Πώς να ρυθμίσετε το 4K Gaming στο Xbox Series X

Η αξιοποίηση στο έπακρο από τα γραφικά της ρύθμισης παιχνιδιών της κονσόλας σας μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας διπλά. Με το Xbox Series X, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε σε εγγενή παιχνίδια 4K με λίγα μόνο βήματα. Αλλά πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το εγγενές 4K gaming Xbox; Ας ανακαλύψουμε.

Πώς να ελέγξετε εάν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 4K Gaming στο Xbox Series X

Για να μπορείτε να παίξετε με εγγενή γραφικά 4K στο Xbox Series X, η ρύθμισή σας πρέπει να πληροί ορισμένες προδιαγραφές. Με άλλα λόγια, χρειάζεστε συσκευές συμβατές με 4K για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο Xbox σας. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση του Xbox πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

  • Μια κονσόλα Xbox Series X.
  • Μια τηλεόραση που υποστηρίζει HDMI 2.1.
  • Ένα καλώδιο HDMI 2.1 που συνδέει την κονσόλα σας με την τηλεόρασή σας.
  10 παιχνίδια Battle Royale για να παίξετε αυτή τη στιγμή

Ευτυχώς, το τυπικό καλώδιο HDMI που συνοδεύει το Series X σας είναι HDMI 2.1, αλλά εάν έπρεπε να αντικαταστήσετε το καλώδιο σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αντικαταστήσατε με ένα άλλο καλώδιο HDMI 2.1 για να εγγυηθείτε το 4K gaming. Εάν θέλετε να ελέγξετε αν η ρύθμισή σας είναι σωστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Xbox Series X για να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Πατήστε το κουμπί Xbox για να ανοίξετε το μενού Οδηγός στο Xbox Series X.
  • Επισημάνετε το Προφίλ & σύστημα και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

  • Στην περιοχή Γενικά, επιλέξτε Επιλογές τηλεόρασης και οθόνης.

Από τις λεπτομέρειες της τηλεόρασης 4K, το Xbox σας θα εμφανίσει κάθε απαίτηση που πληροί η ρύθμισή σας όσον αφορά τη συμβατότητα 4K. Από εδώ μπορείτε να πείτε εάν η ρύθμισή σας είναι ικανή για εγγενή παιχνίδια 4K.

Δυστυχώς, εάν διαθέτετε ένα Xbox Series S, δεν θα μπορείτε να φτάσετε σε εγγενή ανάλυση 4K, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Xbox Series S, αναβαθμισμένα γραφικά και να μιμηθείτε τα παιχνίδια 4K, αλλά δεν θα είναι εγγενές.

  13 Εφαρμογές/Εργαλεία για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας στο Shopify Store

Πώς να ενεργοποιήσετε το 4K Gaming στο Xbox Series X

Εκνευριστικό είναι ότι μερικές φορές το 4K δεν ενεργοποιείται αυτόματα στο Xbox Series X, ακόμα κι αν η ρύθμισή σας πληροί όλες τις απαιτήσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν μόλις έχετε αλλάξει τη ρύθμισή σας με κάποιο τρόπο ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του 4K gaming.

Και με το 4K gaming να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να επωφεληθούν από τους παίκτες του Xbox Series X, η διασφάλιση ότι έχετε ενεργοποιήσει το 4K είναι ένα απλό αλλά ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο Xbox gaming. Για να ενεργοποιήσετε το 4K gaming στο Xbox Series X, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το μενού Οδηγός στο Xbox Series X.
  • Επισημάνετε τις επιλογές στην περιοχή Προφίλ & σύστημα και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Στην περιοχή Γενικά, επιλέξτε Επιλογές τηλεόρασης και οθόνης.
  • Βεβαιωθείτε ότι η Ανάλυση έχει οριστεί σε 4K UHD.
  Πώς τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν την τεχνολογία CNN

Και με την Ανάλυση Xbox Series X μη αυτόματα ρυθμισμένη σε 4K UHD, έχετε εγγυηθεί ότι τα γραφικά για την κονσόλα σας θα εκτελούνται σε εγγενή ανάλυση 4K. Εάν θέλετε να ωθήσετε το σκάφος ακόμα περισσότερο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Ρυθμός ανανέωσης και να τον ρυθμίσετε στα 120 Hz. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιείτε τα γραφικά του Xbox στο μέγιστο, εφόσον το υποστηρίζει η εγκατάσταση σας.

Παιχνίδι με εγγενή 4K Visuals στο Xbox Series X

Με τη ρύθμιση παιχνιδιών και το Xbox Series X βελτιστοποιημένο για εγγενή παιχνίδια 4K και με τη δυνατότητα μη αυτόματης ενεργοποίησης, θα πρέπει να δείτε μια τεράστια οπτική βελτίωση στα υποστηριζόμενα παιχνίδια που παίζετε.

Και με κονσόλες όπως το Xbox Series S ακόμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν εγγενή γραφικά 4K, η βελτιστοποίηση της ρύθμισής σας με τέτοιο τρόπο είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ισχυρών κονσολών της γενιάς του Xbox Series X. Έτσι, είτε θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Xbox σας είτε τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε, το 4K θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία της κονσόλας σας.