Πώς να χρησιμοποιήσετε εικονίδια και emoji για να οργανώσετε τις σελίδες εννοιών σας

Το Notion είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο παραγωγικότητας που βοηθά στη δημιουργία σημειώσεων, στην οργάνωση πληροφοριών και στην αποθήκευση όλων των ειδών γραφής. Είναι αρκετά στιβαρό για να χειριστεί τα πάντα, από τη διαχείριση των σχολικών εργασιών μέχρι την οργάνωση ολόκληρης της ζωής σας.

Αλλά καθώς εργάζεστε στο Notion και δημιουργείτε ένα σωρό από σελίδες, σημειώσεις, ακόμη και πίνακες και βάσεις δεδομένων, μπορεί να δυσκολευτείτε να διακρίνετε διαφορετικά μέρη του χώρου εργασίας σας με μια ματιά. Ευτυχώς, το Notion προσφέρει έναν έξυπνο τρόπο για να σας βοηθήσει με αυτό: μπορείτε εύκολα να προσθέσετε εικονίδια ή ακόμα και emoji για να βοηθήσετε τις σελίδες σας να ξεχωρίζουν η μία από την άλλη.

Πώς να προσθέσετε εικονίδια στις σελίδες εννοιών σας

Θα υποθέσουμε ότι έχετε ήδη μια σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων που θα θέλατε να προσαρμόσετε για τους σκοπούς αυτού του άρθρου. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα κάνοντας κλικ στο κουμπί Νέα σελίδα ή Προσθήκη σελίδας στην πλαϊνή γραμμή του Notion. Εάν έχετε ήδη μια σελίδα που θέλετε να αλλάξετε, κάντε κλικ στον τίτλο της για να την εισαγάγετε.

Μόλις μπείτε μέσα, μετακινήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από τον τίτλο της σελίδας σας μέσα στο Notion. Θα πρέπει να δείτε τρεις επιλογές να εμφανίζονται πάνω από τον τίτλο.

Από αυτές τις επιλογές, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη. Ένα emoji θα επιλεγεί αρχικά τυχαία για να εμφανίζεται πάνω από τον τίτλο της σελίδας σας, αλλά θα δείτε επίσης ένα αναδυόμενο μενού επιλογής.

  Πώς οι συσκευές IoT μεταμορφώνουν τη βιομηχανία αυτοματισμού κτιρίων;

Στην κορυφή του αναδυόμενου παραθύρου επιλογής, θα βρείτε επιλογές για emoji, εικονίδια και προσαρμοσμένες εικόνες. Το μενού επιλογής θα είναι προεπιλεγμένο στην ενότητα “Emoji”, προσφέροντας μια ποικιλία από emoji για να διαλέξετε.

Ωστόσο, δεν είναι αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε στη σελίδα μας αυτή τη στιγμή. θέλουμε να προσθέσουμε ένα εικονίδιο. Έτσι, από τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται, επιλέξτε Εικονίδια. Θα πρέπει να δείτε μια ποικιλία από εικονίδια σε κλίμακα του γκρι να εμφανίζονται εκεί που βρίσκονταν προηγουμένως τα emoji.

Υπάρχουν πολλά εικονίδια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε και μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τα περιηγηθείτε αν θέλετε. Αν έχετε ήδη κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σας, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης Φίλτρο… και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε μια συγκεκριμένη λέξη.

Όταν βρείτε ένα εικονίδιο που σας αρέσει, κάντε κλικ σε αυτό για να το προσθέσετε στη σελίδα σας. Έχω επιλέξει το εικονίδιο “υπολογιστής” που μοιάζει με οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή.

Πριν εφαρμοστεί, θα εμφανιστεί ένα τελευταίο αναδυόμενο παράθυρο, για να επιλέξετε το χρώμα του εικονιδίου από μία από τις δέκα επιλογές. Επιλέξτε ένα χρώμα που σας αρέσει—πήγα με το προεπιλεγμένο σκούρο γκρι—και το εικονίδιο θα εμφανιστεί στην κορυφή της σελίδας σας, πάνω από τον τίτλο της σελίδας.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει δύο άλλα κουμπιά δίπλα στη γραμμή αναζήτησης «Φίλτρο…». Το πρώτο δίπλα στη γραμμή αναζήτησης είναι το “Random”, το οποίο προσθέτει ένα τυχαίο εικονίδιο, παρόμοιο με αυτό που είδαμε όταν ανοίξαμε για πρώτη φορά το μενού επιλογής. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην επιλογή Τυχαία πολλές φορές για να περιηγηθείτε σε έναν αριθμό από τα διαθέσιμα εικονίδια.

Το δεύτερο κουμπί, στα δεξιά, είναι το χρώμα εικονιδίου, το οποίο σας επιτρέπει να ορίσετε το χρώμα του εικονιδίου σας πριν το επιλέξετε. Το παράθυρο επιλογής αυτού του κουμπιού περιέχει επίσης μια εναλλαγή για να απενεργοποιήσετε το αναδυόμενο παράθυρο επιλογής χρώματος όταν κάνετε κλικ σε ένα εικονίδιο.

  11 Καλύτερες Γεννήτριες Ιστοριών AI που δημιουργούν κόσμους φαντασίας

Τρόπος προσθήκης Emoji στις σελίδες εννοιών σας

Για να προσθέσετε emoji στη σελίδα σας, θα πρέπει να πάμε στο ίδιο μενού, αν και αυτή τη φορά, θα μπούμε σε αυτό με διαφορετικό τρόπο. Στην πλαϊνή γραμμή Έννοια, θα πρέπει να δείτε τον τίτλο της σελίδας σας. Στα αριστερά του, θα δείτε ένα εικονίδιο ενός φύλλου χαρτιού με μια γωνία διπλωμένη, το οποίο αντιπροσωπεύει τη σελίδα σας.

Η σελίδα μπορεί να εμφανίζεται ως κενή ή με επιπλέον γραμμές, ανάλογα με το αν έχετε γράψει κάτι στη σελίδα. (Είναι ένας χρήσιμος δείκτης, αν και δεν θα έχει σημασία για τους σκοπούς αυτού του άρθρου.)

Όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από αυτό το εικονίδιο σελίδας, θα δείτε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα κουμπί που διαβάζει Αλλαγή εικονιδίου.

Κάνοντας κλικ σε αυτό θα μεταφερθείτε στο μενού επιλογής για να προσθέσετε εικονίδια ή emoji. Θα πρέπει να είναι προεπιλεγμένη στην ενότητα “Emojis”, όπως πριν, αλλά μπορείτε πάντα να κάνετε κλικ στο όνομα της ενότητας Emojis, εάν δεν το κάνει.

Όπως και με το μενού Εικονίδια, μπορείτε να κάνετε κύλιση στις επιλογές ή να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης Φίλτρο… για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο. Όταν βρείτε ένα emoji που σας αρέσει, κάντε κλικ σε αυτό για να το προσθέσετε στη σελίδα σας. Επέλεξα ξανά οθόνη υπολογιστή.

Ίσως έχετε δει ότι υπάρχουν ακόμα δύο κουμπιά δίπλα στη γραμμή αναζήτησης Φίλτρο… όταν επιλέγετε ένα emoji, αλλά ένα από αυτά είναι διαφορετικό. Το Random προσθέτει ένα τυχαίο emoji, όπως με τα εικονίδια πριν, αλλά το δεύτερο κουμπί είναι τώρα Επιλογή τόνου δέρματος.

Αυτό το κουμπί σάς επιτρέπει να αλλάξετε τον τόνο δέρματος των emoji που βασίζονται σε ανθρώπους, όπως πρόσωπα, χέρια και άτομα, μεταξύ του προεπιλεγμένου κίτρινου και ενός από τους πέντε διαφορετικούς τόνους δέρματος. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με το πώς μπορείτε να αλλάξετε τον τόνο του δέρματος των emoji σας στο Slack ή στις αντιδράσεις σας Zoom.

  10 καλύτεροι μετατροπείς κειμένου σε ASCII που πρέπει να δοκιμάσετε

Πώς να αλλάξετε και να αφαιρέσετε εικονίδια ή emoji από τις σελίδες σας στο Notion

Εάν θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο ή το emoji στη σελίδα σας στο Notion, ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο τρέχον emoji ή εικονίδιο της σελίδας, είτε στην πλαϊνή γραμμή δίπλα στον τίτλο της σελίδας είτε στην ίδια τη σελίδα πάνω από τον τίτλο. Αυτό θα ανοίξει ξανά το μενού επιλογής και, στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό εικονίδιο ή emoji όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εάν δεν θέλετε πλέον κανένα emoji ή εικονίδιο να αντιπροσωπεύει τη σελίδα σας, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση στο μενού επιλογής, πάνω από τα κουμπιά “Τυχαία” και “Επιλογή τόνου δέρματος” ή “Χρώμα εικονιδίου”. Αυτό θα διαγράψει το emoji από την κορυφή της σελίδας σας και θα αλλάξει το εικονίδιο δίπλα στον τίτλο της σελίδας στην πλαϊνή γραμμή πίσω στη σελίδα με τη διπλωμένη γωνία.

Οργάνωση με στυλ στην έννοια

Τα emoji και τα εικονίδια στο Notion προσφέρουν έναν ευέλικτο και εξαιρετικά οπτικό τρόπο για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο οργάνωσης και σαφήνειας στον χώρο εργασίας σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε τις σελίδες σας σε ενότητες ή τύπους για ευκολότερη προβολή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα που βασίζεται σε εικονίδια ή με χρωματική κωδικοποίηση για να δώσετε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες εργασίες ή να παρακολουθείτε γρήγορα την πρόοδο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικονίδια και emoji για να διασκεδάσετε και να βελτιώσετε τη διεπαφή χρήστη του Notion, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο αραιή. Ό,τι κι αν κάνετε με αυτά, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν μια χρήσιμη και πολύτιμη προσθήκη στον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Notion.