Πώς να προσθέσετε εφέ Groovy στη γραμμή εργασιών των Windows 10

Τα Windows 10 δεν έχουν σχεδόν καμία ρύθμιση προσαρμογής εφέ γραμμής εργασιών πέρα ​​από την αλλαγή των χρωμάτων. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να προσθέσετε εφέ groovy στη γραμμή εργασιών, οι εφαρμογές RainbowTaskbar και NiceTaskbar πιθανότατα θα προσελκύσουν.

Και οι δύο αυτές εφαρμογές σάς επιτρέπουν να εφαρμόζετε μοναδικά εφέ στη γραμμή εργασιών με πιο ευέλικτες ρυθμίσεις χρώματος. Έτσι, ορίστε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 με το Rainbow Taskbar και το NiceTaskbar.

Πώς να εφαρμόσετε τα εφέ γραμμής εργασιών με το RainbowTaskbar

Το RainbowTaskbar είναι λογισμικό που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μεταβατικές διαβαθμίσεις ή εφέ συμπαγούς χρώματος στη γραμμή εργασιών σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε καμπύλες άκρες, εικόνες, κείμενο και σχήματα στη γραμμή εργασιών με αυτό το λογισμικό.

Έτσι μπορείτε να προσθέσετε ένα πολύχρωμο εφέ γραμμής εργασιών ουράνιου τόξου με το RainbowTaskbar:

 • Άνοιξε αυτό Σελίδα λήψης Rainbow Taskbar.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο λήψης rnbtsk-x64.exe εκεί.
 • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο rnbtsk-x64 για να εκτελέσετε το Rainbow Taskbar (δεν απαιτείται εγκατάσταση για αυτό το λογισμικό).
 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος RainbowTaskbar και επιλέξτε Presets > Rainbow.
 • Η επιλογή της προεπιλογής χρώματος Rainbow θα εφαρμόσει ένα όμορφο και δυναμικό πολύχρωμο εφέ ντεγκραντέ στη γραμμή εργασιών. Αυτή η προεπιλογή αποτελείται από οκτώ χρωματικές διαβαθμίσεις που αλλάζουν κάθε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Έχει επίσης διαμορφωθεί με ένα μικρό εφέ διαφάνειας (80 τοις εκατό αδιαφάνεια του υποστρώματος). Μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις αυτής της προεπιλογής κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών του συστήματος Rainbow και επιλέγοντας Άνοιγμα.

  Τώρα δοκιμάστε να ρυθμίσετε μια νέα προεπιλογή από την αρχή. Για παράδειγμα, ρυθμίστε μια διαφανή γραμμή εργασιών με στατικό εφέ ντεγκραντέ από κίτρινο έως κόκκινο ως εξής:

    Διορθώστε το Warframe Error 10054 στα Windows 10
 • Πρώτα, επιλέξτε την επιλογή Rainbow Preset και ανοίξτε το παράθυρο RainbowTaskbar από το μενού περιβάλλοντος του λογισμικού.
 • Επιλέξτε όλες τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις του Rainbow και κάντε κλικ στο Κατάργηση για να τις διαγράψετε.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
 • Επιλέξτε τη ρύθμιση Διαφάνεια/Στυλ.
 • Κάντε κλικ στο Στυλ διαφάνειας στο αναπτυσσόμενο μενού Αλλαγή.
 • Επιλέξτε την επιλογή Διαφανές στο αναπτυσσόμενο μενού.
 • Κάντε κλικ στην Προσθήκη για να επιλέξετε Χρώμα.
 • Επιλέξτε Gradient στο αναπτυσσόμενο μενού.
 • Κάντε κλικ στο αριστερό πλαίσιο χρώματος για να επιλέξετε ένα κίτρινο χρώμα.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο δεξί πλαίσιο χρώματος για να επιλέξετε ένα πλαίσιο κόκκινου χρώματος.
 • Πατήστε το κουμπί Προσθήκη για να επιλέξετε ξανά Διαφάνεια/Στυλ.
 • Επιλέξτε Underlay Opacity στο αναπτυσσόμενο μενού Αλλαγή.
 • Ρυθμίστε το ρυθμιστικό της γραμμής στο 66 τοις εκατό περίπου. Σύροντας πιο αριστερά το ρυθμιστικό της γραμμής καθιστά τη γραμμή εργασιών πιο διαφανή.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Προεπιλογή.
 • Εισαγάγετε ένα όνομα για τη νέα προεπιλογή και κάντε κλικ στο OK.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογή και Αποθήκευση για να ορίσετε την προεπιλογή.
 • Τώρα έχετε δημιουργήσει ένα διαφανές εφέ γραμμής εργασιών με κίτρινα και κόκκινα χρώματα ντεγκραντέ, όπως αυτό που φαίνεται ακριβώς παρακάτω. Η γραμμή εργασιών είναι κίτρινη στα αριστερά και κόκκινη στη δεξιά πλευρά. Σε αντίθεση με την προεπιλογή Rainbow, είναι μια στατική κλίση που δεν αλλάζει. Μπορείτε να ορίσετε αυτήν την προεπιλογή ανά πάσα στιγμή κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του RainbowTaskbar και επιλέγοντάς το στο υπομενού Presets.

  Σημειώστε ότι πρέπει πάντα να ορίζετε ένα στυλ γραμμής εργασιών όταν δημιουργείτε νέες προεπιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε είτε Θολό είτε Διαφανές στυλ στο αναπτυσσόμενο μενού. Το Blurred είναι ένα εναλλακτικό θολό στυλ διαφάνειας.

  Πώς να δημιουργήσετε μια γραμμή εργασιών των Windows με αλλαγή χρωμάτων

  Για να δημιουργήσετε ένα προκαθορισμένο εφέ γραμμής εργασιών με αλλαγή χρωμάτων, προσθέστε πολλά χρώματα σε αυτό. στη συνέχεια επιλέξτε είτε την επιλογή Fading solid ή Fading gradient και επιλέξτε τα χρώματα που θέλετε. Σύρετε το ρυθμιστικό στη γραμμή χρόνου αναμονής πιο δεξιά για να ορίσετε έναν χρόνο σε χιλιοστά του δευτερολέπτου για κάθε χρώμα που θα παραμείνει στη γραμμή εργασιών.

    Πώς να βεβαιωθείτε ότι μια κάμερα ή ένας φακός λειτουργεί σωστά πριν αγοράσετε

  Για παράδειγμα, μια τιμή 1.000 χιλιοστών του δευτερολέπτου θα ρυθμίσει κάθε χρώμα να διατηρείται για ένα δευτερόλεπτο πριν αλλάξει σε ένα άλλο στην προεπιλογή.

  Ή μπορείτε να ρυθμίσετε τη γραμμή εργασιών να αλλάζει χρώμα τυχαία κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας τις επιλογές Fading solid και Randomize. Στη συνέχεια, ορίστε την επιλογή Χρόνος αναμονής σε περίπου 2.000 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αλλάζει τυχαία το χρώμα της γραμμής εργασιών κάθε δύο δευτερόλεπτα.

  Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κυρτά περιγράμματα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη > Ακτίνα περιγράμματος. Στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό της γραμμής πιο δεξιά για να αυξήσετε την καμπύλη που εφαρμόζεται στο περίγραμμα της γραμμής εργασιών.

  Το Rainbow Taskbar πρέπει να εκτελείται για να εφαρμοστεί μια προκαθορισμένη γραμμή εργασιών. Για να ρυθμίσετε το πρόγραμμα να ξεκινά με Windows, κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις και επιλέξτε Εκτέλεση κατά την εκκίνηση του συστήματος. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση για να εφαρμόσετε την πρόσφατα επιλεγμένη επιλογή εκκίνησης.

  Υπάρχουν όλα τα είδη μεταβλητών για την προσαρμογή της γραμμής εργασιών με το RainbowTaskbar. Θα χρειαστεί να παίξετε περισσότερο με τις ρυθμίσεις αυτής της εφαρμογής για να δείτε πλήρως τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν. Ελέγξτε το τεκμηρίωση στον ιστότοπο Rainbow Taskbar για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτού του λογισμικού.

  Πώς να εφαρμόσετε τα εφέ γραμμής εργασιών με το NiceTaskbar

  Το NiceTaskbar είναι μια ελαφρώς απλούστερη εφαρμογή προσαρμογής γραμμής εργασιών από το RainbowTaskbar. Μπορείτε να επιλέξετε να εφαρμόσετε πέντε διαφορετικά εφέ γραμμής εργασιών με αυτό το λογισμικό. Συσκευάζει επίσης ορισμένες επιπλέον ρυθμίσεις για τη συγκέντρωση των εικονιδίων της γραμμής εργασιών και την προσθήκη δευτερολέπτων στο ρολόι του δίσκου συστήματος. Έτσι μπορείτε να εφαρμόσετε εφέ γραμμής εργασιών με το NiceTaskbar:

    Αποθηκεύστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στο σύστημά σας [Windows]
 • Άνοιξε αυτό Σελίδα NiceTaskbar στον ιστότοπο του Microsoft Store.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή της εφαρμογής Get in Store στη σελίδα NiceTaskbar και επιλέξτε Άνοιγμα Microsoft Store.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη για να εγκαταστήσετε το NiceTaskbar.
 • Κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να εκτελέσετε το NiceTaskbar. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος NiceTaskbar για να προβάλετε το παράθυρο της εφαρμογής.
 • Επιλέξτε ένα εφέ Αδιαφανές, Καθαρό, Θολό, Ρευστό ή Καλή τύχη.
 • Κάντε κλικ στο Color για να ορίσετε ένα χρώμα στη γραμμή εργασιών για το εφέ.
 • Ενεργοποιήστε την επιλογή Έναρξη κατά την εκκίνηση συστήματος.
 • Οι επιλογές εφέ μοιάζουν περισσότερο με ρυθμίσεις για την εφαρμογή της διαφάνειας της γραμμής εργασιών με διαφορετικούς τρόπους. Επιλέγοντας Αδιαφανές εφαρμόζεται ένα αδιαφανές μονόχρωμο εφέ. Κάνοντας κλικ στο Fluent εφαρμόζεται πλήρης διαφάνεια στη γραμμή εργασιών.

  Το Clear και το Blur είναι οι πιο ενδιαφέρουσες επιλογές εφέ. Επιλέγοντας Θάμπωμα εφαρμόζεται ένα εφέ θολής διαφάνειας. Εάν προτιμάτε σαφέστερη διαφάνεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή. Σύροντας το ρυθμιστικό της γραμμής θα αυξηθεί και θα μειωθεί το επίπεδο διαφάνειας και για τις δύο αυτές επιλογές εφέ.

  Η ρύθμιση κεντρικών κουμπιών του NiceTaskbar προσθέτει κεντρικά εικονίδια στη γραμμή εργασιών των Windows 10. Ενεργοποιήστε την επιλογή Κεντρικά κουμπιά για να μετακινήσετε τα εικονίδια στο κέντρο της γραμμής εργασιών. Ωστόσο, τα μη καρφιτσωμένα εικονίδια, όπως το μενού Έναρξη, θα παραμείνουν στα αριστερά.

  Η ενεργοποίηση της ρύθμισης Clock show seconds προσθέτει δευτερόλεπτα στο ρολόι του δίσκου συστήματος. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε επανεκκίνηση των Windows για να τεθεί σε ισχύ αυτή η ρύθμιση. Οι εναλλακτικές μέθοδοι για τη ρύθμιση παραμέτρων του ρολογιού του δίσκου συστήματος ώστε να εμφανίζει δευτερόλεπτα στα Windows 10 είναι να τροποποιήσετε μόνοι σας το μητρώο ή να εκτελέσετε μια εντολή PowerShell.

  Αναβαθμίστε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 με το Rainbow Taskbar και το NiceTaskbar

  Το Rainbow Taskbar και το NiceTaskbar είναι εξαιρετικές εφαρμογές προσαρμογής της γραμμής εργασιών. Μπορείτε να εφαρμόσετε εκθαμβωτικές μεταβατικές διαβαθμίσεις και εφέ συμπαγούς χρώματος με το RainbowTaskbar. Το NiceTaskbar είναι μια καλή εφαρμογή για την προσθήκη εφέ διαφάνειας και θολώματος στη γραμμή εργασιών. Έτσι, και οι δύο εφαρμογές παρέχουν νέες ρυθμίσεις εφέ για τη βελτίωση της γραμμής εργασιών των Windows 10.