Πώς να ρυθμίσετε το IKEA DIRIGERA Smart Hub

Αν και είναι πιο γνωστό για τα έπιπλα, το IKEA φιλοξενεί επίσης μια ισχυρή σειρά έξυπνων αξεσουάρ για το πορτοφόλι. Είτε χρειάζεστε έξυπνους λαμπτήρες, ηχεία Wi-Fi, περσίδες, τηλεχειριστήρια ή έξυπνες πρίζες, το IKEA τα έχει όλα.

Ωστόσο, για να μπορέσετε να μεταβείτε στο έξυπνο οικοσύστημα του IKEA, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα DIRIGERA Smart Hub. Θα σας δείξουμε πόσο απλό είναι να θέσετε σε λειτουργία το νέο σας κέντρο.

Τι είναι το IKEA DIRIGERA Smart Hub;

Πίστωση εικόνας: ΙΚΕΑ

Το DIRIGERA Smart Hub λειτουργεί ως το κέντρο εντολών για τη σειρά έξυπνων αξεσουάρ σπιτιού της IKEA. Με έναν διανομέα DIRIGERA, μπορείτε να ελέγχετε έξυπνες πρίζες, φωτισμό, περσίδες και πολλά άλλα από την εφαρμογή IKEA Home Smart, διαθέσιμη σε iOS και Android.

Ο κόμβος της ΙΚΕΑ επικοινωνεί με τα έξυπνα οικιακά αξεσουάρ της εταιρείας μέσω του Zigbee—ένα πρότυπο ασύρματης δικτύωσης μικρής εμβέλειας. Το Zigbee προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα παραδοσιακά πρότυπα, όπως το Wi-Fi, και η ενσωματωμένη τεχνολογία δικτύωσης πλέγματος επιτρέπει στους χρήστες να αυξάνουν την εμβέλεια απλά προσθέτοντας επιπλέον προϊόντα στα σπίτια τους.

  18 καλύτερες πλατφόρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων [High Performing Pool]

Πίστωση εικόνας: ΙΚΕΑ

Ο διανομέας DIRIGERA συνδέεται στο οικιακό σας δίκτυο μέσω Ethernet και απαιτεί μια σταθερή πηγή ενέργειας για να διατηρεί τα πάντα σε λειτουργία. Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή IKEA Home Smart επιτρέπει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων και σκηνών που περιλαμβάνουν πολλά αξεσουάρ και ενσωμάτωση με άλλα οικοσυστήματα όπως το Alexa, το Google Home και το HomeKit της Apple.

Ενώ η IKEA πρόσφερε στο παρελθόν την πύλη TRADFRI για τη διαχείριση του έξυπνου οικοσυστήματος του σπιτιού της, ο νεότερος κόμβος DIRIGERA επεκτείνεται σε σχέση με τον προκάτοχό του παρέχοντας περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας. Αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει μελλοντική συμβατότητα με το Matter, το οποίο υπόσχεται πραγματική υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών, ανεξάρτητα από το τηλέφωνο ή τον φωνητικό βοηθό στον οποίο βασίζεται η οικογένειά σας.

Πώς να ρυθμίσετε το IKEA DIRIGERA Smart Hub

Πίστωση εικόνας: ΙΚΕΑ

  Πώς να κερδίσετε την ευτυχία των πελατών με Freshworks

Η εγκατάσταση ενός Smart Hub IKEA DIRIGERA είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Εάν έχετε εγκαταστήσει ποτέ μια Philips Hue Bridge ή άλλο κόμβο έξυπνου σπιτιού, θα εξοικειωθείτε αμέσως με τη ροή εγκατάστασης.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή IKEA Home Smart (για iOS ή Android).
 • Εκκινήστε την εφαρμογή IKEA Home Smart και πατήστε Έναρξη.
 • Επιλέξτε την περιοχή σας και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Ελέγξτε τη Δήλωση Απορρήτου και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Ελέγξτε τη συναίνεση για το Analytics, κάντε μια επιλογή και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Διαβάστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, πατήστε Αποδοχή.
 • Πατήστε Έναρξη.
 • Συνδέστε το DIRIGERA Hub στον δρομολογητή σας με το καλώδιο Ethernet που περιλαμβάνεται και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Συνδέστε το DIRIGERA Hub σε μια πρίζα χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB και το μπλοκ τροφοδοσίας και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Πατήστε Να επιτρέπεται η πρόσβαση στο δίκτυο.
 • Περιμένετε έως ότου η ενδεικτική λυχνία στον διανομέα μετατραπεί σε έναν πλήρη κύκλο και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Πατήστε Το κέντρο μου είναι έτοιμο.
 • Η εφαρμογή θα εντοπίσει τώρα το κέντρο σας και θα εφαρμόσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού. Πατήστε Επόμενο όταν ολοκληρώσετε.
 • Πατήστε το κουμπί Ενέργεια στο κάτω μέρος του διανομέα DIRIGERA και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης, εισαγάγετε ένα όνομα για το κέντρο σας και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 • Προσθέστε δωμάτια στο σπίτι σας πατώντας τις προτεινόμενες επιλογές ή δημιουργήστε προσαρμοσμένα δωμάτια όπως απαιτείται.
 • Πατήστε Τέλος για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.
 •   10 καλύτερες βιβλιοθήκες επικύρωσης δεδομένων Node.JS για να διατηρούνται τα δεδομένα καθαρά

  Με τη ρύθμιση του DIRIGERA Hub, είστε πλέον έτοιμοι να προσθέσετε τα έξυπνα οικιακά αξεσουάρ IKEA. Μπορείτε επίσης τώρα να συνδέσετε το DIRIGERA Hub σας με ένα άλλο οικοσύστημα, όπως το Alexa, το Google Home ή το Apple HomeKit.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενσωμάτωση του φωνητικού βοηθού απαιτεί μόνο μερικά επιπλέον αγγίγματα ή σάρωση του κωδικού σύζευξης στη συσκευή, εάν θέλετε να τον προσθέσετε στο Apple HomeKit.

  Το σπίτι σας έγινε πιο έξυπνο με το IKEA DIRIGERA Smart Hub

  Με μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία εγκατάστασης και πρόσβαση σε μια απίστευτη γκάμα προσιτών αξεσουάρ έξυπνου σπιτιού, το DIRIGERA Smart Hub της IKEA είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή ή την επέκταση του έξυπνου σπιτιού σας. Είναι ένας ασφαλής για το μέλλον τρόπος για να δημιουργήσετε ένα έξυπνο σπίτι.