Πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google σε Mac

Αναρωτιέστε πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google σε Mac;

Το Google Workspace είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για εκατομμύρια, δεδομένου ότι προσφέρει δωρεάν το Gmail, το Google Drive και το Ημερολόγιο Google, εκτός εάν θέλετε να πληρώσετε και να αξιοποιήσετε περισσότερες δυνατότητες από αυτά.

Όσο βολικό κι αν είναι, αν διαθέτετε συσκευή MacOS, θα ανησυχούσατε λίγο να ξέρετε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή Ημερολόγιο Google για Mac.

Μπορείτε απλά να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να το ανοίξετε από εκεί, αλλά ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν έχει χρόνο για αυτό. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα κινητό Android και ένα MacBook.

Η δημιουργία ενός συμβάντος στο Ημερολόγιο Google χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζεται στο Ημερολόγιο Apple του Macbook σας και μπορεί απλώς να το χάσετε εάν δεν ελέγχετε τακτικά το τηλέφωνό σας… ή θα το κάνετε;

Σε αυτήν την ανάρτηση, αποκαλύπτω πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google σε Mac για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ μια υπενθύμιση.

Υπάρχει μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για το Ημερολόγιο Google;

Το Ημερολόγιο Google σχεδιάστηκε ως εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Ενώ έχει μια εφαρμογή για Android και iOS, δεν υπάρχει υπολογιστής-πελάτης για Mac. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το κάνετε στο πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε. Μπορείτε να το κάνετε πληκτρολογώντας Calendar.Google.com στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας στο Gmail.

Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι εντάξει με τη χρήση του προγράμματος περιήγησης για να καλύψουν τις ανάγκες τους στο Ημερολόγιο Google, καθώς πρέπει να έχουν ήδη την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους, μερικοί άνθρωποι (όπως εγώ, duh) τη χρειάζονται απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Κάνει την επιχείρησή μου πολύ πιο εύκολη. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google σε Mac.

  8 SOCKS5 Proxies για καλύτερη απόδοση

Διαβάστε επίσης: Google Workspace Individual: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οφέλη από τη χρήση του Ημερολογίου Google με το Ημερολόγιο Mac

Αν είστε κάτι σαν εμένα, έχετε ρυθμίσει ημερολόγια σε πολλά διαφορετικά μέρη, όπως γραμμένα σε σημειωματάρια, σημειωμένα σε post-it και θαμμένα σε τυχαίες εφαρμογές.

Τώρα, εάν κάνετε ταχυδακτυλουργία μεταξύ του Ημερολογίου Google και της ενσωματωμένης εφαρμογής Ημερολόγιο στο Mac σας, θα ήσασταν στην ευχάριστη θέση να δοκιμάσετε αυτήν την «λύση» της χρήσης τους μαζί στον υπολογιστή Mac σας. Η σύνδεση αυτών των δύο ημερολογίων μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Ας δούμε μερικά από τα πολλά οφέλη του συγχρονισμού του Ημερολογίου σας Google με την εφαρμογή Ημερολόγιο Mac.

#1. Μην χάσετε ποτέ ένα σημαντικό ραντεβού 📆

Είναι εύκολο να κάνετε διπλή κράτηση κατά λάθος ή να χάσετε μια σημαντική ημερομηνία όταν χρησιμοποιείτε πολλά ημερολόγια. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο συμβάν ήταν στο Ημερολόγιο Google και όχι στο Mac σας ή το αντίστροφο.

Ευτυχώς, όταν συνδέετε αυτά τα δύο ημερολόγια, κάθε συμβάν που προσθέτετε στο ένα εμφανίζεται αυτόματα στο άλλο. Είναι σαν να έχετε έναν εφεδρικό τραγουδιστή, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε ποτέ μια νότα.

Αυτό σημαίνει λιγότερα ατυχήματα και περισσότερο έλεγχο των συμβάντων και των εργασιών σας.

#2. Λάβετε ειδοποιήσεις για το τι είναι σημαντικό 🔔

Οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα. Τις περισσότερες φορές, είναι χρήσιμοι, αλλά μερικές φορές είναι απλώς εντελώς ενοχλητικοί, ειδικά αν προέρχονται από spammers.

Όταν συγχρονίζετε το Ημερολόγιο Google με το Ημερολόγιο του Mac σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις σας για να λαμβάνετε ακριβώς τον σωστό αριθμό ειδοποιήσεων.

Είτε προτιμάτε ένα απαλό ping μια ώρα πριν από μια εκδήλωση είτε μια ειδοποίηση πλήρους οθόνης που σας υπενθυμίζει εκείνη τη μεγάλη συνάντηση αύριο, η σύνδεση αυτών των ημερολογίων σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το στυλ ειδοποίησης σας. Πρέπει απλώς να το ρυθμίσετε μία φορά και θα εναρμονιστεί σε όλες τις πλατφόρμες. Πολυ γλυκια!

  Τι σημαίνει αυτό για τους συνδρομητές

#3. Ενισχύστε τις εκδηλώσεις σας ✨

Ας το παραδεχτούμε: όλοι αγαπάμε λίγο την προσαρμογή και την εξατομίκευση. Είναι σαν να δίνεις στο ημερολόγιό σου λίγη από τη δική σου προσωπικότητα.

Όταν συγχρονίζετε το Ημερολόγιο Google με το Mac σας, τα συμβάντα σας αντικατοπτρίζονται, όπως και όλοι αυτοί οι υπέροχοι χρωματικοί κώδικες και εικονίδια.

  • Έκανες προπόνηση; Εισαγάγετε ένα δροσερό emoji με αλτήρες.
  • Ραντεβού για δείπνο? Ίσως ένα μικρό πιάτο με τα emoji της καρδιάς.
  • Εχω ραντεβού? Χρησιμοποιήστε ένα emoji χαρτοφύλακα.

Η οπτικοποίηση της ημέρας σας με χρώματα και emoji κάνει το ημερολόγιό σας να φαίνεται λιγότερο «μπλα» και πιο «τα-ντα!» Επιπλέον, είναι ένας απίστευτος τρόπος για να ρίξετε μια ματιά και να κατανοήσετε γρήγορα πώς είναι η μέρα σας.

Τώρα που γνωρίζουμε τα οφέλη του συγχρονισμού και των δύο αυτών ημερολογίων σε Mac, ας μάθουμε πώς να το κάνουμε.

Πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google σε Mac

Δεν μπορείτε να προσθέσετε απευθείας την εφαρμογή Ημερολόγιο Google στο Mac σας, αλλά μπορείτε να την ενσωματώσετε στο Ημερολόγιο της Apple και να συγχρονίσετε όλες τις καταχωρίσεις σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι το MacOS και το Ημερολόγιο της Apple είναι ενημερωμένα. Για να ενημερώσετε το λογισμικό Mac σας, μεταβείτε στο μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο στο Mac σας και μεταβείτε στο Ημερολόγιο > Ρυθμίσεις.

Βήμα 3: Ανοίξτε την καρτέλα Λογαριασμοί και κάντε κλικ στο σύμβολο + (Προσθήκη).

Βήμα 4: Θα δείτε μια δέσμη επιλογών. επιλέξτε Google από ανάμεσά τους και συνεχίστε.

Βήμα 5: Στη συνέχεια, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Gmail και απλώς ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Βήμα 6: Όλα έτοιμα! Τώρα, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμοί και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Ανανέωση ημερολογίων για να επιλέξετε πόσο συχνά θέλετε να συγχρονίζεται το ημερολόγιο, Google και Apple.

Από εκεί, όλα τα συμβάντα ή οι εγγραφές που επισημαίνετε στο Ημερολόγιο Google θα πρέπει επίσης να εμφανίζονται στο Ημερολόγιο της Apple. Για παράδειγμα, εδώ, δημιούργησα μια εκδήλωση στο Ημερολόγιο Google μου σχετικά με μια συνάντηση με το αφεντικό μου.

  Κατανόηση των διαφορών μεταξύ τους

Όπως μπορείτε να δείτε, το ίδιο συμβάν εμφανίζεται και στην εφαρμογή Calendar μου στο Mac.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι περιορισμοί στην παραπάνω μέθοδο. Εφόσον δεν έχετε ακριβώς το Ημερολόγιο Google στο Mac σας, είναι απλώς ενσωμάτωση. χάνετε ορισμένες λειτουργίες, όπως ο προγραμματισμός δωματίων, οι ειδοποιήσεις μέσω email και η δημιουργία νέων ημερολογίων Google, για να αναφέρουμε μερικά.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και πλεονεκτήματα για να βελτιώσετε τις εργασίες σας.

Εναλλακτικές λύσεις στο Ημερολόγιο Google

#1. BusyCal

Μπορείτε να δοκιμάσετε BusyCal παρέχεται μέσω Setapp. Προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες, όπως καθαρή και ευέλικτη διεπαφή, προσθήκη εκκρεμοτήτων, εύκολες επεξεργασίες και προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις.

Το αγαπημένο μου είναι ο ενσωματωμένος χρόνος εφαρμογής ταξιδιού. Ας υποθέσουμε ότι μόλις κλείσατε ένα ραντεβού στο πλησιέστερο Starbucks σας με έναν πιθανό πελάτη, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον χρόνο ταξιδιού. Αυτή η ενσωματωμένη εφαρμογή ταξιδιού ενσωματώνεται με την υπηρεσία τοποθεσίας και χαρτών του Mac σας και σας ενημερώνει πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσετε στον προορισμό σας. Καθαρός!

#2. Βάρδια

Συνιστώ επίσης να ελέγξετε το Shift, μια εφαρμογή διαχείρισης για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία είναι εξαιρετική για κάποιον που του αρέσει να οργανώνει τα πράγματα. Σας βοηθά να εξαλείψετε το σύμπλεγμα που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα πολλών εφαρμογών και προγραμμάτων περιήγησης ταυτόχρονα.

Ενσωματώνει όλα τα εργαλεία καθημερινής χρήσης σας σε μια ενιαία εφαρμογή. Με το Shift, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές σας κοινωνικών μέσων (όπως το Facebook και το Instagram), τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (για παράδειγμα, WhatsApp και Messenger), τις εφαρμογές Google Workspace και τα εργαλεία χώρου εργασίας (Slack, ένα από τα πολλά), όλα από ένα μόνο λογισμικό χωρίς απώλεια πρόσβαση στις προτιμώμενες επεκτάσεις του Chrome.

Η χρήση αυτού του έξυπνου εργαλείου μπορεί να κάνει τη ροή εργασίας σας πιο ομαλή και να προσφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Κλείσιμο Σκέψεις

Το Ημερολόγιο Google είναι ένα χρήσιμο μέρος του οικοσυστήματος της Google, το οποίο μπορεί να βελτιστοποιήσει όλες τις λειτουργίες μας και να φέρει σε τάξη τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, τους συνδέσμους συναντήσεων, τις σημαντικές ημερομηνίες και όλα τα ενδιάμεσα.

Εάν διαθέτετε Mac και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google, τα παραπάνω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε. Εάν θέλετε περισσότερα, γνωρίζετε επίσης ορισμένες πρόσθετες εφαρμογές για να βάλετε σε τάξη την επιχείρησή σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα ημερολόγια AI για εύκολο προγραμματισμό συσκέψεων.