Πώς να χρησιμοποιήσετε τα επίπεδα στα σχέδιά σας στο Canva

Το Canva είναι το όνειρο ενός δημιουργού που έγινε πραγματικότητα. Είναι γεμάτο με χιλιάδες πρότυπα και πολλές τεχνικές επεξεργασίας και πρόσθετα, και για να το ολοκληρώσουμε, η Canva έχει ακόμη και ενσωματώσει επίπεδα στη σελίδα του Editor.

Τα επίπεδα όχι μόνο μπορούν να δώσουν στις δημιουργίες σας μια διαστατική εμφάνιση, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κάνετε προσαρμογές στα σχέδιά σας πιο εύκολα από ποτέ.

Στον παρακάτω οδηγό, θα μάθετε ακριβώς τι είναι τα επίπεδα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε στο Canva για το επόμενο σχέδιό σας.

Τι είναι τα επίπεδα στο Canva;

Τα επίπεδα είναι ξεχωριστά στοιχεία στη σελίδα του Επεξεργαστή Canva που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια. Κάθε στρώμα είναι το δικό του κομμάτι, επομένως μπορεί να τροποποιηθεί ξεχωριστά χωρίς καμία επίδραση στα άλλα στοιχεία.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα ενός σκύλου κινουμένων σχεδίων, ένα πλαίσιο κειμένου και ένα βέλος που δείχνει τον σκύλο, υπάρχουν τρία επίπεδα στο συνολικό σχέδιο. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε ένα φόντο, αυτό θα δημιουργήσει ένα άλλο επίπεδο.

  Πώς να αποτρέψετε τις 11 κορυφαίες απειλές στο Cloud Computing;

Ωστόσο, η προσθήκη φόντου μπορεί να τοποθετήσει το νέο επίπεδο μπροστά από τα άλλα. Εδώ είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε το layering και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το Canva.

Κατανόηση της καρτέλας Θέση

Η καρτέλα Θέση, που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων πάνω από την περιοχή του καμβά, είναι όπου θα κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας σας όταν πρόκειται για επίπεδα, αλλά πρώτα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα διάφορα στοιχεία του μενού.

Αφού κάνετε κλικ στο Position, το μενού θα εμφανιστεί στα αριστερά. Θα δείτε δύο καρτέλες στο μενού: Τακτοποίηση και Επίπεδα.

Το Arrange σάς επιτρέπει να μετακινείτε τα επίπεδα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σας δίνει επίσης την επιλογή να επανατοποθετήσετε τα στοιχεία σε συγκεκριμένα σημεία του καμβά, όπως επάνω ή στο κέντρο. Εάν θέλετε να γίνετε πραγματικά συγκεκριμένοι με αυτό, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα εικονοστοιχεία όπου θέλετε να πάνε τα στοιχεία σας.

Τα επίπεδα σάς δίνουν τη δυνατότητα να δείτε όλα τα επίπεδα που έχετε στο σχέδιό σας. Αν έχει ένα εικονίδιο με έξι κουκκίδες στα δεξιά του, είναι στοιχείο. Αν έχει ένα τετράγωνο με διαγώνια γραμμή στα αριστερά, είναι το φόντο του καμβά.

  Γνωρίστε τις πιο (in)διάσημες ομάδες hacking που είναι ενεργές σήμερα

Επιπλέον, κάθε επίπεδο έχει ένα εικονίδιο με τρεις κουκκίδες, αν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού σας στην επάνω δεξιά γωνία του επιπέδου. Αυτό το εικονίδιο θα ανοίξει πολλές επιλογές επεξεργασίας για το συγκεκριμένο επίπεδο.

Τακτοποίηση στρωμάτων σε Canva

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να τακτοποιήσετε τα στρώματα. Το πιο εύκολο είναι να ανοίξετε την καρτέλα Layers κάτω από το Position και να μετακινήσετε χειροκίνητα τα επίπεδα στη θέση που θέλετε.

Για παράδειγμα, στο παραπάνω παράδειγμα, επιλέχθηκε το τετράγωνο σχήμα, αλλά το στρώμα καλύπτει τον σκύλο. Εάν το στρώμα μετακινηθεί προς τα κάτω μεταξύ του στρώματος φόντου και του στρώματος σκύλου, θα πάει πίσω από τον σκύλο. Από εκεί, το σχήμα μπορεί να επεξεργαστεί ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Έχετε επίσης την επιλογή να μεταβείτε στην καρτέλα Τακτοποίηση. Αφού επιλεγεί το στοιχείο σχήματος, κάντε κλικ στο κουμπί Πίσω μέχρι το στοιχείο να βρίσκεται πίσω από τον σκύλο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε To Back αφού γνωρίζετε ότι το στοιχείο σχήματος πηγαίνει προς τα πίσω.

Ομαδοποίηση των στρωμάτων σας

Η ομαδοποίηση των επιπέδων σας σημαίνει απλώς ότι μετατρέπετε πολλά επίπεδα σε ένα πλήρες στρώμα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε κλικ και να σύρετε τον κέρσορα στον καμβά σας πάνω από τα επίπεδα που θέλετε να ομαδοποιήσετε. Θα παρατηρήσετε πλαίσια που εμφανίζονται στα επίπεδα. Μετά από αυτό, οι επιλογές επεξεργασίας θα πρέπει να εμφανίζονται πάνω από τα επίπεδα. Κάντε κλικ στην ομάδα και θα δείτε όλα τα στοιχεία σας να συγχωνεύονται σε ένα επίπεδο.

  Πώς να ανακτήσετε μόνιμα διαγραμμένα αρχεία από το Google Photos

Κλείδωμα στρωμάτων στο Canva

Το κλείδωμα των επιπέδων σας, είτε είναι ομαδοποιημένα είτε δεν είναι ομαδοποιημένα, διασφαλίζει ότι είναι μόνιμα ασφαλή στον καμβά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιοδήποτε στοιχείο, είτε μια ομάδα από αυτά είτε μόνο ένα.

Για να κλειδώσετε τα επίπεδα, κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα πάνω από τα επίπεδα. Θα εμφανιστούν οι επιλογές επεξεργασίας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες Περισσότερα και, στη συνέχεια, Κλείδωμα.

Χρησιμοποιήστε επίπεδα για να ξεχωρίσετε το επόμενο σχέδιο καμβά σας

Το Layering είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάνετε τα έργα σας να γίνουν από βαρετά σε εξαιρετικά λόγω του βάθους που δίνει στο σχέδιο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η Canva κάνει τη χρήση επιπέδων απίστευτα εύκολη και λειτουργική, είτε συντάσσετε ένα φυλλάδιο είτε προσθέτετε διασκεδαστικά στοιχεία στην επόμενη ανάρτησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μερικά από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο Canva για να δείτε τι είδους πολυδιάστατη εμφάνιση μπορείτε να δημιουργήσετε για το επόμενο σχέδιό σας.