Πώς να συνδέσετε το Mac σας σε μια οθόνη

Τα MacBook της Apple είναι ιδανικά για εργασία σε διάφορα μέρη. Μπορείτε να τα φέρετε σε καφετέριες ή σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας για να συνεχίσετε να δουλεύετε.

Εάν δεν χρειάζεται να είστε φορητοί ή να έχετε iMac, η λειτουργία μόνο μιας οθόνης μπορεί να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε πολλά μεγάλα παράθυρα και καρτέλες.

Ευτυχώς, μπορείτε να συνδέσετε το Mac σας σε μια εξωτερική οθόνη και να αποκτήσετε μια δεύτερη οθόνη. Είμαστε εδώ για να σας πούμε πώς να το κάνετε αυτό και τι να αναζητήσετε εάν αγοράζετε μια οθόνη για το Mac σας.

Ελέγξτε τις θύρες στην οθόνη και στο Mac σας

Για να συνδέσετε μια οθόνη στο Mac σας, πρέπει να γνωρίζετε με ποιες θύρες εργάζεστε. Οι περισσότεροι σύγχρονοι Mac διαθέτουν θύρες USB-C για τη σύνδεση αξεσουάρ και περιφερειακών όπως μια οθόνη.

MacBook ανώτερης ποιότητας, όπως τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, και επιτραπέζιοι Mac, όπως το Mac mini, το Mac Studio και το Mac Pro, διαθέτουν επίσης μια θύρα HDMI που αξίζει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να συνδέσετε μια οθόνη.

Όσον αφορά τις οθόνες, οι περισσότερες σύγχρονες θα έχουν πιθανώς θύρες HDMI για είσοδο βίντεο. Ορισμένες οθόνες μπορεί να διαθέτουν DisplayPort μαζί με θύρες USB-C, αλλά αυτό είναι λιγότερο συνηθισμένο από το HDMI. Μια παλαιότερη οθόνη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιεί μια θύρα DVI ή VGA.

Εάν δεν έχετε ακόμη οθόνη, συνιστούμε να αγοράσετε μια με τις ίδιες θύρες με αυτές του Mac σας, καθώς αυτό απλοποιεί πραγματικά τη διαδικασία και μειώνει τον αριθμό των καλωδίων και των προσαρμογέων που χρειάζεστε.

Αποκτήστε τα κατάλληλα καλώδια και προσαρμογείς

Αφού μάθετε με ποιες θύρες εργάζεστε, πρέπει απλώς να αγοράσετε τα κατάλληλα καλώδια βίντεο που ταιριάζουν σε αυτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι τόσο εύκολο όσο η αγορά ενός καλωδίου. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να χρειαστεί να επενδύσετε σε προσαρμογείς που σας επιτρέπουν να συνδέσετε ένα καλώδιο σε δύο διαφορετικές θύρες.

  Τρόπος γρήγορης συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων σε iPhone και iPad

Πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα εάν το Mac σας δεν διαθέτει θύρα HDMI. Ευτυχώς, οι προσαρμογείς HDMI σε USB-C είναι αρκετά συνηθισμένοι και μπορείτε να τους προμηθευτείτε από το Apple Store ή από τρίτους λιανοπωλητές.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη το μήκος των καλωδίων σας πριν τα αγοράσετε. Γενικά, είναι καλύτερα να πάρετε κάτι μακρύ, καθώς θα μπορείτε να μετακινείτε τα πράγματα γύρω από ένα γραφείο ή τραπέζι πιο εύκολα. Μπορείτε επίσης να αναδιατάξετε τα πράγματα όταν χρειάζεται.

Είναι επίσης πολύ λιγότερο πονοκέφαλος η κάλυψη ή η απομάκρυνση των μακριών καλωδίων από την εργασία με καλώδια που είναι πολύ κοντά για να συνδέσετε άνετα δύο μηχανήματα. Τα κοντύτερα καλώδια μπορεί να απελευθερωθούν. Τα μακριά καλώδια δεν το κάνουν αυτό!

Συνδέστε τα πάντα και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας

Μόλις μάθετε τις θύρες σας και έχετε έτοιμα τα κατάλληλα καλώδια, το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τα καλώδια και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την οθόνη σας με το Mac σας.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας έχει συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο το καλώδιο τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο που θα συνδέσετε στο Mac σας στην οθόνη.

Σε επιτραπέζιο Mac χωρίς ενσωματωμένη οθόνη, δεν χρειάζεται να κάνετε περισσότερα από το να συνδέσετε το καλώδιο (ή το καλώδιο με έναν προσαρμογέα). Σε εκείνο το σημείο, η οθόνη σας θα αναβοσβήσει μαύρη για ένα δευτερόλεπτο και η οθόνη της οθόνης σας θα πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Εάν πρόκειται για MacBook ή iMac, θα δείτε μια συνέχεια της ενσωματωμένης οθόνης σας. Ανάλογα με το πού ρυθμίζετε την οθόνη σας σε σχέση με τον φορητό υπολογιστή σας—στα δεξιά, αριστερά ή ακόμα και πάνω ή κάτω από αυτήν—θα θέλετε να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας των οθονών σας ώστε να μιμείται αυτό που συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Εάν το MacBook σας πιστεύει ότι η οθόνη είναι στα δεξιά ενώ είναι πραγματικά στα αριστερά, θα πρέπει να μετακινήσετε τον κέρσορα τέρμα προς τα δεξιά για να μεταβείτε στην οθόνη. Αυτό μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό και σίγουρα βλάπτει τη ροή εργασίας σας εάν μετακινείστε πολύ μεταξύ των οθονών.

  Πώς να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή σας οπουδήποτε με έναν φορητό φορτιστή

Για να το διορθώσετε ή να το αποφύγετε, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Οθόνες. Θα δείτε την ενσωματωμένη οθόνη του Mac σας και την εξωτερική οθόνη να εμφανίζονται στο παράθυρο ως δύο καρτέλες. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε καθένα από αυτά και να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και το προφίλ χρώματός τους.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ανάλυση, την περιστροφή και τον ρυθμό ανανέωσης της εξωτερικής σας οθόνης και να προσαρμόσετε το συνολικό μέγεθος κειμένου που απεικονίζεται στην ενσωματωμένη οθόνη σας.

Για να αλλάξετε τη διάταξη της ενσωματωμένης οθόνης του Mac και της εξωτερικής σας οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Τακτοποίηση κάτω από τις προεπισκοπήσεις της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε τα δύο πλαίσια που αντιπροσωπεύουν την οθόνη του Mac και την εξωτερική οθόνη, ώστε να είναι τοποθετημένα ώστε να ταιριάζουν με το πώς φαίνονται το ένα δίπλα στο άλλο στην πραγματική ζωή.

Όταν τα παράθυρα βρίσκονται στις σωστές θέσεις, κάντε κλικ στο Done. Ενώ βρίσκεστε στο παράθυρο Τακτοποίηση οθονών, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μία οθόνη έχει μια λευκή γραμμή στο επάνω μέρος και η άλλη όχι. Αυτή η γραμμή καθορίζει ποια οθόνη είναι η “κύρια” οθόνη, η οποία είναι αυτή που εμφανίζει το Dock και τις ειδοποιήσεις καθώς χρησιμοποιείτε το Mac σας.

Για να αλλάξετε την οθόνη που είναι η κύρια οθόνη, κάντε κλικ και σύρετε τη λευκή γραμμή σε όποιο πλαίσιο εμφάνισης προτιμάτε να είναι.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την κύρια οθόνη από το παράθυρο Οθόνες. Κάτω από την καρτέλα Ενσωματωμένη οθόνη, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Χρήση ως και επιλέξτε Κύρια οθόνη ή Εκτεταμένη οθόνη.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Mirror For [External Monitor name] από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, αλλά αυτό εμποδίζει την εξωτερική σας οθόνη να λειτουργεί ως συνέχεια της ενσωματωμένης οθόνης του Mac σας. Αντίθετα, εμφανίζει ένα ακριβές αντίγραφο της οθόνης του Mac σας.

  4 τρόποι για να χωρίσετε τη συμβολοσειρά με οριοθέτηση στην SQL

Ωστόσο, ο κατοπτρισμός της κύριας οθόνης σας είναι τέλειος εάν συνδέετε το MacBook σας σε οθόνη τηλεόρασης ή προβολέα και κάνετε μια παρουσίαση. Ωστόσο, με μια οθόνη υπολογιστή, είναι πιθανώς καλύτερο να την επιλέξετε ως κύρια ή εκτεταμένη οθόνη και να χρησιμοποιήσετε τον μεγαλύτερο χώρο εργασίας που δημιουργεί η οθόνη για εσάς.

Διόρθωση εξωτερικής οθόνης Mac

Εάν η εξωτερική σας οθόνη παραμένει μαύρη ή λέει “δεν εντοπίστηκε σύνδεση” μετά τη σύνδεση στο Mac σας, βεβαιωθείτε ότι τα καλώδιά σας είναι πλήρως συνδεδεμένα στις θύρες τους. Εάν είναι, δοκιμάστε να τα αποσυνδέσετε και να τα συνδέσετε ξανά. Μπορεί να αξίζει να συνδέσετε καλώδια σε άλλες θύρες εάν έχετε μερικά του ίδιου είδους σε οποιαδήποτε συσκευή.

Ακόμα δεν συνδέεστε; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο καλώδιο για να συνδέσετε το Mac σας σε μια εξωτερική οθόνη. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ισιώσετε το αρχικό σας καλώδιο σε περίπτωση που οι στροφές σε αυτό προκαλούν προβλήματα.

Εάν ο Mac σας λέει ότι έχετε συνδεδεμένη οθόνη, αλλά η οθόνη είναι ακόμα σκοτεινή, πατήστε το κουμπί λειτουργίας της οθόνης για να δείτε εάν αυτό είναι το πρόβλημα. Επίσης, δοκιμάστε να πατήσετε οποιαδήποτε κουμπιά πάνω του που αυξάνουν τη φωτεινότητά του.

Όσο απλό κι αν είναι, το να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης και να το συνδέσετε ξανά μπορεί επίσης να διορθώσει προβλήματα. Και αν μπορείτε να δοκιμάσετε την οθόνη με άλλο φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή για να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη είναι λειτουργική, αυτό είναι επίσης καλό.

Η χρήση οθόνης με Mac είναι εύκολη

Οι Mac (και οι οθόνες) διαθέτουν διαφορετικά είδη θυρών, ανάλογα με το μοντέλο τους. Μόλις το καταλάβετε και έχετε τα κατάλληλα καλώδια και προσαρμογείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα συνδέσετε μεταξύ τους για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε δύο οθόνες ταυτόχρονα.

Δεν χρειάζεται να σταματήσει εκεί—μπορείτε να συνδεθείτε σε δύο οθόνες ταυτόχρονα ή ακόμα και περισσότερες. Αλλά ακόμη και μια επιπλέον οθόνη μπορεί να κάνει την εργασία και το παιχνίδι πολύ καλύτερα, οπότε ελπίζουμε να αποκτήσετε μια οθόνη και να χρησιμοποιήσετε το Mac σας περισσότερο από ποτέ.