Πώς να προσθέσετε ένα φωνητικό PIN στο Amazon Echo σας

Εάν έχετε ένα ηχείο Amazon Echo με ενεργοποιημένη μια σειρά από λειτουργίες ή δεξιότητες, τότε είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο δεν χρησιμοποιεί την Alexa για πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ή για αγορές χωρίς την άδειά σας.

Εδώ μπορεί να σας φανεί χρήσιμο ένα PIN. Μπορείτε να προστατεύσετε ορισμένα ευαίσθητα στοιχεία με έναν φωνητικό έλεγχο PIN, διατηρώντας εσάς και άλλους χρήστες ασφαλείς. Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό και πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε;

Χρειάζεται να ρυθμίσετε ένα PIN για το Amazon Echo μου;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ρυθμίσει την προστασία PIN στα τηλέφωνα ή τους φορητούς υπολογιστές μας, αλλά η χρήση ενός PIN στο έξυπνο ηχείο είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένη. Υπάρχει πραγματικά κάποιος λόγος να ρυθμίσετε ένα PIN στο Echo σας;

  10 συσκευές ροής για να ανεβάσουν την εμπειρία προβολής σας στο επόμενο επίπεδο

Είναι σημαντικό να σημειώσετε πρώτα ότι ένα PIN δεν αποκλείει όλες τις λειτουργίες. Κάποιος χωρίς το PIN μπορεί να χρησιμοποιήσει την Alexa για απλές λειτουργίες, όπως η υποβολή μιας απλής ερώτησης, η παράλειψη ενός κομματιού ή η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ηχείου. Αντίθετα, αυτό το PIN προστατεύει τις δεξιότητες.

Οι δεξιότητες Alexa είναι μικρές πρόσθετες λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε περισσότερα με το ηχείο σας. Με αυτές τις δεξιότητες, μπορείτε να ελέγχετε τον καιρό, να ακούτε ηχητικά βιβλία, να παίζετε παιχνίδια, να μαθαίνετε ασήμαντα στοιχεία της ποπ κουλτούρας και ακόμη και να μαθαίνετε καθημερινά τσιτάτα. Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα με εξαιρετικές δεξιότητες Alexa που μπορείτε να προσθέσετε στη συσκευή σας, αλλά ορισμένες από αυτές τις δεξιότητες απαιτούν πιο ευαίσθητη πρόσβαση και πληροφορίες.

  9 Λογισμικό διαχείρισης απόδοσης για την αξιολόγηση των εργαζομένων σας

Για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορες δεξιότητες Alexa που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας, όπως οι έξυπνοι λαμπτήρες και ο έξυπνος θερμοστάτης. Ορισμένες δεξιότητες σάς επιτρέπουν να θέσετε σε λειτουργία το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο προτού εισέλθετε σε αυτό, καθώς και δεξιότητες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε το υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού και να πραγματοποιείτε πληρωμές. Προφανώς, υπάρχουν πολλά που ένα κακόβουλο άτομο μπορεί να ξεφύγει χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Για να προστατευτείτε από μια τέτοια απειλή, είναι συνετό να ρυθμίσετε ένα φωνητικό PIN Alexa. Όταν λέτε αυτό το PIN δυνατά στο ηχείο Alexa, μπορείτε στη συνέχεια να αποκτήσετε πρόσβαση σε προστατευμένες δεξιότητες.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό;

Πώς να ρυθμίσετε ένα Alexa Voice PIN

Για να ρυθμίσετε ένα φωνητικό PIN Alexa, θα πρέπει πρώτα να μεταβείτε στην εφαρμογή Alexa για iOS ή Android. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην καρτέλα Περισσότερα στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης.

  4 λόγοι για τους οποίους οι Podcasters πρέπει να επιλέξουν το Video Podcasting

Από εδώ, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Το προφίλ και η οικογένειά σας > PIN. Αφού κάνετε αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας ως προφύλαξη ασφαλείας. Η Amazon θα σας στείλει έναν κωδικό επιβεβαίωσης μέσω κειμένου, τον οποίο στη συνέχεια εισάγετε στην εφαρμογή. Τώρα, μπορείτε να ρυθμίσετε το τετραψήφιο PIN σας.

Φροντίστε επίσης να δείτε περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε το απόρρητό σας ενώ χρησιμοποιείτε την Alexa.

Ένα Alexa Voice PIN σας κρατά ασφαλείς

Ρυθμίζοντας ένα απλό φωνητικό PIN Alexa, μπορείτε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή και να προστατεύσετε τους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι στη συσκευή σας Alexa. Χρειάζονται μόνο ένα ή δύο λεπτά για τη ρύθμιση και θα μπορούσε να σας προστατεύσει από αδιάκριτα ή κακόβουλα άτομα.