Πώς να υπολογίσετε και να μειώσετε το υψηλό ποσοστό αποβολής εργαζομένων

Η τριβή των εργαζομένων σε ανησυχητικά υψηλό ποσοστό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στον σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο, το οποίο καλούνται να χειριστούν οι αντίστοιχες επιχειρήσεις προκειμένου να συμβαδίσουν με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Η υψηλή τριβή των εργαζομένων μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οργανωτική βάση, την παραγωγικότητα και τη συνολική επιτυχία ενός οργανισμού. Οι εργοδότες θα πρέπει να κατανοήσουν την αξία της φθοράς των εργαζομένων μαζί με τις στρατηγικές που πρέπει να ληφθούν για να μειωθεί το ίδιο όπως στο τρέχον σενάριο της αγοράς. Αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στις παρακάτω υποενότητες, ας δούμε μερικές από τις σημαντικές παραμέτρους που σχετίζονται με το ποσοστό φθοράς των εργαζομένων.

Ποιο είναι το ποσοστό αποβολής εργαζομένων;

Το ποσοστό φθοράς εργαζομένων είναι το ποσοστό των εργαζομένων που εγκαταλείπουν μια εταιρεία (οικειοθελώς ή ακούσια) για μια χρονική περίοδο, συνήθως σε ένα χρόνο. Υπάρχει ένας άλλος ανταλλάξιμος όρος που ονομάζεται «Ποσοστό κύκλου εργασιών. «Το ποσοστό κύκλου εργασιών είναι όταν οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τον οργανισμό οικειοθελώς. Είναι επίσης γνωστό ως «ρυθμός ανατροπής».

Το ποσοστό φθοράς είναι μία από τις σημαντικές μετρήσεις που παρακολουθούνται για τους οργανισμούς, καθώς ένα υψηλό ποσοστό φθοράς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας και να χαλάσει τη φήμη της εταιρείας.

Είναι ένας σημαντικός δείκτης για την ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, την ομάδα TAG και τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους να κρίνουν την προσπάθειά τους να διατηρήσουν και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη δυναμική που παίζει στον οργανισμό.

Η φθορά των εργαζομένων είναι μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν οι επιχειρήσεις στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο του σήμερα. Η υψηλή φθορά μπορεί να προκαλέσει ζημία στην επιχείρηση, επειδή περιλαμβάνει προσπάθεια για μεταγενέστερη πρόσληψη και, ταυτόχρονα, εκπαίδευση νέων μελών του προσωπικού και ωστόσο μειωμένη παραγωγικότητα από τα υπάρχοντα.

Η υψηλή τριβή των εργαζομένων μπορεί εξίσου να βλάψει τη φήμη τους μέσω της αρνητικής ανατροφοδότησης από πρώην υπαλλήλους και ίσως να δώσει στους ανταγωνιστές υπερβολικά το προβάδισμα πάνω τους λόγω της καινοτομίας ή της εξυπηρέτησης πελατών.

Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη διαφορετικών στρατηγικών διατήρησης προκειμένου να επιλύσουν το ίδιο. Η σαφής κατανόηση και γνώση σχετικά με τους παράγοντες πίσω από τις υψηλές φθορές θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν αυτές τις ακριβώς εστιασμένες πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ενίσχυση των επιπέδων ικανοποίησης και αφοσίωσης μεταξύ των εργαζομένων.

Πώς να υπολογίσετε το ποσοστό αποβολής εργαζομένων;

Για να υπολογίσετε το ποσοστό φθοράς, πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα:

  • Ο αριθμός των εργαζομένων που αποχώρησαν από την εταιρεία σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Ο μέσος αριθμός εργαζομένων κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Φόρμουλα είναι

Ποσοστό φθοράς = (Αριθμός εργαζομένων που αποχώρησαν / Μέσος αριθμός εργαζομένων) * 100

Το ποσοστό φθοράς εκφράζεται συνήθως σε ποσοστά.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε.

Εάν μια εταιρεία έχει 1000 υπαλλήλους στην αρχή του έτους και 180 εργαζόμενοι εγκαταλείψουν την εταιρεία το συγκεκριμένο έτος. Έτσι, στο τέλος του έτους, υπάρχουν 820 εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Ας βάλουμε αυτούς τους αριθμούς στον τύπο του ποσοστού φθοράς:

  • Ποσοστό φθοράς = (Αριθμός εργαζομένων που αποχώρησαν / Μέσος αριθμός εργαζομένων) * 100
  • Ποσοστό φθοράς = (180 / 1000) * 100 = 18%

Άρα το ποσοστό φθοράς της συγκεκριμένης εταιρείας είναι 18%.

Τα πρότυπα υψηλού ποσοστού φθοράς για κάθε κλάδο μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με παράγοντες όπως ο τομέας, το μέγεθος του οργανισμού, οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες κ.λπ.

  9 Καλύτερο λογισμικό PSA για μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη μείωση του επιχειρηματικού κόστους

Σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε πάνω από 20% θεωρείται αυξημένο επίπεδο στους περισσότερους κλάδους.

Μερικά από τα ποσοστά φθοράς σε όλες τις βιομηχανίες περιλαμβάνουν 70% στα εστιατόρια και 25-30% σε περιβάλλοντα λιανικής, ενώ οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης καταγράφουν συνήθως ποσοστά γύρω στο 15%. Οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά τοποθετούνται στο 15-20%, ενώ οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν καταγραφεί μεταξύ 10-15%.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για απλούς μέσους όρους και ότι οι πραγματικοί αριθμοί θα μπορούσαν να πέφτουν κάτω ή πάνω από αυτό το σημείο αναφοράς λόγω των δυνάμεων της αγοράς που επικρατούν.

Στατιστικά ποσοστού αποβολής εργαζομένων

Ας δούμε μερικά δεδομένα ερευνών και ερευνών σχετικά με το ποσοστό φθοράς των εργαζομένων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Statista έκθεση έρευνας, το παγκόσμιο ποσοστό φθοράς εργαζομένων για οργανισμούς επαγγελματικών υπηρεσιών παρουσίασε σταδιακή αύξηση από το 2013 έως το 2022, με μικρές διακυμάνσεις. Τα ευρήματα από την έρευνα του 2022 δείχνουν ότι οι ερωτηθέντες ανέφεραν ένα μέσο ποσοστό φθοράς των εργαζομένων περίπου 14 τοις εκατό.

Περιφερειακά, το ποσοστό φθοράς των εργαζομένων το 2022 μειώθηκε ελαφρά στις ΗΠΑ και στην περιοχή EMEA και σχετικά, αυτοί οι αριθμοί ήταν υψηλότεροι μεταξύ 2015 και 2022, όπως φαίνεται παρακάτω στο γράφημα:

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Υφασματέμπορος μεταξιού σχετικά με τον κύκλο εργασιών των εργαζομένων στις ΗΠΑ και τον Καναδά αποκάλυψε ότι το μέσο ποσοστό κύκλου εργασιών στις ΗΠΑ ήταν 17,3% το 2023, από 24,7% το 2022. Τα υψηλότερα ποσοστά κύκλου εργασιών ήταν στον κλάδο λιανικής και χονδρικής (32,9%) και τα χαμηλότερα ήταν στους τομείς των Χημικών και της Ενέργειας (11,7% και 12,3%, αντίστοιχα).

Η έρευνα της Mercer επισημαίνει επίσης ότι τα ποσοστά κύκλου εργασιών είναι υψηλότερα για θέσεις εισαγωγικού επιπέδου από ό,τι για εκτελεστικούς και διοικητικούς ρόλους.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Γραφείο Στατιστικών ΕργασίαςΚάθε μήνα στις ΗΠΑ, 3 έως 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό Gallupτο κόστος αντικατάστασης εργαζομένου κοστίζει έως και 150% του μισθού ενός υπαλλήλου.

Τύποι τριβής εργαζομένων και παράγοντες που οδηγούν σε υψηλότερη τριβή

Αφού υπηρέτησα 20 χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής σε διάφορες ανώτερες θέσεις, μπορώ να παρέχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Employee Attrition.

Υπάρχουν δύο τύποι ποσοστών φθοράς: Εθελούσια και ακούσια.

  • Εθελούσια τριβή: Η εκούσια τριβή ξεκινά από τον εργαζόμενο, ενώ ο εργοδότης την ακούσια τριβή. Η οικειοθελής αποβολή οφείλεται σε δυσαρέσκεια με μισθούς/παροχές, ανθυγιεινό εργασιακό περιβάλλον, προσωπικούς λόγους, καλύτερες προοπτικές, λόγους υγείας, μη ανάπτυξη για μια ορισμένη περίοδο κ.λπ.
  • Ακούσια αποβολή: Η ακούσια αποβολή συμβαίνει όταν ένας εργαζόμενος απολύεται ή απολύεται από τον εργοδότη του. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως κακή απόδοση, κακή συμπεριφορά, αναδιάρθρωση εργαζομένων, παράπονα πελατών, κυκλική ύφεση κ.λπ.

Παράγοντες που οδηγούν σε υψηλότερη τριβή

Ένα υψηλό ποσοστό φθοράς μπορεί να είναι δαπανηρό για μια εταιρεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια παραγωγικότητας, αυξημένο κόστος εκπαίδευσης και βλάβη στη φήμη της εταιρείας. Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να παρακολουθούν το ποσοστό φθοράς τους και να προσδιορίζουν τομείς όπου μπορούν να βελτιώσουν τη διατήρηση των εργαζομένων.

Υπάρχουν μερικοί συνήθεις λόγοι για υψηλά ποσοστά φθοράς και παραίτηση εργαζομένων και προχωρούν, και μερικοί από αυτούς είναι χαμηλοί μισθοί και παροχές, περιορισμένες ή μηδενικές ευκαιρίες ανάπτυξης, κακή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δυσμενής εταιρική κουλτούρα, τοξικό εργασιακό περιβάλλον, κακή διαχείριση , και τα λοιπά.

Πώς να μειώσετε το υψηλό ποσοστό αποβολής εργαζομένων;

Εάν ανησυχείτε για το ποσοστό φθοράς της εταιρείας σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το παρακολουθήσετε και να εντοπίσετε τομείς όπου μπορείτε να βελτιώσετε τη διατήρηση των εργαζομένων.

  8 μηχανήματα AB υψηλής βαθμολογίας για να σμιλεύσετε τους κοιλιακούς σας μύες σαν επαγγελματίας

Ένα από τα πρώτα και κύρια βήματα που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το υψηλό ποσοστό φθοράς είναι η σύνδεση. Οι διευθυντές μπορούν να συνδεθούν με τους συμπαίκτες τους και να συζητήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στο έδαφος. Μπορείτε να λάβετε σχόλια σχετικά με το τι θα ήθελαν να δουν να αλλάξουν, προκειμένου να τους κάνετε να παραμείνουν στην εταιρεία.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον α Gallup μελέτη, το 52 τοις εκατό των εργαζομένων δεν έχουν προσληφθεί και το 18 τοις εκατό ήταν ενεργά αποδεσμευμένοι. Έτσι, η συχνή επαφή με την ομάδα ή τους υπαλλήλους βοηθά στη διατήρηση των καλύτερων ταλέντων και στην παράδοση επιτυχημένων έργων.

Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορούν να εξετάσουν οι ενδιαφερόμενοι ή οι εταιρείες για να μειώσουν το ποσοστό φθοράς:

🔷 Ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών και παροχών που βοηθά στη διατήρηση των εργαζομένων σας, συμπεριλαμβανομένων ανταγωνιστικών μισθών, ολοκληρωμένου προγράμματος παροχών και κινήτρων βάσει απόδοσης.

🔷 Η επένδυση στην ανάπτυξη των εργαζομένων είναι επιτακτική για την παρακίνηση των μελών του προσωπικού να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους. Σχεδιάστε τη διαδρομή ανάπτυξης σταδιοδρομίας για την ομάδα σας και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων θα τους επιτρέψει να μάθουν και να προωθήσουν την καριέρα τους – κάτι που επιστρέφει αυξημένη δέσμευση στον χώρο εργασίας.

🔷 Η ανοιχτή συνεργασία, η ομαδική εργασία και η συχνή επικοινωνία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Έτσι, το ηθικό και η εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων μπορεί να αυξηθεί, οδηγώντας σε μειωμένο ποσοστό φθοράς.

🔷 Προωθήστε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον που μειώνει την εξάντληση ή την τριβή λόγω αυξανόμενου φόρτου εργασίας ή άδικης μεταχείρισης.

🔷 Η καλή ηγεσία και η διαχείριση είναι απαραίτητα για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Για μια αφοσιωμένη κουλτούρα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν σαφείς προσδοκίες και τακτική ανατροφοδότηση, μαζί με ευκαιρίες ανάπτυξης, στον εργασιακό χώρο, που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση πίστης στους υπαλλήλους της.

Με προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν οι εταιρείες για τον μετριασμό των προβλημάτων φθοράς των εργαζομένων, μπορούν να διατηρήσουν μερικά από τα καλύτερα ταλέντα, να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τους και να είναι σε καλή θέση να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η τριβή και σε τι διαφέρει από τη συγκράτηση;

Η τριβή είναι απλώς η φυσική μείωση των ατόμων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εταιρεία με την πάροδο του χρόνου, ενώ από την άλλη πλευρά, η διατήρηση είναι η προσπάθεια να κρατηθούν αυτά τα άτομα μέσα σε αυτήν την εταιρεία.
Η βασική διάκριση μεταξύ αυτών των δύο εννοιών είναι ότι η μία αντιπροσωπεύει εάν χάνετε ή όχι τους υπαλλήλους της εταιρείας και όχι απλώς τους συντηρείτε. Το ποσοστό φθοράς θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που αποχώρησαν από μια επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό στην επιχείρηση απασχολήθηκε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος.
Το ποσοστό διατήρησης έχει μόνο υπαλλήλους με συγκεκριμένη καθαρή περίοδο στον οργανισμό, τις περισσότερες φορές ένα έτος ή περισσότερο. Επίσης, τα ποσοστά διατήρησης συνήθως δεν περιλαμβάνουν ζητήματα τερματισμού βάσει απόδοσης ή απολύσεις που προκύπτουν από εξωτερικές συνθήκες.

Γιατί η τριβή έχει σημασία για την επιτυχία της επιχείρησης;

Η τριβή τείνει να επηρεάζει αρνητικά οποιαδήποτε επιχείρηση. Αυτό συνήθως εκδηλώνεται με απώλεια θεσμικών γνώσεων, χαμηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας και αύξηση του κόστους πρόσληψης και κατάρτισης. Ένα υψηλό ποσοστό φθοράς μπορεί επίσης να υποδηλώνει προβλήματα στο εσωτερικό περιβάλλον ή συνθήκες που αντιμετωπίζει μια εταιρεία, καθώς οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους συνήθως με δική τους βούληση.

Ποιες είναι οι αιτίες του υψηλού ποσοστού φθοράς

Συνήθεις παράγοντες που οδηγούν στην απώλεια εργαζομένων είναι:

  Οδηγός και δωρεάν πρότυπα [2022]

⚫️ Δυσαρέσκεια για τις συνθήκες εργασίας.
⚫️ Χωρίς χτύπημα στους ώμους για ανάπτυξη.
⚫️ Τους καταβάλλονται φτωχοί μισθοί.
⚫️ Έλλειψη ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ποια βήματα μπορεί να λάβει ένας οργανισμός για να μειώσει την τριβή των εργαζομένων;

Οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν αυτό το ποσοστό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση των εργαζομένων μέσω καλύτερων πρακτικών διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων συνεχών συνεδριών ανατροφοδότησης, δημιουργίας ισορροπημένης κουλτούρας εργασίας και ζωής και παρέχοντας περισσότερα αξιοθέατα όπως ευέλικτο ωράριο κ.λπ., έτσι ώστε η ελκυστική εργασιακή κουλτούρα να αποτρέπει τους εργαζόμενους από την αποχώρηση.

Τι μπορούν να αναλάβουν οι επιχειρήσεις για να βελτιώσουν το ποσοστό διατήρησης;

Οι επιχειρήσεις που σκοπεύουν να έχουν αυξημένα ποσοστά διατήρησης εργαζομένων πρέπει να σχεδιάσουν ανταγωνιστικά πακέτα μισθών και παροχών, να δημιουργήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης και να προσφέρουν ένα καλό εργασιακό περιβάλλον μέσω αναγνώρισης και ανταμοιβών, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν ένα υγιές ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής ζωής. Η συνέχιση αυτών των βημάτων θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, θα γίνει πιο παραγωγική και θα δημιουργηθεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Είναι δυνατή η μέτρηση της φθοράς και της διατήρησης έναντι ποσοτικών μέτρων;

Ναι, η τριβή και η συγκράτηση μπορούν να ποσοτικοποιηθούν. Υπάρχουν μετρήσεις όπως η αναλογία κύκλου εργασιών για την απόκλιση εργαζομένων-πελατών που θα μπορούσαν επίσης να εφαρμοστούν στη μέτρηση. Αυτή η εφαρμογή των πλέον προσδιορισμένων μετρήσεων έφερε ποσοτικές πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων στρατηγικών για την τριβή και τη διατήρηση, αντίστοιχα.

Ποιες είναι μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση της φθοράς και της συγκράτησης;

Η διαχείριση της φθοράς και της διατήρησης σε έναν οργανισμό απαιτεί τακτική αξιολόγηση, ανατροφοδότηση και οικοδόμηση κουλτούρας για την επίτευξη της επιθυμητής οργανωτικής απόδοσης.

Είναι η τριβή πάντα αρνητική και η διατήρηση πάντα θετική;

Η τριβή μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο από αρνητικές συνέπειες όταν διευκολύνει την ανάπτυξη και την αλλαγή. Η διατήρηση, αφενός, δεν θα πρέπει να υποδηλώνει πάντα όλα τα καλά, ειδικά σε περιόδους που οι οργανισμοί βρίσκουν τους εαυτούς τους χαμηλή παραγωγικότητα με τη διατήρηση ανίκανων εργαζομένων ή μη κερδοφόρων πελατών.

Τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η διατήρηση σε έναν οργανισμό;

Το γεγονός είναι ότι οι εταιρείες που είναι σοβαρές για τη μεταστροφή της διατήρησης εργαζομένων θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές, σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, στην προσφορά ευκαιριών ανάπτυξης και στην αναγνώριση της συμβολής τους. Οι ηγέτες θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν την ανατροφοδότηση από το προσωπικό για να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές.

Ποιες είναι μερικές από τις πιθανές θετικές παρενέργειες της υψηλότερης κατακράτησης;

Μερικά από τα πιθανά θετικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της συγκράτησης θα περιλαμβάνουν:

⚫️ Μειωμένο κόστος πρόσληψης.
⚫️ Βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και το ηθικό.
⚫️ Μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών.
⚫️ Ένας χώρος εργασίας με περισσότερη «τεχνογνωσία».

Τελικές Λέξεις

Ο ρυθμός φθοράς αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, σύμφωνα με τον αριθμό στατιστικών που εξηγείται παραπάνω. Πολλές επιχειρήσεις τώρα αναζητούν να κατανοήσουν πώς να μετρούν, να παρακολουθούν και να βελτιώνουν τα ποσοστά διατήρησής τους.

Για να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτό το έργο, ένας οργανισμός πρέπει να γνωρίζει πώς μπορεί να ορίζει, να παρακολουθεί, να αναλύει και να ενεργεί βάσει δεδομένων σχετικά με το γιατί οι εργαζόμενοι μπορεί να εγκαταλείψουν έναν οργανισμό.

Η κατανόηση αυτών των τμημάτων είναι το κλειδί για να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός για τη βελτίωση του ποσοστού διατήρησης. Με μια τέτοια εικόνα σε αυτό το θέμα, οι εταιρείες μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τους κανονισμούς προσωπικού που θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να επιτύχουν σταθερότητα κατά τη διάρκεια υψηλών χρόνων φθοράς των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία των εργαζομένων για να κατανοήσετε τις τάσεις απασχόλησης.