Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα Assist Controller στο PS5

Βασικά Takeaways

  • Τα βοηθητικά χειριστήρια στο PS5 συνδέουν δύο χειριστήρια και τους επιτρέπουν να λειτουργούν ως ένα, καθιστώντας το παιχνίδι πιο προσιτό για άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή νεαρούς παίκτες που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια.
  • Η σύνδεση ενός βοηθητικού ελεγκτή απαιτεί ενημέρωση του PS5 στην πιο πρόσφατη έκδοση και χρήση ενός ελεγκτή DualSense ή ενός υποστηριζόμενου ελεγκτή τρίτου κατασκευαστή. Και οι δύο ελεγκτές πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο προφίλ χρήστη για να λειτουργήσει η δυνατότητα.
  • Κατά τη χρήση ενός βοηθητικού ελεγκτή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες DualSense, όπως απτική ανάδραση ή προσαρμοστικούς κανόνες ενεργοποίησης. Ωστόσο, αυτή η μικρή θυσία επιτρέπει σε κάποιον να παίζει και να απολαμβάνει τα παιχνίδια που αγαπά με μεγαλύτερη προσβασιμότητα.

Η χρήση ενός βοηθητικού ελεγκτή στο PS5 σας επιτρέπει να συνδέσετε δύο ελεγκτές που λειτουργούν σαν ένα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εύχρηστη δυνατότητα προσβασιμότητας στο PS5 σας, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε, σας έχουμε καλύψει.

Τι κάνει ένα Assist Controller στο PS5;

Το να μπορείτε να συνδέσετε ένα βοηθητικό χειριστήριο στο PS5 σας είναι η απάντηση της Sony στη λειτουργία copilot στο Xbox. Η χρήση ενός βοηθητικού ελεγκτή είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από το να συνδέσετε απλά δύο ελεγκτές DualSense και να το καλέσετε την ημέρα.

  7 τρόποι για να οργανώσετε τις σημειώσεις της Apple για πιο έξυπνη παραγωγικότητα

Η προσθήκη ενός δεύτερου ελεγκτή προσθέτει έναν άλλο παίκτη, ο οποίος γίνεται παίκτης δύο. Ωστόσο, ένας βοηθητικός ελεγκτής επιτρέπει σε δύο διαφορετικούς ελεγκτές να λειτουργούν το ίδιο προφίλ χρήστη, έτσι ώστε οι δύο ελεγκτές να συμπεριφέρονται ως ένας μόνο ελεγκτής.

Αυτή η δυνατότητα προσβασιμότητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Ένας παίκτης μπορεί να ελέγξει την κατεύθυνση που κινείται ή επιτίθεται ένα avatar, ενώ ο άλλος μπορεί να πάρει τον έλεγχο της κάμερας, για παράδειγμα.

Είναι επίσης χρήσιμο για νεαρούς παίκτες που χρειάζονται λίγη επιπλέον βοήθεια από έναν γονέα για να νικήσουν έναν ιδιαίτερα τρομερό τελικό αφεντικό. Υπάρχουν πολλά σενάρια όπου ένας βοηθητικός ελεγκτής θα μπορούσε να είναι χρήσιμος. Επομένως, εάν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στο PS5 σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω ένα Assist Controller στο PS5 μου;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε πριν ξεκινήσετε. Πρώτον, η δυνατότητα σύνδεσης ενός βοηθητικού ελεγκτή στο PS5 εισήχθη σε μια ενημέρωση. Επομένως, εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμα τις αυτόματες ενημερώσεις στο PS5 σας, προχωρήστε και ενημερώστε το PS5 σας με μη αυτόματο τρόπο στην πιο πρόσφατη έκδοση.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AutoGPT σε λίγα λεπτά

Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα ελεγκτή ως βοηθητικό ελεγκτή. Μπορείτε να συνδέσετε μόνο έναν ελεγκτή DualSense ή άλλον υποστηριζόμενο ελεγκτή τρίτου κατασκευαστή. Εάν έχετε τον ελεγκτή DualSense Edge, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως κύριος ελεγκτής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός ελεγκτής.

Αφού σημειώσετε τα παραπάνω πλαίσια, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η διαδικασία μοιάζει πολύ με τη ρύθμιση και τη χρήση της δυνατότητας copilot στο Xbox, οπότε αν έχετε εμπειρία με αυτό, θα πρέπει να είναι διαισθητική.

Ξεκινήστε συνδέοντας έναν ελεγκτή και συνδεθείτε σε ένα προφίλ χρήστη. Από εκεί, ανοίξτε τις ρυθμίσεις πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας και κάντε κύλιση προς τα κάτω στους Ελεγκτές.

Πατήστε Use Second Controller for Assistance και βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης Use Assist Controller είναι ενεργοποιημένος.

Πάρτε το δεύτερο χειριστήριο, ενεργοποιήστε το και επιλέξτε το ίδιο προφίλ χρήστη στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο κύριος ελεγκτής. Είναι πολύ σημαντικό και οι δύο ελεγκτές να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο προφίλ χρήστη. Εάν όχι, η διαδικασία δεν θα είναι επιτυχής. Μπορείτε να καταλάβετε σε ποιο προφίλ είναι συνδεδεμένος ο κύριος ελεγκτής από το εικονίδιο του ελεγκτή κάτω από την εικόνα προφίλ.

  20 Best After Effects Alternative

Τώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο χειριστήριο για να βοηθήσετε τον πρώτο παίκτη με όποιον τρόπο χρειάζεται. Μπορείτε να πείτε ότι οι δύο ελεγκτές έχουν συνδεθεί με επιτυχία ελέγχοντας το εικονίδιο της μπαταρίας επάνω δεξιά. Εάν υπάρχουν δύο μπαταρίες αντί για μία, είστε έτοιμοι.

Για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα βοηθητικό ελεγκτή, απενεργοποιήστε ένα από τα χειριστήρια για να το αποσυνδέσετε ή επιστρέψτε στις ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε το Use Assist Controller.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες του DualSense, όπως απτική ανάδραση, προσαρμοστικούς ερεθισμούς ή το ενσωματωμένο μικρόφωνο του ελεγκτή ενώ χρησιμοποιείτε βοηθητικό ελεγκτή, αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για να βοηθήσετε κάποιον να παίξει και να απολαύσει τα παιχνίδια που αγαπά.

Ένας βοηθητικός ελεγκτής κάνει το παιχνίδι πιο προσιτό

Τα κλασικά χειριστήρια παιχνιδιών δεν είναι πολύ προσιτά ως επί το πλείστον. Έχουν μικρές εισόδους κουμπιών που απαιτούν πολύ σφιχτές κινήσεις και λαβή σαν νύχι. Αυτό το είδος ρύθμισης απλά δεν λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ή να βιώνουν το παιχνίδι.

Υπάρχουν πολλοί ελεγκτές προσβασιμότητας στην αγορά, αλλά συχνά είναι ακριβοί και έχουν επίσης όρια στον αριθμό των ατόμων για τα οποία μπορούν να εργαστούν. Η προσθήκη ενός βοηθητικού ελεγκτή στο PS5 σας είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τα παιχνίδια πιο προσιτά με έναν προϋπολογισμό, ιδιαίτερα εάν έχετε ήδη δύο χειριστήρια.