Πώς να συνδέσετε τα AirPods ή τα AirPods Pro σε Mac

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

 • Τα AirPods έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται αυτόματα σε Mac που είναι συνδεδεμένος στο ίδιο Apple ID με το iPhone σας.
 • Μια μη αυτόματη σύνδεση Bluetooth μπορεί να είναι απαραίτητη εάν τα AirPods σας δεν συνδέονται αυτόματα στο Mac σας.
 • Τα AirPods μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ των συσκευών σας Apple, συμπεριλαμβανομένου του Mac σας, απρόσκοπτα. Ωστόσο, το Mac σας πρέπει να ενημερωθεί για να επωφεληθείτε από αυτό.

Σε αντίθεση με τα iPhone, δεν εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο στο Mac σας όταν φέρετε τη θήκη AirPods ή AirPods Pro δίπλα του. Λοιπόν, πώς συνδέετε ή συνδέετε τα AirPods σας σε Mac; Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα.

Πώς να συνδέσετε τα AirPods σε Mac για πρώτη φορά

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα AirPods ή τα AirPods Pro με το Mac σας στο παρελθόν, πρέπει πρώτα να τα αντιστοιχίσετε. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε iPhone, οι πιθανότητες είναι ότι τα AirPods σας είναι ήδη συνδεδεμένα στο Mac σας. Έτσι, αφιερώστε ένα λεπτό για να το ελέγξετε πρώτα.

  9 Τρόποι με τους οποίους η Wearable Tech μπορεί να είναι ευεργετική για τους ηλικιωμένους

Πώς να ελέγξετε εάν τα AirPods σας είναι συνδεδεμένα στο Mac σας

Οι περισσότεροι χρήστες AirPods διαθέτουν iPhone. Και χάρη στη λειτουργία Handoff στις συσκευές Apple, τα AirPods που χρησιμοποιήσατε με το iPhone σας ενδέχεται να έχουν αντιστοιχιστεί αυτόματα με το Mac σας, εάν και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Για να ελέγξετε εάν τα AirPods και τα Mac σας είναι ήδη συνδεδεμένα:

 • Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου από τη γραμμή μενού στο Mac σας.
 • Κάντε κλικ στην ενότητα Ήχος του Κέντρου Ελέγχου.
 • Θα δείτε μια λίστα με συσκευές εξόδου. Αν δείτε τα AirPods σας εδώ να επισημαίνονται με ένα μπλε εικονίδιο, σημαίνει ότι είναι ήδη συνδεδεμένα στο Mac σας.
 • Από την άλλη πλευρά, εάν βλέπετε τα AirPods σας εδώ αλλά το εικονίδιο δεν τονίζεται με μπλε, κάντε κλικ σε αυτό για να δημιουργήσετε μια μη αυτόματη σύνδεση μόλις τα AirPods σας είναι εκτός θήκης.

  Τα AirPods (3ης γενιάς) απαιτούν το macOS Monterey ή μεταγενέστερο για να συνδεθεί αυτόματα στο Mac σας, ενώ οι χρήστες AirPods Pro (2ης γενιάς) χρειάζονται τουλάχιστον εγκατεστημένο macOS Ventura. Επομένως, σκεφτείτε να ακολουθήσετε
  ο οδηγός μας για την ενημέρωση του λογισμικού του Mac σας
  .

    Πώς να μοιραστείτε τα κυριότερα σημεία του Skype AKA A Skype Story

  Πώς να αντιστοιχίσετε τα AirPods σας με το Mac σας

  Εάν τα AirPods ή τα AirPods Pro δεν εμφανίζονται στη λίστα των συσκευών εξόδου, μπορείτε να τα αντιστοιχίσετε με το Mac σας χειροκίνητα. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη σύζευξη των AirPods με μια συσκευή που δεν ανήκει στην Apple. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε ξανά τα AirPods σας στη θήκη φόρτισης, αλλά μην κλείνετε το καπάκι.
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Setup στο πίσω μέρος της θήκης μέχρι η φωτεινή ένδειξη κατάστασης να αναβοσβήσει λευκή. Μην αφήσετε το κουμπί μέχρι να αναβοσβήσει η λυχνία για να μπείτε στη λειτουργία σύζευξης.
 • Στο Mac σας, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Bluetooth.
 • Τα AirPods ή τα AirPods Pro θα εμφανίζονται στην περιοχή Κοντινές συσκευές. Αλλά αν δεν το κάνουν, χρησιμοποιήστε το διακόπτη στο επάνω μέρος για να απενεργοποιήσετε το Bluetooth και να το ενεργοποιήσετε ξανά.
 • Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από τα AirPods σας και κάντε κλικ στο Connect.
 •   Τρόπος πλευρικής φόρτωσης εφαρμογών σε Chromebook

  Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να διορθώσετε τα AirPods που δεν συνδέονται.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα τα AirPods στο Mac σας

  Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των AirPods, AirPods Pro και AirPods Max είναι ότι μπορούν να εναλλάσσονται απρόσκοπτα μεταξύ των συσκευών Apple σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε τα AirPods σας στα αυτιά σας και να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή μουσικής από το MacBook σας και θα παίζουν αυτόματα μέσω των ακουστικών σας αντί από τα ενσωματωμένα ηχεία.

  Η διαδικασία είναι συνήθως αυτόματη —δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα—αλλά εάν χρησιμοποιούσατε τα AirPods σας με άλλη συσκευή, όπως ένα iPhone, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο Connect στην ειδοποίηση που εμφανίζεται στο Mac σας.

  Ωστόσο, εάν δεν είστε λάτρης αυτής της δυνατότητας, μπορείτε να σταματήσετε τα AirPods σας από την εναλλαγή μεταξύ των συσκευών Apple σας.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα AirPods συνδέονται αυτόματα στο Mac σας και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να τα βάλετε στα αυτιά σας και να παίξετε ήχο. Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβεί, τώρα ξέρετε πώς να αντιστοιχίσετε χειροκίνητα τα AirPods σας και να τα επιλέξετε από τις επιλογές εξόδου ήχου.

  Η εκμάθηση του τρόπου επίλυσης ορισμένων από τα κοινά προβλήματα AirPods είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε με τις συσκευές Apple σας μακροπρόθεσμα. Όσο απρόσκοπτα κι αν είναι, θα αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης περιστασιακά και σας συνιστούμε να παραμείνετε προετοιμασμένοι.