Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPad σας

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να πατήσετε το επάνω μέρος του iPad και τα κουμπιά Home/Volume ταυτόχρονα για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χειρονομίες, Siri και Assistive Touch για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε ένα iPad.
 • Τα αξεσουάρ iPad όπως το Magic Keyboard και το Apple Pencil διευκολύνουν επίσης τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Είτε θέλετε να στείλετε τις διαφάνειες της διάλεξής σας σε έναν συμμαθητή σας είτε να μοιραστείτε ένα μιμίδιο με φίλους, θα χρειαστεί να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPad σας κάποια στιγμή. Ευτυχώς, το iPad σας προσφέρει πολλές επιλογές και θα τις καλύψουμε όλες παρακάτω.

Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε iPad χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης

Ο τυπικός τρόπος λήψης στιγμιότυπου οθόνης είναι η χρήση των φυσικών κουμπιών του iPad σας. Εάν διαθέτετε ένα σύγχρονο iPad που δεν διαθέτει κουμπί Home, όπως το iPad Pro 11 ιντσών, το iPad (10η γενιά) ή το iPad Air (2020 και μεταγενέστερα), ακολουθήστε αυτά τα δύο βήματα διαδοχικά για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης iPadOS :

  Τι είναι οι προσθήκες ChatGPT [+8 Usage Examples]
 • Πατήστε το επάνω κουμπί του iPad σας (όταν βρίσκεται σε κατακόρυφο προσανατολισμό) και ένα από τα δύο κουμπιά έντασης ήχου ταυτόχρονα.
 • Αφήστε γρήγορα και τα δύο κουμπιά.
 • Mahnoor Faisal/MakeUseof

  Εάν έχετε ενεργοποιημένο το κουδούνισμα του iPad σας, θα πρέπει να ακούσετε έναν ήχο κλείστρου κάμερας και να δείτε μια προεπισκόπηση στην κάτω αριστερή γωνία, υποδεικνύοντας ότι το στιγμιότυπο οθόνης έχει καταγραφεί.

  Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε iPad με κουμπί αρχικής οθόνης

  Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα iPad με το εικονικό κουμπί Home, τα κουμπιά που πρέπει να πατήσετε είναι ελαφρώς διαφορετικά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Πατήστε το επάνω κουμπί του iPad σας (όταν βρίσκεται σε κατακόρυφο προσανατολισμό) και το κουμπί Home ταυτόχρονα.
 • Αφήστε γρήγορα και τα δύο κουμπιά.
 • Μπορείτε να πατήσετε την προεπισκόπηση για να αποκτήσετε πρόσβαση στα διάφορα εργαλεία σήμανσης Apple μαζί με τις επιλογές Κοινή χρήση και Διαγραφή.

  Χρησιμοποιήστε το Apple Pencil σας για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης iPad

  Εάν χρησιμοποιείτε το iPad σας για να κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις και να μελετάτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Apple Pencil για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε προς τα πάνω με το Apple Pencil από την κάτω αριστερή ή κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του iPad σας.

    Τα καλύτερα πληκτρολόγια παιχνιδιών του 2024

  Μόλις ληφθεί το στιγμιότυπο οθόνης σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλέτα εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης του iPad σας και να σχεδιάσετε την εικόνα σας χρησιμοποιώντας το Apple Pencil σας. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το εικονίδιο Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να το στείλετε στις επαφές σας ή να το αποθηκεύσετε ως έγγραφο. Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε το επεξεργασμένο στιγμιότυπο οθόνης στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

  Χρησιμοποιήστε χειρονομίες για λήψη στιγμιότυπων οθόνης iPad

  Εάν το iPad σας εκτελεί iOS 16 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες για να τραβήξετε την οθόνη του iPad σας. Δείτε πώς:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Multitasking & Gestures από την πλαϊνή γραμμή.
 • Εναλλάξτε το διακόπτη δίπλα στο Swipe Finger from Corner.
 • Τώρα, πατήστε Κάτω αριστερή γωνία ή Κάτω δεξιά γωνία και επιλέξτε Στιγμιότυπο οθόνης από τις τρεις επιλογές.
 • Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε διαγώνια από τη γωνία που έχετε ορίσει για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης iPadOS. Επομένως, εάν δεν έχετε Apple Pencil αλλά θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης με ένα απλό σάρωση στη γωνία, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ενεργοποιήσετε τις χειρονομίες!

  Ζητήστε από τη Siri να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης iPad

  Το Siri έρχεται σε συμπλέκτη όταν θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPad σας αλλά δεν θέλετε να το αγγίξετε με τα ακατάστατα χέρια σας. Ένα από τα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει η Siri είναι να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης.

    6 Premium διακομιστές Conan Exiles για όλους

  Απλώς ενεργοποιήστε το Siri λέγοντας “Siri” ή “Hey Siri” και πείτε κάτι σαν, “Take a screenshot”. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τη Siri να στείλει το στιγμιότυπο οθόνης σας σε μια επαφή λέγοντας: “Take a screenshot and share it”.

  Χρησιμοποιήστε το Assistive Touch για λήψη στιγμιότυπων οθόνης iPad

  Εάν το κουμπί Side, Volume ή Home του iPad σας δεν λειτουργεί ή απλά αναζητάτε έναν τρόπο να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά κουμπιά του iPad ή να καλέσετε το Siri, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AssistiveTouch. Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενεργοποιώντας το AssistiveTouch στο iPad σας:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPad σας > Γενικά > Προσβασιμότητα.
 • Ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στο AssistiveTouch.
 • Θα πρέπει τώρα να δείτε ένα εικονικό κουμπί Home στην οθόνη του iPad σας.
 • Πατήστε το εικονικό κουμπί Αρχική σελίδα και πατήστε Συσκευή > Περισσότερα.
 • Τέλος, πατήστε Στιγμιότυπο οθόνης.
 • Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το πληκτρολόγιο του iPad σας

  Ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας με ασύρματο πληκτρολόγιο είναι επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εάν είστε εξοικειωμένοι με χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac, απλώς ξέρετε ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και στο iPad σας.

  Aryan Surendranath/MakeUseOf

  Επομένως, εάν έχετε συνδέσει ένα αξεσουάρ Apple Magic Keyboard ή Magic Keyboard για iPad, απλώς πατήστε Command + Shift + 3 σε αυτό για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης του iPad σας.

  Οι περισσότεροι χρήστες iPad γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα φυσικά κουμπιά του iPad τους για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν άλλες μεθόδους που αναφέραμε. Μόλις τα αποκτήσετε, μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο μακροπρόθεσμα.