Πώς να σταματήσετε να μοιράζεστε αποδείξεις ανάγνωσης για κείμενα σε ένα iPhone

Οι αποδείξεις ανάγνωσης δεν χρειάζεται να σας κάνουν να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε.

Εάν δεν θέλετε κάποιος να γνωρίζει εάν και πότε έχετε δει το μήνυμά του, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης. Ευτυχώς, η Apple διευκολύνει την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης στο iMessage. Θα σας δείξουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε στο iPhone σας.

Απενεργοποιήστε τις αποδείξεις ανάγνωσης iMessage για όλους στο iPhone σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις αποδείξεις ανάγνωσης του iMessage, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει αν έχετε διαβάσει τα κείμενά του.

  Τι είναι τα αρχεία .aae; Μπορώ να Τα Διαγράψω;

Για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης σε iPhone ή iPad, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη για να βεβαιωθείτε ότι οι αποδείξεις ανάγνωσης είναι απενεργοποιημένες.

Η εφαρμογή Μηνύματα της Apple σάς δίνει επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για συγκεκριμένες συνομιλίες. Έτσι, εάν κάποιος συγκεκριμένος σας ενοχλεί επειδή δεν απαντάτε αρκετά γρήγορα στα κείμενα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για το νήμα του iMessage μαζί του.

Ανοίξτε την εφαρμογή Messages και ανοίξτε μια συνομιλία με το άτομο με το οποίο δεν θέλετε να μοιραστείτε αποδείξεις ανάγνωσης. Εάν δεν έχετε μια υπάρχουσα συνομιλία, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία. Στη συνέχεια, πατήστε την εικόνα προφίλ στο επάνω μέρος της οθόνης και απενεργοποιήστε την επιλογή Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης.

  Πώς να μοιραστείτε τα κυριότερα σημεία του Skype AKA A Skype Story

Να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάγνωσης κειμένων iMessage χωρίς ειδοποίηση του αποστολέα, εκτός από την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να βγείτε εκτός σύνδεσης πριν προβάλετε τα μηνύματα ή να τα διαβάσετε από τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος ή στο Κέντρο ειδοποιήσεων του iPhone σας.

Διατηρήστε το απόρρητό σας ενώ χρησιμοποιείτε το iMessage

Αν και χρήσιμες με τον δικό τους τρόπο, οι αποδείξεις ανάγνωσης έχουν κόστος για το απόρρητο. Ευτυχώς, η εφαρμογή Μηνύματα της Apple διευκολύνει την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης για όλους ή για επιλεγμένα άτομα ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Από εδώ και στο εξής, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απάντηση στα μηνύματα μόλις τα διαβάσετε.

  Τα 7 καλύτερα παραδείγματα Chatbot που λύνουν τα συνηθισμένα καθημερινά μας προβλήματα