Πώς να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο Nintendo Switch σας

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο Nintendo Switch για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε παιχνίδια ή λογισμικό.
  • Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Γονικός έλεγχος για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης και να ορίσετε χρονικά όρια για την κονσόλα σας.
  • Να θυμάστε ότι ο κωδικός πρόσβασης απενεργοποιεί προσωρινά τους γονικούς ελέγχους, επηρεάζοντας όλους τους λογαριασμούς στην κονσόλα.

Ακριβώς επειδή μοιράζεστε μια κονσόλα με κάποιον, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορεί να δει τα πάντα στον λογαριασμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης (ή κωδικό pin) στο Nintendo Switch ή στο Switch Lite.

Τι είναι ο κωδικός πρόσβασης Nintendo Switch;

Για τους περισσότερους χρήστες, ένας κωδικός πρόσβασης είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες απορρήτου τους. Παρόμοια με τα κινητά τηλέφωνα, ένας κωδικός πρόσβασης στο Nintendo Switch θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε άλλα άτομα από το άνοιγμα συγκεκριμένων παιχνιδιών ή λογισμικού στην κονσόλα σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη επίσημος τρόπος για να τοποθετήσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα διακόπτη με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να βάλετε έναν σε ένα κινητό τηλέφωνο, για παράδειγμα. Η προσθήκη ενός κωδικού πρόσβασης στο Nintendo Switch δεν εμποδίζει τους χρήστες να τον πάρουν και να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

  Όχι, το Gmail δεν κλείνει: Είναι απλώς μια φάρσα

Αντίθετα, είναι ένα μέτρο Γονικού Ελέγχου που εμποδίζει τους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια της επιλογής τους και θέτει ένα χρονικό όριο στο Switch. Αν και δεν μπορείτε να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στο Nintendo Switch με την παραδοσιακή έννοια και να το κλειδώσετε εντελώς, οι επιλογές κωδικού πρόσβασης που προσφέρει το Switch εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές για γονείς που θέλουν να προστατεύουν τα παιδιά τους στη συσκευή.

Πώς να ενεργοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο διακόπτη Nintendo χρησιμοποιώντας γονικούς ελέγχους

Αν και δεν είναι μια απλή λειτουργία, είναι δυνατό να προσθέσετε κωδικούς πρόσβασης στο Nintendo Switch χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Γονικός έλεγχος. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, αντιστοιχίστε το Switch με την εφαρμογή Nintendo Switch Parental Control.

Αφού αντιστοιχίσετε το Switch και την εφαρμογή σας για κινητά, ανοίξτε την εφαρμογή σας και κάντε κλικ στο Χρονικό Όριο αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, επιλέξτε το χρονικό διάστημα που προτιμάτε πριν κλειδώσει αυτόματα η κονσόλα σας.

Το χρονικό όριο που μπορείτε να ορίσετε στο Nintendo Switch είναι πολύ ευέλικτο, ξεκινά από τα 15 λεπτά και αυξάνεται ανά διαστήματα των 15 λεπτών μέχρι να φτάσει τις έξι ώρες. Σύρετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην οθόνη σας μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό χρόνο αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, επιλέξτε το προτιμώμενο επίπεδο περιορισμού.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Κανένα, Έφηβος, Παιδί, Μικρό παιδί και Προσαρμοσμένο. Το Custom σάς επιτρέπει να επιλέγετε τις δικές σας ρυθμίσεις αντί να επιλέγετε από τις προκατασκευασμένες επιλογές στα άλλα εύρη ηλικιών.

  Πώς να παρακολουθήσετε δωρεάν το Halo Nightfall στο Διαδίκτυο

Τώρα που ολοκληρώθηκε η βασική ρύθμιση, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη χρήσης γονικού ελέγχου και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία. Επιλέξτε PIN για να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Από προεπιλογή, το Nintendo Switch θα σας εκχωρήσει μια τυχαία καρφίτσα 4 ψηφίων. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την καρφίτσα σε κάτι πιο εύκολο να θυμάστε.

Επιπλέον, οι Γονικοί έλεγχοι σάς επιτρέπουν να προσθέσετε έως και 8 ψηφία για τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμείτε. Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Switch, πατήστε Αλλαγή PIN, πληκτρολογήστε το PIN που προτιμάτε και πατήστε Αποθήκευση.

Στη συνέχεια, ο διακόπτης σας θα συγχρονίσει αυτόματα τον κωδικό πρόσβασής σας όταν η κονσόλα σας συνδεθεί στο διαδίκτυο. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ένα αναδυόμενο παράθυρο στην επάνω αριστερή γωνία του διακόπτη σας θα επιβεβαιώσει το νέο σας PIN.

Ωστόσο, μπορεί να συμβούν λάθη και μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του Nintendo Switch. Ευτυχώς, μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Nintendo Switch ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες και κατευθυνόμενοι στη σελίδα PIN στην εφαρμογή Γονικός έλεγχος.

Πώς να ελέγξετε εάν ο κωδικός πρόσβασης διακόπτη λειτουργεί

Για να ελέγξετε εάν ο κωδικός πρόσβασής σας λειτουργεί, αφήστε τον διακόπτη να εκτελεστεί μέχρι να φτάσει το καθορισμένο χρονικό όριο. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να ανοίξετε τα παιχνίδια σας ή άλλο λογισμικό που έχετε περιορίσει. Εάν ρυθμίσετε σωστά τον κωδικό πρόσβασης Γονικού Ελέγχου, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα λέει ότι δεν μπορείτε να παίξετε αυτό το λογισμικό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Τριαδικό τελεστή Python

Για να χρησιμοποιήσετε ξανά τον διακόπτη σας ελεύθερα, επιλέξτε το κουμπί Time’s Up στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μοχλό ελέγχου για να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όπως φαίνεται στην οθόνη. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί R για να δείτε εύκολα εάν αυτό που εισάγετε είναι σωστό.

Μόλις προσθέσετε επιτυχώς τον κωδικό πρόσβασης, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που λέει ότι οι Γονικοί έλεγχοι έχουν απενεργοποιηθεί προσωρινά.

Για να ελέγξετε εάν καταφέρατε να απενεργοποιήσετε με επιτυχία τους Γονικούς ελέγχους, απλώς κοιτάξτε το επάνω μέρος της οθόνης σας και ελέγξτε εάν το κουμπί Time’s Up εμφανίζεται τώρα Off. Όλες οι περιορισμένες λειτουργίες θα είναι στη συνέχεια προσβάσιμες μέχρι την επόμενη φορά που ο διακόπτης σας θα ενεργοποιηθεί από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Διατηρήστε τον διακόπτη σας ασφαλή

Επειδή αυτό δεν ήταν ένα προβλεπόμενο χαρακτηριστικό, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση αυτής της μεθόδου.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον Γονικό έλεγχο με τον τρόπο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί, το ξεκλείδωμα του διακόπτη ουσιαστικά απενεργοποιεί προσωρινά τον γονικό έλεγχο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία εάν έχετε παιδιά που μοιράζονται την κονσόλα σας.

Επιπλέον, οι Γονικοί έλεγχοι θα επηρεάσουν κάθε λογαριασμό στην κονσόλα. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα που μοιράζονται το Switch τους με άλλους ενήλικες.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε απλώς αυτήν τη μέθοδο για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας ενώ το παιδί σας παίζει στο Nintendo Switch, αυτή η λειτουργία θα είναι ιδανική για εσάς.