Πώς να ρυθμίσετε το Gmail για χρήση του IMAP

Το Gmail είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος πάροχος email στον κόσμο, αλλά μπορεί να μην θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μέσω του ιστού ή της αποκλειστικής εφαρμογής email. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Gmail ώστε να χρησιμοποιεί το IMAP, ώστε να έχετε πρόσβαση μέσω του αγαπημένου σας προγράμματος-πελάτη email.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το IMAP με το Gmail;

Από τότε που η Google άρχισε να προσφέρει το Gmail ως δωρεάν υπηρεσία το 2004, τα δικαιώματά της ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρα και ακόμη και σήμερα, θα σας προσφέρουν 15 GB αποθηκευτικού χώρου. Το Gmail έρχεται επίσης ως εφαρμογή σε σχεδόν κάθε mainstream τηλέφωνο Android, δίνοντάς του αδιαμφισβήτητη κυριαρχία στην αγορά. Φυσικά, οι εναλλακτικοί πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν πλέον παρόμοιες ή καλύτερες υπηρεσίες από το Gmail.

  Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας

Ωστόσο, συνδέοντας τη διεπαφή ιστού του Gmail ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gmail, δίνετε στην Google πληροφορίες για το τι κάνετε αλλού στον ιστό και η δραστηριότητά σας μπορεί να συσχετιστεί με τον λογαριασμό σας Google. Η Google μπορεί ακόμη και να σας παρακολουθεί όταν χρησιμοποιείτε ιδιωτικό παράθυρο ή παράθυρο ανώνυμης περιήγησης. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, μπορείτε να το θεωρήσετε περιττή εισβολή.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτων με το Gmail, πρέπει να ενεργοποιήσετε το IMAP και το SMTP.

Πώς να ενεργοποιήσετε το IMAP και το SMTP στο Gmail

Στη διεπαφή ιστού του Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο γρανάζι για να ανοίξετε την πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, πατήστε Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων. Αυτή η ενότητα σάς δίνει πρόσβαση σε όλες τις επιλογές διαμόρφωσης που είναι διαθέσιμες στο Gmail. Κάντε κλικ στην προώθηση και στο POP/IMAP και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο IMAP. Από προεπιλογή, το IMAP είναι απενεργοποιημένο. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση IMAP.

  Ιδιωτική περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης έναντι ανώνυμης περιήγησης: Οι διαφορές

Μπορείτε επίσης να ορίσετε επιλογές για το τι θέλετε να συμβεί όταν επισημαίνετε ως μήνυμα ως διαγραμμένο στο IMAP, καθώς και επιλογές για αρχειοθέτηση και διαγραφή. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην Αποθήκευση αλλαγών.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα-πελάτη email σας ώστε να λειτουργεί με το Gmail

Τώρα το Gmail έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με το IMAP, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για πρόσβαση στο Gmail χρησιμοποιώντας το IMAP.

Ενώ πολλά προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα διαμορφωθούν αυτόματα μόλις εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας στο Gmail, άλλα δεν θα το κάνουν. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά δωρεάν προγράμματα-πελάτες email για την επιφάνεια εργασίας σας. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που χρειάζεστε:

 • Διεύθυνση διακομιστή IMAP: imap.gmail.com
 • Θύρα IMAP: 993
 • Απαιτείται IMAP TLS/SSL: ναι
 • Όνομα χρήστη IMAP: Η διεύθυνσή σας στο Gmail
 • Κωδικός πρόσβασης IMAP: Ο κωδικός πρόσβασής σας στο Gmail
  Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής όπως το Shazam;

Πρέπει επίσης να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις SMTP για να στείλετε email χρησιμοποιώντας το Gmail.

 • Διεύθυνση διακομιστή SMTP: smtp.gmail.com
 • Θύρα SMTP (TLS): 587
 • Θύρα SMTP (SSL): 465
 • Απαιτείται Gmail SMTP TLS/SSL: ναι
 • Όνομα χρήστη SMTP: Η διεύθυνσή σας στο Gmail
 • Κωδικός πρόσβασης SMTP: Ο κωδικός πρόσβασής σας στο Gmail

Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το IMAP με το Gmail

Ενεργοποιώντας το IMAP με το Gmail, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα email σας στο Gmail χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη email της επιλογής σας. Είναι πιο ασφαλές και χρειάζεται να το ρυθμίσετε μόνο μία φορά.