Πώς να προσθέσετε διαδραστικά γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας

Βασικά Takeaways

  • Το macOS Sonoma σάς επιτρέπει να προσθέτετε εύχρηστα widget στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και διαδραστικές λειτουργίες.
  • Η προσθήκη widget είναι εύκολη. Απλώς σύρετε και αποθέστε από το Κέντρο ειδοποιήσεων ή χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης γραφικών στοιχείων.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του γραφικού σας στοιχείου, να επιλέξετε πού εμφανίζεται και να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που εμφανίζει.

Θέλατε ποτέ να προσθέσετε εύχρηστα γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας; Το macOS Sonoma το κάνει αυτό δυνατό. Μπορείτε όχι μόνο να ρίξετε μια ματιά στις πολύτιμες πληροφορίες τους, αλλά και να αλληλεπιδράσετε με αυτά τα γραφικά στοιχεία. Θα σας δείξουμε πώς να τα προσθέσετε.

Εάν το γραφικό στοιχείο που χρειάζεστε βρίσκεται ήδη στο Κέντρο ειδοποιήσεων, απλώς σύρετέ το και αποθέστε το στην επιφάνεια εργασίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε Control-κλικ στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας και να επιλέξετε Επεξεργασία γραφικών στοιχείων για να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης γραφικών στοιχείων.

  Πώς να στείλετε μηνύματα κειμένου από τον υπολογιστή σας

Επιλέξτε μια εφαρμογή από την πλαϊνή γραμμή Όλα τα γραφικά στοιχεία ή αναζητήστε την και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μέγεθος του γραφικού στοιχείου που θέλετε στη δεξιά πλευρά για να την προσθέσετε αμέσως στην επιφάνεια εργασίας. Εάν ένα γραφικό στοιχείο προέρχεται από το iPhone σας, θα φέρει την ετικέτα iPhone στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης γραφικών στοιχείων.

Για να χρησιμοποιήσετε διαδραστικά γραφικά στοιχεία iPhone, το τηλέφωνό σας πρέπει να εκτελεί iOS 17 ή νεότερη έκδοση, να χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό iCloud με το Mac σας και να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή που περιλαμβάνει το γραφικό στοιχείο.

Για να τοποθετήσετε μη αυτόματα το γραφικό στοιχείο στην επιφάνεια εργασίας, σύρετέ το στο σημείο που επιθυμείτε. Συνεχίστε να προσθέτετε άλλα γραφικά στοιχεία και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε κάνοντας κλικ στο Τέλος στην κάτω δεξιά γωνία.

Για να αφαιρέσετε ένα γραφικό στοιχείο από την επιφάνεια εργασίας του Mac σας, κάντε Control-κλικ στο γραφικό στοιχείο και επιλέξτε Κατάργηση γραφικού στοιχείου. Εάν θέλετε να καταργήσετε πολλά γραφικά στοιχεία, κάντε Control-κλικ στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας ή στο γραφικό στοιχείο και επιλέξτε Επεξεργασία γραφικών στοιχείων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί μείον (-) στην επάνω αριστερή γωνία του γραφικού στοιχείου.

  Πώς να ομαδοποιήσετε φύλλα εργασίας στο Excel

Η κατάργηση ενός γραφικού στοιχείου από την επιφάνεια εργασίας δεν θα το απεγκαταστήσει ούτε θα διαγράψει τα δεδομένα του.

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για όλα τα γραφικά στοιχεία, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος στο αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε Desktop & Dock από την πλαϊνή γραμμή και μετακινηθείτε στην επικεφαλίδα Widgets στα δεξιά.

Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε πού θα εμφανίζονται τα γραφικά στοιχεία σας, να επιλέξετε το στυλ του γραφικού στοιχείου και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία iPhone στο Mac σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

Ορισμένα γραφικά στοιχεία, όπως το Ημερολόγιο και ο Καιρός, σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε τις πληροφορίες που εμφανίζονται—όπως η επιλογή πόλης για την πρόγνωση καιρού. Επομένως, εάν θέλετε να προσαρμόσετε μεμονωμένες ρυθμίσεις γραφικού στοιχείου, κάντε Control-κλικ σε ένα γραφικό στοιχείο επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Επεξεργασία [Widget Name]. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Small, Medium, Large ή Extra Large για να προσαρμόσετε το μέγεθος του widget. ,

Τα διαδραστικά γραφικά στοιχεία μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του macOS Sonoma, αλλά δεν είναι τέλεια. Για παράδειγμα, εμφανίζονται σε όλους τους χώρους και δεν μπορούν να περιοριστούν σε συγκεκριμένο χώρο. Και τα γραφικά στοιχεία iPhone συχνά απαιτούν το άνοιγμα της εφαρμογής iPhone για να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στο macOS.

Ωστόσο, τα widgets μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά σας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε, ειδικά αν τα αγαπάτε στο iPhone αλλά δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τα αντίστοιχα Mac.