογή Euki είναι ασφαλής και δεν θα πουλήσει τα δεδομένα μου;

Είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε εάν η εφαρμογή υγείας πουλάει τα προσωπικά σας δεδομένα. Όταν πρόκειται για την εφαρμογή Euki, βρήκαμε σαφή σήματα που της δίνουν το πράσινο φως, όπως:

 • Μια ξεκάθαρη πολιτική απορρήτου. Αναφέρεται ξεκάθαρα στο Πολιτική Απορρήτου της Euki ότι ο προγραμματιστής δεν συλλέγει προσωπικές ή άλλες πληροφορίες από τους χρήστες.
 • Δεν υπάρχει τίποτα να δηλώσετε στο App Store ή στο Google Play. Όταν κάνετε λήψη του Euki από το κατάστημα εφαρμογών σας, μπορείτε να δείτε μια περίληψη των πρακτικών απορρήτου της εφαρμογής. Στο Google Play, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Ασφάλεια δεδομένων ή στο iOS App Store, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Απόρρητο εφαρμογών. Εδώ, μπορείτε να δείτε την επαλήθευση ότι ο προγραμματιστής δεν συλλέγει δεδομένα από την εφαρμογή Euki.
 • Χωρίς περιττές αιτήσεις άδειας. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές υγείας, το Euki δεν ζητά άδεια πρόσβασης στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας υποκλέψει.
 • Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό PIN. Καθώς τα δεδομένα σας βρίσκονται στα χέρια σας, θέλετε να τα προστατέψετε προσθέτοντας έναν κωδικό προστασίας PIN, τον οποίο η Euki σας ενθαρρύνει να ορίσετε.
 • Μπορείτε να εμφανίσετε μια ψεύτικη οθόνη. Εάν κάποιος άλλος σας ζητήσει να ανοίξετε την εφαρμογή Euki, μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα σας εισάγοντας το 1111 ως κωδικό PIN για να ανοίξετε μια ψεύτικη οθόνη.
 • Μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να διαγράψετε τα παρακολουθούμενα συμπτώματα χειροκίνητα ή αυτόματα ανά πάσα στιγμή από το Euki.
 • Ένα μπράβο από *Το απόρρητο δεν περιλαμβάνεται. Ο οδηγός αγοράς της Mozilla παρέχει μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με την εφαρμογή Euki και τις δυνατότητες απορρήτου της, κερδίζοντας το *Privacy Not Included Best Of Badge για τη μη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η εφαρμογή Euki παρέχει το χρυσό πρότυπο προστασίας δεδομένων, μη συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα και ενθαρρύνοντας τους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του απορρήτου τους.

Πώς να ρυθμίσετε την εφαρμογή Euki

Η εγκατάσταση της εφαρμογής Euki είναι γρήγορη και απλή. Χάρη στα δεδομένα σας που αποθηκεύονται τοπικά, δεν χρειάζεται να εισάγετε προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία επικοινωνίας. Απλώς κατεβάστε το Euki και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ξεκινήσετε.

  13 Προσθήκες Quiz WordPress για να κάνετε τον ιστότοπό σας διαδραστικό και ελκυστικό

Κατά τη σύντομη διαδικασία εγκατάστασης, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε πρόσθετη ασφάλεια για την εφαρμογή σας προσθέτοντας ένα PIN. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε SET PIN και χρησιμοποιήστε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Πατήστε ΟΧΙ ΤΩΡΑ για να παραλείψετε αυτό το βήμα. (Μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο για να ορίσετε ένα PIN ανά πάσα στιγμή.)

Η διαδικασία εγκατάστασης θα παρέχει επίσης τους Όρους Χρήσης του Euki, τους οποίους συνιστούμε να διαβάσετε. Πατήστε Συμφωνώ για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Τα βασικά της χρήσης της εφαρμογής Euki

Η εφαρμογή Euki είναι εύκολη στη χρήση, με τις κύριες λειτουργίες οργανωμένες σε καρτέλες για γρήγορη πλοήγηση. Μέσα σε αυτές τις καρτέλες θα βρείτε τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Κύκλος: Προβάλετε τη Σύνοψη ημέρας και την Περίληψη Κύκλου, παρακολουθήστε νέα συμπτώματα και αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.
 • Ημερολόγιο: Δείτε τα προηγούμενα συμπτώματα και τις μετρήσεις σας είτε στην Προβολή Ημερολογίου είτε στην Προβολή λίστας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις εδώ.
 • Παρακολούθηση: Πατήστε το εικονίδιο συν (+) για να παρακολουθήσετε τα συμπτώματα της περιόδου σας (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
 • Πληροφορίες: Μάθετε για μια σειρά σχετικών θεμάτων, από την εγκυμοσύνη έως τη σεξουαλικότητα, και κερδίστε υποστήριξη όπου χρειάζεται από αυτούς τους οδηγούς εντός εφαρμογής.
 • Απόρρητο: Η αγαπημένη μας καρτέλα, η οποία σας δίνει τον έλεγχο των δεδομένων σας. Εναλλαγή Ορισμός συχνής διαγραφής δεδομένων ή πατήστε Διαγραφή όλων των δεδομένων τώρα για να αφαιρέσετε τυχόν καταγεγραμμένα δεδομένα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα PIN και να αποκτήσετε πρόσβαση στη δήλωση απορρήτου εδώ.

Η τακτική παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού σας κύκλου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για το σώμα και την υγεία σας.

Πώς να παρακολουθείτε την περίοδό σας στην εφαρμογή Euki

Για να παρακολουθήσετε τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο στο Euki (και να αποκτήσετε προβλέψεις περιόδου, περιλήψεις κύκλου και περισσότερες πληροφορίες), ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί (+) Track.
 • Εάν θέλετε να προσθέσετε συμπτώματα για μια προηγούμενη ημέρα, μετακινηθείτε στις ημερομηνίες στο επάνω μέρος της οθόνης για να βρείτε και να προσθέσετε συμπτώματα για μια διαφορετική ημερομηνία.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις κατηγορίες για να βρείτε τον τύπο του συμπτώματος που θέλετε να παρακολουθήσετε (π.χ. Αιμορραγία, Συναισθήματα, Σώμα).
 • Πατήστε στα συμπτώματα που έχετε εκείνη την ημέρα (π.χ., Light Flow, Stressed, Bloating).
 • Χρησιμοποιήστε την ενότητα Σημείωση για να καταχωρίσετε τυχόν σκέψεις ή συναισθήματα.
 • Πατήστε Ολοκληρώθηκε η παρακολούθηση για να αποθηκεύσετε τα συμπτώματά σας.
 •   Πώς να πραγματοποιήσετε λήψη εφαρμογής Google Pay για iPhone

  Κατά την παρακολούθηση της περιόδου σας, μπορεί να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ρωτάει εάν θέλετε τα συμπτώματα να περιλαμβάνονται στην περίληψη του κύκλου σας και στις προβλέψεις περιόδου. Πατήστε όχι αυτό για εξαίρεση ή ναι, συμπεριλάβετέ το για να εμφανίζονται τα συμπτώματα στις περιλήψεις σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Euki για να μάθετε για την υγεία σας

  Καθώς συνεχίζετε να παρακολουθείτε τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, η εφαρμογή Euki θα αρχίσει να παρέχει περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες για την υγεία σας. Θα μπορείτε να δείτε τη μέση διάρκεια του κύκλου σας, τη διάρκεια της περιόδου σας και τυχόν παραλλαγές του κύκλου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό τυχόν ανωμαλιών, απώλειας περιόδου ή ασυνήθιστων συμπτωμάτων που μπορούν στη συνέχεια να παρουσιαστούν στον γιατρό σας για διάγνωση.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Euki για να παρακολουθείτε τα συμβάντα υγείας σας. Εάν παίρνετε από του στόματος αντισύλληψη (ή άλλα φάρμακα), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Υπενθυμίσεις (που βρίσκεται στην καρτέλα Ημερολόγιο) για να σας ζητήσει να πάρετε το φάρμακό σας έγκαιρα. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε συναντήσεις και να ορίσετε μελλοντικά ραντεβού για να παρακολουθείτε την ιατρική σας υγεία (μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις λεπτομέρειες στην καρτέλα Παρακολούθηση).

  Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή συμβουλές για συγκεκριμένους τομείς της υγείας σας, ρίξτε μια ματιά στους πόρους στην καρτέλα Πληροφορίες. Είτε έχετε προβλήματα εγκυμοσύνης, ΣΜΝ ή αναπαραγωγικής υγείας, θα βρείτε πόρους, γραμμές βοήθειας και βιβλία εργασίας για να σας υποστηρίξουν εδώ.

  Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της υγείας σας με ασφάλεια με την εφαρμογή Euki Period Tracker

  Εάν θέλετε να παρακολουθείτε την περίοδό σας χωρίς τρομακτικές ανησυχίες για το απόρρητο, τότε η εφαρμογή Euki είναι ένα καλό εργαλείο για χρήση. Μπορείτε να παρακολουθείτε με ασφάλεια τα συμπτώματά σας και να παρακολουθείτε την εμμηνορροϊκή σας υγεία χωρίς να ανησυχείτε ότι τα ευαίσθητα δεδομένα σας διαβιβάζονται ή πωλούνται.

  Φροντίστε να προστατεύσετε την εφαρμογή με το PIN και να λάβετε άλλες προφυλάξεις ασφαλείας στο smartphone σας για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Εάν ανησυχείτε για κάποιον που διαβάζει τα δεδομένα σας στο Euki, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία διαγραφής για να σκουπίσετε τα τοπικά δεδομένα από το smartphone σας.