Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αναθεώρησης των Χαρτών Google σε Android και iPhone

Εάν έχετε τους Χάρτες Google στο smartphone σας, ενδέχεται να λάβετε ειδοποιήσεις που ζητούν έλεγχο για τις επιχειρήσεις που επισκέπτεστε. Η Google συνήθως ρωτά «Πώς ήταν [Business Name];” και αναμένει αξιολόγηση ή αξιολόγηση. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις.

Οι Χάρτες Google γνωρίζουν παντού

Πολλές εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία σας, ακόμα κι αν δεν τη χρειάζονται. Δεν πρέπει να δίνετε σε κάθε εφαρμογή πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Αλλά μια εφαρμογή χάρτη απαιτεί άδειες τοποθεσίας για να σας δώσει οδηγίες. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι οι Χάρτες Google συνεχίζουν να σας παρακολουθούν ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή χάρη στο ιστορικό τοποθεσίας των Χαρτών Google.

Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο σε ένα κατάστημα, για παράδειγμα, μπορεί να λάβετε μια ειδοποίηση αφού φύγετε—”Πώς ήταν [Store Name]? Βοηθήστε τους άλλους να ξέρουν τι να περιμένουν.” Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό εάν η εν λόγω επιχείρηση είναι εκεί όπου εργάζεστε. Δεν θα θέλατε να βαθμολογήσετε το μέρος που εργάζεστε και, αν δεν το κάνετε, θα ερωτηθείτε κάθε φορά που πηγαίνετε. Αυτές οι ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας λειτουργίας Χαρτών που ονομάζεται “Οι συνεισφορές σας”, η οποία ζητά αξιολογήσεις και κριτικές.

  Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Η Google έχει ακόμη και ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που ονομάζεται Τοπικός οδηγός, κερδίζετε πόντους για τη συνεισφορά σας και η Google υπόσχεται ότι θα λάβετε προνόμια. Η Google δεν διευκρινίζει Ποια είναι όμως αυτά τα προνόμια, επομένως μπορεί να έχετε τα χιλιόμετρα σας, και θα μπορούσατε να αφήσετε πολλά δεδομένα σχετικά με το πού βρίσκεστε για ελάχιστη ανταμοιβή.

Εάν δεν σας ενδιαφέρουν τα προνόμια και δεν θέλετε τα αιτήματα να ελέγχουν μέρη που έχετε επισκεφτεί, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις αιτημάτων αναθεώρησης

Θα δείξουμε αυτήν τη διαδικασία με το Android, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια σε ένα iPhone.

  Αποκτήστε την έκδοση Flat UI του Facebook για Android τώρα

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία.

Σε ένα τηλέφωνο Android, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Ρυθμίσεις”. Σε ένα iPhone, πατήστε το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου μενού χάμπουργκερ, στα δεξιά του λογότυπου “Χάρτες Google”.

Πατήστε «Ειδοποιήσεις» στην οθόνη Ρυθμίσεις.

Σε ένα τηλέφωνο Android, πατήστε “Οι συνεισφορές σας”. Σε ένα iPhone, θα δείτε αμέσως μια λίστα με τους τύπους ειδοποιήσεων.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Βαθμολογήστε και αξιολογήστε μέρη” και απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Η επιλογή είναι η ίδια σε ένα iPhone, αλλά ονομάζεται “Βαθμολογήστε και αναθεωρήστε μέρη”.

  Πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος στο τηλέφωνό σας Android;

Όσο βρίσκεστε εδώ, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε τυχόν άλλες επιλογές για τις οποίες δεν θέλετε να ειδοποιηθείτε, όπως “Ερωτήσεις σχετικά με την περιοχή σας” ή “Προσθήκη των φωτογραφιών σας”. Μόλις τα ρυθμίσετε όλα όπως θέλετε, τελειώσατε. Ωστόσο, εφόσον φροντίζετε για τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις του Χάρτη Google, ίσως θέλετε να φροντίσετε και τις ειδοποιήσεις με επίκεντρο το Discovery.