Πώς να τραβήξετε και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες για να κάνετε το θέμα σας να φαίνεται ψηλότερο

Η λήψη κολακευτικών φωτογραφιών πορτρέτου είναι μια μορφή τέχνης από μόνη της. Από το να γνωρίζεις τις καλύτερες γωνίες σου μέχρι να κρίνεις πώς να τοποθετήσεις την κάμερα, υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να τραβήξεις την τέλεια λήψη.

Εάν ελπίζετε να τραβήξετε λίγο επιπλέον ύψος στην επόμενη (εντελώς ειλικρινή) φωτογράφισή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Το καλύτερο από όλα, χρειάζεστε μόνο το τηλέφωνό σας για να αποκτήσετε τόσο μακρά, λιτή εμφάνιση!

Συμβουλές σκοποβολής για να κάνετε το θέμα σας να φαίνεται ψηλότερο

Εάν είστε νέος στη φωτογραφία, τότε το να ξεκινήσετε με το τηλέφωνό σας είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε. Ακόμη και ένα βασικό iPhone με τις σωστές ρυθμίσεις κάμερας μπορεί να είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη λήψη φωτογραφιών με επαγγελματική εμφάνιση.

Λάβετε υπόψη το διάστημα και τις γωνίες κατά τη λήψη της φωτογραφίας σας

Εάν έχετε τραβήξει ποτέ μια φωτογραφία και αναρωτηθήκατε γιατί τα άκρα του θέματος φαίνονται τόσο περίεργα, κοντά ή υπερβολικά επιμήκη, τότε ο ένοχος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η γωνία της κάμερας.

  Διορθώστε το σφάλμα εγγραφής δίσκου Dota 2

Η φωτογραφία χαμηλής γωνίας είναι ο καλύτερος φίλος σας εάν θέλετε το θέμα σας να φαίνεται πιο ψηλό στις φωτογραφίες. Αυτός ο τύπος λήψης περιλαμβάνει λήψη από χαμηλότερη γωνία, στραμμένη προς τα πάνω προς το θέμα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον φωτογράφο να γονατίζει ή να οκλαδόν ελαφρά για να έχει τη σωστή γωνία.

Στρέφοντας την κάμερα προς τα πάνω από ένα χαμηλότερο σημείο από τη γραμμή των ματιών του θέματος, το κάτω μέρος του σώματος τονίζεται και θα φαίνεται επίμηκες. Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι η κάμερα δεν είναι πολύ κοντά στο έδαφος ή στο σώμα του θέματος, καθώς αυτό θα κάνει τα πόδια και τα πόδια να καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο μέρος του κάδρου.

Κατά κανόνα, τραβήξτε γύρω από το επίπεδο του στήθους ή της μέσης του θέματος και βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το σώμα είναι ακόμα στο κάδρο. Μια ελαφριά γωνία προς τα πάνω είναι το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το επιπλέον ύψος και για να αποφύγετε οποιαδήποτε παραμόρφωση.

Για να προσθέσετε λίγο βάθος στη λήψη σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές εστιακές αποστάσεις για να εστιάσετε στο θέμα σας και, φυσικά, στο ύψος τους. Η χρήση της λειτουργίας Πορτραίτου στο iPhone σας θα εφαρμόσει αυτήν την τεχνική καθώς και θα θολώσει το περιβάλλον μιας πορτραίτου εικόνας.

  Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφωνητή σας; Δείτε πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

Η ευρεία γωνία με ένα κεντραρισμένο θέμα είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε κάποιον να φαίνεται πιο ψηλός στις φωτογραφίες. Εάν είναι διαθέσιμος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ευρυγώνιο φακό στο τηλέφωνό σας, που συνήθως επισημαίνεται ως 0,5x, για να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο.

Και πάλι, τραβήξτε από το ύψος της μέσης ή τουλάχιστον μια ελαφρώς χαμηλότερη γωνία από το μέτωπο και βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο στέκεται στο κέντρο της οθόνης με τα πόδια του πιο κοντά στο κάτω μέρος της λήψης.

Ο φακός 0,5x έχει μικρότερη εστιακή απόσταση και ευρύτερο οπτικό πεδίο, που σημαίνει ότι οι άκρες της λήψης είναι ελαφρώς «τραβηγμένες» ή παραμορφωμένες για να καταγράψουν μια ευρύτερη προβολή της σκηνής.

Κρατώντας το σώμα του θέματος στο κέντρο της λήψης, με τα πόδια του πιο κοντά στο κάτω μέρος του κάδρου, θα διασφαλίσετε ότι μόνο τα πόδια είναι ελαφρώς επιμήκη, με αποτέλεσμα το θέμα σας να φαίνεται πιο ψηλό συνολικά.

Πώς να κάνετε το θέμα σας να φαίνεται ψηλότερο στο μοντάζ

Σε μια εφαρμογή επεξεργασίας όπως Lightroom κινητόή στην εγγενή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών του τηλεφώνου σας, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε λίγο επιπλέον ύψος στα θέματά σας.

  Πώς να ρυθμίσετε το IKEA DIRIGERA Smart Hub

Πρώτον, η αρχική εικόνα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για επεξεργασία στο κάτω μισό του κάδρου, ειδικά από τα πόδια του θέματος. Εάν τα πόδια είναι κομμένα έξω από τη λήψη ή εάν είναι ακριβώς στο κάτω μέρος, τότε η επεξεργασία μπορεί να μην φαίνεται τόσο λεπτή ή φυσική.

Ξεκινήστε εισάγοντας τη φωτογραφία σας. Η τυπική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών iPhone χρησιμοποιείται στο παράδειγμα εικόνας μας, αλλά αυτή η επεξεργασία μπορεί επίσης να γίνει στις περισσότερες εφαρμογές που επιτρέπουν προσαρμογές προοπτικής.

Επιλέξτε το αντίστοιχο εργαλείο επεξεργασίας περικοπής και προοπτικής της εφαρμογής, το οποίο συνήθως επισημαίνεται με ένα εικονίδιο περικοπής ή περιστρεφόμενου βέλους. Πατήστε στο εικονίδιο κάθετης επεξεργασίας και προσαρμόστε τη γραμμή ολίσθησης για να φέρετε το κάτω μέρος του σώματος του θέματος προς τα εμπρός.

Αυτό το τέχνασμα επεξεργασίας είναι ιδανικό κατά την εφαρμογή της τεχνικής φωτογραφίας χαμηλότερης γωνίας, που αναφέρθηκε παραπάνω, σε φωτογραφίες που λαμβάνονται κατά μέτωπο ή ακόμα και από ελαφρώς υψηλότερη προοπτική. Ο στόχος είναι να προσαρμόσετε τη φωτογραφία μόνο ελαφρώς, ώστε να επιμηκύνετε τα πόδια και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του πρόσθετου ύψους.

Σύντομες επεξεργασίες για ψηλές φωτογραφίες

Αυτές οι γρήγορες τεχνικές φωτογραφίας και τα κόλπα επεξεργασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγο επιπλέον ύψος στα θέματά σας στις φωτογραφίες. Κάντε αυτή τη πόζα και αφήστε την τεχνολογία να χειριστεί τα υπόλοιπα!