Πώς να προσθέσετε τα γραφικά στοιχεία ευεξίας της Apple στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας (και γιατί πρέπει)

Γνωρίζατε ότι η Apple προσφέρει μια σειρά από widgets ευεξίας για να παρακολουθείτε τον ύπνο, τα φάρμακα, την καθημερινή σας δραστηριότητα και πολλά άλλα; Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας. Θα σας δείξουμε πώς να τα ρυθμίσετε.

Η προσθήκη γραφικών στοιχείων στην οθόνη κλειδώματος iOS είναι μια απλή διαδικασία. Μεταβείτε στη σελίδα προσαρμογής της οθόνης κλειδώματος πατώντας παρατεταμένα την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας. Ένα μενού Προσαρμογή θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος. Πατήστε το μπλε εικονίδιο συν (+) δίπλα του για να δημιουργήσετε μια νέα οθόνη κλειδώματος.

Επιλέξτε το φόντο σας από τις πολλές επιλογές που προσφέρονται και αν τίποτα δεν σας ταιριάζει, τότε υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι για να βρείτε υπέροχες ταπετσαρίες iPhone. Καλή διασκέδαση με όλα τα στοιχεία προσαρμογής. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας για την προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τα γραφικά στοιχεία ευεξίας σας στην οθόνη κλειδώματος. Θα δείτε την ενότητα Προσθήκη γραφικών στοιχείων στη σελίδα προσαρμογής της οθόνης κλειδώματος. Πατήστε το για να επιλέξετε τα γραφικά στοιχεία που θέλετε να προσθέσετε σε αυτόν τον χώρο. Υπάρχουν πολλά γραφικά στοιχεία για να διαλέξετε. Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Απλώς πατήστε το εικονίδιο για να το προσθέσετε στο δίσκο.

  Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα δεδομένα του iPhone Analytics

Θα εξετάσουμε εδώ τα γραφικά στοιχεία ευεξίας της Apple, τα οποία περιλαμβάνουν τα γραφικά στοιχεία Activity Rings, Medics, State of Mind και Sleep.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να επιλέξετε τα widget ευεξίας της Apple έναντι άλλων γραφικών στοιχείων για την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας. Παρακάτω, θα συζητήσουμε γιατί και πότε θα βρείτε χρήσιμο καθένα από αυτά τα γραφικά στοιχεία.

Γραφικό στοιχείο δακτυλίων δραστηριότητας

Τα εικονικά Δαχτυλίδια Δραστηριότητας της Apple θα είναι γνωστά σε όποιον φοράει Apple Watch. Τα τρία χρωματιστά δαχτυλίδια σάς επιτρέπουν να δείτε πόσο δραστήριοι ήσασταν σε μια μέρα με μια ματιά. Απεικονίζουν τρεις συγκεκριμένους τύπους δραστηριότητας: την κίνησή σας, την άσκησή σας και πόσες φορές έχετε σηκωθεί και μετακινηθεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας ώρας.

Εάν προσπαθείτε να ακολουθήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής, αυτό το γραφικό στοιχείο είναι μια απαραίτητη προσθήκη στην οθόνη κλειδώματος σας. Θα δείξει πόσο κοντά είστε στην επίτευξη των βασικών στόχων δραστηριότητας εκείνη την ημέρα. Το κλείσιμο του Apple Watch Activity Rings κάθε μέρα μπορεί να είναι ευκολότερο με αυτό το γραφικό στοιχείο στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας.

  Γιατί οι υπολογιστές της δεκαετίας του '90 είχαν κλειδαριές με κλειδαρότρυπα και τι έκαναν;

Θα βρείτε το γραφικό στοιχείο Activity Rings μόλις πατήσετε την εφαρμογή Fitness στον πίνακα Προσθήκη γραφικών στοιχείων.

Γραφικό στοιχείο φαρμάκων

Το γραφικό στοιχείο Φάρμακα είναι μια συντόμευση για τη λειτουργία Φάρμακα στην εφαρμογή Apple Health που έχει αποδειχθεί πολύτιμη για οποιονδήποτε διαχειρίζεται πολλά φάρμακα. Διευκολύνει τον έλεγχο του φαρμάκου που υποτίθεται ότι πρέπει να λαμβάνετε και την καταγραφή της πρόσληψής σας στην εφαρμογή.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση όταν έρθει η ώρα να πάρετε την επόμενη δόση και θα δείτε επίσης την προγραμματισμένη ώρα να εμφανίζεται στο γραφικό στοιχείο Φάρμακα. Για να βρείτε το γραφικό στοιχείο Φάρμακα, θα πρέπει να επιλέξετε την εφαρμογή Υγεία στον πίνακα Προσθήκη γραφικών στοιχείων.

Widget κατάστασης του μυαλού

Αποκτήστε γρήγορη πρόσβαση στο πρόγραμμα παρακολούθησης ψυχικής υγείας του iPhone σας στο iOS 17 μέσω του γραφικού στοιχείου State of Mind, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό δέντρο στην οθόνη κλειδώματος. Όπως το γραφικό στοιχείο Φάρμακα, έτσι και αυτό βρίσκεται στην εφαρμογή Υγεία. Επομένως, φροντίστε να το επιλέξετε στον πίνακα Προσθήκη γραφικών στοιχείων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Canva's Docs to Decks

Χρησιμοποιήστε το γραφικό στοιχείο ως συντόμευση για να ελέγχετε και να καταγράφετε τακτικά την τρέχουσα διάθεση και τα συναισθήματά σας. Με την πάροδο του χρόνου, κάνοντας αυτό θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε περισσότερο την ψυχική σας ευεξία. Θα πρέπει να εντοπίσετε γρήγορα τυχόν αλλαγές στη δική σας κατάσταση του μυαλού και να αναλάβετε δράση για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Δεδομένα ύπνου και γραφικό στοιχείο χρονοδιαγράμματος

Το τελικό widget ευεξίας, Sleep, υποδηλώνεται με ένα κρεβάτι. Και πάλι, είναι μια συντόμευση για την ενότητα Sleep της ενσωματωμένης εφαρμογής Health, όπου μπορείτε να καταγράψετε τα δεδομένα ύπνου σας ή να ορίσετε και να επεξεργαστείτε το πρόγραμμα ύπνου σας.

Εάν φοράτε Apple Watch στο κρεβάτι, μπορείτε να δείτε τα πιο πρόσφατα δεδομένα εδώ. Διαφορετικά, θα πρέπει να το εισαγάγετε χειροκίνητα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Αναστολή λειτουργίας στον πίνακα Προσθήκη γραφικών στοιχείων για να βρείτε αυτό το συγκεκριμένο γραφικό στοιχείο.

Τώρα που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να προσαρμόσετε το iPhone σας, μπορείτε γρήγορα να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικά από τα πιο πολύτιμα εργαλεία και λειτουργίες που κρύβονται στην εφαρμογή Health της Apple. Ας ελπίσουμε ότι θα δείτε βελτίωση στην επίγνωσή σας για την καθημερινή σας δραστηριότητα, την ψυχική σας κατάσταση, το πρόγραμμα φαρμάκων και την υγεία του ύπνου σας μόλις προσθέσετε αυτά τα γραφικά στοιχεία.