Πώς να ρυθμίσετε και να προσαρμόσετε την προφύλαξη οθόνης στο Mac σας

Βασικά Takeaways

 • Η ρύθμιση μιας προφύλαξης οθόνης στο Mac σας είναι απλή. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος, μεταβείτε στην Προφύλαξη οθόνης και επιλέξτε μία από τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προφύλαξη οθόνης Φωτογραφίες για να προσθέσετε τις δικές σας φωτογραφίες.
 • Μπορείτε να προστατεύσετε τον Mac σας με κωδικό πρόσβασης όταν εμφανιστεί η προφύλαξη οθόνης. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Κλείδωμα οθόνης και ρυθμίστε το Mac σας να απαιτεί κωδικό πρόσβασης όταν ενεργοποιείται.

Οι προφυλάξεις οθόνης είναι κινούμενα σχέδια ή βίντεο που εμφανίζονται στον υπολογιστή σας όταν είναι αδρανής. Μπορούν να ποικίλλουν από τυχαίες εικόνες έως προσαρμοσμένο κείμενο ή ακόμα και ένα απλό ρολόι. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ρυθμίσετε μια προφύλαξη οθόνης στο Mac σας.

  Πώς να εκτυπώσετε μια λίστα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν φάκελο του Outlook

Πώς να ρυθμίσετε μια προφύλαξη οθόνης στο Mac σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ρύθμιση και η προσαρμογή της προφύλαξης οθόνης είναι αρκετά απλή στο macOS. Επομένως, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες για να ξεκινήσετε:

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας και μεταβείτε στην Προφύλαξη οθόνης.
 • Θα δείτε ένα πλέγμα επιλογών προφύλαξης οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή προφύλαξης οθόνης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Εάν επιλέξετε την προφύλαξη οθόνης Φωτογραφίες, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές στο επάνω μέρος του μενού της προφύλαξης οθόνης για να προσθέσετε τις δικές σας φωτογραφίες. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες είτε από έναν φάκελο είτε από την εφαρμογή Φωτογραφίες κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Πηγή. Μόλις επιλέξετε τις εικόνες σας, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή και μετά επιλέξτε ΟΚ.

    Η πύλη προς τη φήμη και την τύχη

  Αυτό είναι! Η προφύλαξη οθόνης θα πρέπει πλέον να εμφανίζεται κάθε φορά που αφήνετε το Mac σας ανενεργό για μια συγκεκριμένη περίοδο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μαζί με άλλες επιλογές προσαρμογής στο Mac σας για να το κάνετε ακόμα πιο ευχάριστο να το βλέπετε και να δουλεύετε μαζί του.

  Εάν το Mac σας εκτελεί macOS Sonoma, μπορείτε να επιλέξετε εναέρια προγράμματα προστασίας οθόνης, τα οποία είναι ουσιαστικά βίντεο από διάφορα μέρη. Έχετε ακόμη και την επιλογή να κάνετε τυχαία αναπαραγωγή μεταξύ πολλών εναέριων προφύλαξης οθόνης. Σε παλαιότερες εκδόσεις macOS, έπρεπε να βασιστείτε σε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή που ονομάζεται Aerial Companion για να αποκτήσετε τις εναέριες προφυλάξεις οθόνης της Apple TV σε Mac.

  Πώς να προστατέψετε τον Mac σας με κωδικό πρόσβασης όταν εμφανίζεται η προφύλαξη οθόνης

  Μπορείτε να επιλέξετε να απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να συνδεθείτε ξανά στο Mac σας μόλις εμφανιστεί η προφύλαξη οθόνης. Αυτή είναι μια εύχρηστη λειτουργία και μπορεί να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο Mac σας.

    Αυτά είναι τα 15 καλύτερα μαθήματα μάρκετινγκ περιεχομένου για να ευδοκιμήσετε

  Για να προστατεύσετε τον Mac σας με κωδικό πρόσβασης όταν εμφανίζεται η προφύλαξη οθόνης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Κλείδωμα οθόνης. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Απαίτηση κωδικού πρόσβασης μετά την έναρξη της προφύλαξης οθόνης ή την απενεργοποίηση της προβολής και ορίστε το σε Αμέσως.

  Επωφεληθείτε από τα Screen Savers στο Mac σας

  Όπως μπορείτε να δείτε, η ρύθμιση μιας προφύλαξης οθόνης είναι αρκετά εύκολη στο macOS. Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, η εξατομικευμένη προφύλαξη οθόνης θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για προβολή κάθε φορά που το Mac σας είναι σε αδράνεια. Επιπλέον, έχετε τον έλεγχο του χρόνου που χρειάζεται για να εμφανιστεί η προφύλαξη οθόνης και έχετε ακόμη και την επιλογή να κλειδώσετε το Mac σας όταν ενεργοποιείται.

  Η προσαρμογή της προφύλαξης οθόνης στο Mac σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνετε το Mac σας πραγματικά μοναδικό για εσάς.