Πώς να σταματήσετε το Mac σας να εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας όταν κάνετε κλικ στην ταπετσαρία

Βασικά Takeaways

 • Το macOS Sonoma εξαφανίζει όλα τα ανοιχτά παράθυρα όταν κάνετε κλικ στην ταπετσαρία, αλλά μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εάν είναι ενοχλητικό.
 • Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος, επιλέξτε Desktop & Dock και αλλάξτε την ταπετσαρία Κάντε κλικ για να εμφανιστεί η ρύθμιση επιφάνειας εργασίας.
 • Η Apple σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στην επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα με βάση τις προτιμήσεις και τη ροή εργασίας σας.
  Με τον Vedant Singh Thakur (Διευθύνων Σύμβουλος του My Content Cafe)

Εάν έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά στο macOS, μπορείτε να κάνετε κλικ στην ταπετσαρία για να εμφανίσετε την επιφάνεια εργασίας σας. Αν και αυτό είναι βολικό όταν εκτελείτε πολλαπλές εργασίες, μπορεί να το βρείτε ενοχλητικό, ειδικά αν κάνετε κλικ κατά λάθος στην ταπετσαρία.

Επομένως, εάν δεν θέλετε να εξαφανιστούν όλα τα ανοιχτά παράθυρα και οι εφαρμογές για να αποκαλυφθεί η επιφάνεια εργασίας όταν κάνετε κλικ στην ταπετσαρία, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε.

Γιατί το Mac σας εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας όταν κάνετε κλικ στην ταπετσαρία;

Δεν έχουν όλες οι εκδόσεις macOS αυτήν τη δυνατότητα. Η Apple το συμπεριέλαβε στην ενημέρωση του macOS Sonoma και είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Έτσι, αν πραγματοποιήσατε ενημέρωση στο macOS Sonoma χωρίς να γνωρίζετε αυτήν τη μέθοδο πρόσβασης στα στοιχεία και τα γραφικά στοιχεία της επιφάνειας εργασίας σας, θα αναρωτιόσαστε αμέσως πού εξαφανίστηκαν όλα τα ανοιχτά παράθυρα εφαρμογών.

  9 καλύτερες μπαταρίες λιθίου🔋 για αγορά για RV, ηλιακούς συλλέκτες, ηλεκτρικούς τροχούς κ.λπ.

Ευτυχώς, όλα τα παράθυρα εφαρμογών που εξαφανίστηκαν θα επιστρέψουν στην αρχική τους θέση όταν κάνετε ξανά κλικ στην επιφάνεια εργασίας. Και αν δεν είστε λάτρης αυτής της αλλαγής, η Apple σας δίνει την επιλογή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Click Wallpaper to Reveal Desktop στο macOS

Η ενέργεια του κλικ στην ταπετσαρία για να αποκαλύψει την επιφάνεια εργασίας είναι μία από τις επιλογές προσαρμογής στο macOS. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι παρεμβαίνει στη ροή εργασίας σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να το απενεργοποιήσετε:

 • Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού.
 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Επιλέξτε Desktop & Dock από την αριστερή πλαϊνή γραμμή
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Desktop & Stage Manager.
 • Ρυθμίστε την ταπετσαρία Κάντε κλικ για να εμφανιστεί η ρύθμιση επιφάνειας εργασίας σε Μόνο στο Stage Manager χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.
 •   Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου;

  Τώρα, εάν κάνετε κλικ στην ταπετσαρία, το macOS δεν θα εξαφανίζει πλέον όλα τα ανοιχτά παράθυρά σας από την επιφάνεια εργασίας.

  Αποκτήστε πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας με τον τρόπο που προτιμάτε

  Ευτυχώς, η Apple δεν αναγκάζει τους πάντες να προσαρμοστούν σε αυτήν την αλλαγή και σας δίνει την επιλογή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εάν εμποδίζει τη ροή εργασίας σας. Ωστόσο, εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε πάντα να το ενεργοποιήσετε ξανά από τις Ρυθμίσεις συστήματος ακολουθώντας τα ίδια βήματα παραπάνω.