Πώς να σταματήσετε τα email σας να μεταβαίνουν στα ανεπιθύμητα στο Gmail

Παραλείπετε βασικές ενημερώσεις επειδή τα αυθεντικά email σας καταλήγουν σε ανεπιθύμητα μηνύματα; Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένα φίλτρο Gmail προσδιορίζει μια κόκκινη σημαία στο περιεχόμενο του email ή όταν η φήμη του αποστολέα είναι αμφισβητήσιμη. Ως μέτρο ασφαλείας, το Gmail κατευθύνει αυτά τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Άλλες αιτίες αυτού του ζητήματος περιλαμβάνουν τον εσφαλμένο αποκλεισμό ενός αποστολέα ή τομέα, την επισήμανση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητου ή την κατά λάθος κατάργηση εγγραφής από μια υπηρεσία ή ενημερωτικό δελτίο. Ακολουθούν μερικές διορθώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αποτρέψετε τη μετάβαση των νόμιμων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

1. Ξεμπλοκάρετε τον Αποστολέα ή τον Τομέα

Το Gmail επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποστολείς από τους οποίους δεν θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις αποκλείσετε κάποιον, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν πηγαίνουν απευθείας στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail.

Το ίδιο μενού όπου απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα προωθείτε, τα εκτυπώνετε και τα διαγράφετε, σας επιτρέπει επίσης να αποκλείετε τους χρήστες. Έτσι, μπορεί να έχετε αποκλείσει κατά λάθος κάποιον κατά την εκτέλεση άλλων εργασιών.

Εάν τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταλήγουν στα εισερχόμενά σας, αλλά αυτά από έναν συγκεκριμένο αποστολέα πηγαίνουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας, ενδέχεται να έχετε αποκλείσει κατά λάθος αυτόν τον χρήστη. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ελέγξετε εάν έχετε αποκλείσει έναν χρήστη και να τον ξεμπλοκάρετε στο Gmail:

 • μεταβείτε στο Ιστοσελίδα Gmail και συνδεθείτε.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων.
 • Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις στο επάνω μέρος της σελίδας.
 • Αναζητήστε τη διεύθυνση email της οποίας τα email φιλτράρονται ως ανεπιθύμητα.
 • Εάν βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο χρήστης είναι πιθανώς αποκλεισμένος. Μπορείτε να το ξεμπλοκάρετε κάνοντας κλικ στο Unblock.
 •   Διορθώστε την Purple Screen of Death στο τηλέφωνο Samsung

  Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση email στη λίστα αποκλεισμένων, σημαίνει ότι ο χρήστης δεν έχει αποκλειστεί. Δείτε άλλες λύσεις για να μάθετε γιατί δεν λαμβάνετε τα email τους.

  2. Στη λίστα επιτρεπόμενων τον αποστολέα ή τον τομέα

  Εάν ένας αποστολέας δεν έχει αποκλειστεί, αλλά τα email του εξακολουθούν να εκτρέπονται στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το Gmail μπορεί να έχει επισημάνει αυτόν τον αποστολέα για κάποιο σκοτεινό λόγο. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα φήμης. Πολλοί άλλοι χρήστες μπορεί να έχουν μπλοκάρει τον αποστολέα ή κάποια άλλα ζητήματα ώθησαν το Gmail να τους θεωρήσει ανεπιθύμητο.

  Μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων τον αποστολέα ή τον τομέα για να επιτρέπονται πάντα τα email τους. Για να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων έναν αποστολέα ή έναν τομέα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα φίλτρο. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων από το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις στο Gmail.
 • Μεταβείτε στο επάνω μενού και επιλέξτε Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέου φίλτρου.
 • Προσθέστε μια διεύθυνση email ή ένα όνομα τομέα—αυτό που θέλετε να συμπεριλάβετε στη λίστα επιτρεπόμενων—στο πεδίο Από.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία φίλτρου.
 • Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Να μην το στέλνετε ποτέ στα Ανεπιθύμητα.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία φίλτρου.
 • Εάν δεν έχετε στείλει ποτέ email σε μια επαφή της οποίας τα email πρόκειται να γίνουν ανεπιθύμητα, στείλτε της ένα email. Αυτό θα τα προσθέσει στη λίστα επαφών σας, καθιστώντας τον αποστολέα πιο αξιόπιστο και μειώνοντας τις πιθανότητες να καταλήξει η αλληλογραφία του στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας.

    10 καλύτερα προγράμματα θυγατρικών προσθηκών WordPress για να εγγραφείτε και να κερδίσετε χρήματα

  3. Ελέγξτε και προσαρμόστε τα φίλτρα Gmail σας

  Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργώντας προσαρμοσμένα φίλτρα Gmail που τα κατευθύνουν στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων αντί στα εισερχόμενά σας. Ωστόσο, εάν ρυθμίσετε φίλτρα που είναι πολύ αυστηρά, θα μπορούσαν να επισημάνουν τα νόμιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητα.

  Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε διεξοδικά όλα τα φίλτρα που έχετε δημιουργήσει και να βεβαιωθείτε ότι κανένας από τους καθορισμένους κανόνες ετικέτας δεν εμποδίζει την πρόσβαση ασφαλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας. Δείτε πώς:

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων από το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις στο Gmail.
 • Μεταβείτε στο επάνω μενού και επιλέξτε την καρτέλα Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις.
 • Εδώ, μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλα τα φίλτρα που εφαρμόζονται στα εισερχόμενα email.
 • Ελέγξτε τα κριτήρια και τους κανόνες ενεργοποίησης που έχετε ορίσει για κάθε φίλτρο για να δείτε γιατί αποκλείει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Στη συνέχεια, ελέγξτε όλα τα σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων και δείτε εάν περιέχουν τέτοιο έναυσμα.
 • Εάν βρείτε ένα φίλτρο που πιθανώς είναι το πρόβλημα, τροποποιήστε το ή κάντε κλικ στο Διαγραφή για να το διαγράψετε οριστικά.
 • Εάν η διαγραφή του φίλτρου επιλύσει το πρόβλημα και αρχίσετε να λαμβάνετε έναν συγκεκριμένο τύπο email στα εισερχόμενά σας, έχετε εντοπίσει το πρόβλημα. Επομένως, αποφύγετε την προσθήκη παρόμοιων κανόνων σε μελλοντικά φίλτρα.

  4. Καταργήστε την επισήμανση των email ως ανεπιθύμητων

  Όταν επισημαίνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητο, το Gmail συχνά θεωρεί τα μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν τον αποστολέα ως ανεπιθύμητα. Μερικές φορές φιλτράρει ακόμη και άλλα παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των οποίων το περιεχόμενο ή η δομή ταιριάζει με τα προηγουμένως επισημασμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Bethesda

  Για να αποτρέψετε το Gmail να ταξινομεί παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητα στο μέλλον, μπορείτε να καταργήσετε την επισήμανση του λανθασμένα επισημασμένου email. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Περισσότερα στα αριστερά.
 • Μεταβείτε στο φάκελο Ανεπιθύμητα.
 • Ανοίξτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ετικέτα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που κατά λάθος επισημάνθηκε ως ανεπιθύμητο από το Gmail.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αναφορά μη ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Όταν εγγράφεστε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή προωθητική προσφορά, ο αποστολέας αποκτά άδεια να σας στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσο παραμένετε εγγεγραμμένοι, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αποστολέα θα πηγαίνουν απευθείας στα εισερχόμενά σας.

  Ωστόσο, εάν κατά λάθος καταργήσετε την εγγραφή σας από ένα ενημερωτικό δελτίο ή προωθητική προσφορά για να διαχειριστείτε τα εισερχόμενά σας και να αποφύγετε το φράξιμο, τα email τους θα κατευθύνονται στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας. Εάν καταργήσετε την εγγραφή σας από την επίσημη πηγή τους, δεν θα λαμβάνετε πλέον μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς.

  Επομένως, εάν παρατηρήσετε ότι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν συγκεκριμένο αποστολέα καταλήγουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας, ελέγξτε αν εξακολουθείτε να είστε εγγεγραμμένοι στη λίστα του και εγγραφείτε ξανά εάν χρειάζεται.

  Κρατήστε τα σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπροστά και στο κέντρο

  Το να λείπει ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή το έστειλε το Gmail στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι απογοητευτικό. Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail έχει σχεδιαστεί για να σας προστατεύει από ανεπιθύμητα και δυνητικά επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν είναι τέλειο.

  Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε τι κατευθύνει τα email σας στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ποια βήματα μπορείτε να κάνετε για να τα αναγκάσετε να προσγειωθούν απευθείας στα εισερχόμενά σας. Δράστε τώρα και βεβαιωθείτε ότι κάθε σημαντικό μήνυμα λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει!