Πώς να προσθέσετε έναν εκτυπωτή σε ένα Chromebook

Βασικά Takeaways

  • Η προσθήκη εκτυπωτή σε ένα Chromebook είναι εύκολη. Απλώς μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων, επιλέξτε Εκτύπωση στην περιοχή Προηγμένες επιλογές και προσθέστε τον εκτυπωτή σας στο προφίλ σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με τον εκτυπωτή σας, εάν θέλετε να συνδεθείτε ασύρματα. Για εκτυπωτές USB, απλώς συνδέστε το Chromebook σας με ένα καλώδιο.
  • Για να ξεκινήσετε την εκτύπωση, ανοίξτε την εφαρμογή Έγγραφα, πληκτρολογήστε το έγγραφό σας, πατήστε Ctrl + P για να ανοίξετε τις επιλογές του εκτυπωτή και κάντε κλικ στο κουμπί εκτύπωσης. Το Chromebook υποστηρίζει όλες τις μεγάλες μάρκες εκτυπωτών.

Ένα Chromebook είναι σε αντίθεση με τους περισσότερους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές που θα συναντήσετε. Τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στον ιστό, γνωστό ως Chrome OS, το οποίο το καθιστά μια σύγχρονη και ευέλικτη συσκευή.

  Πώς να εντοπίσετε, να αποτρέψετε και να μειώσετε μια επίθεση κατάληψης λογαριασμού (ATO)

Ωστόσο, μερικές φορές, ακόμη και η εκτέλεση στοιχειωδών εργασιών, όπως η εγκατάσταση εκτυπωτών, μπορεί να αποθαρρύνει τους νέους χρήστες, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδική διεπαφή που προσφέρουν τα Chromebook. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να προσθέσετε ή να συνδέσετε έναν εκτυπωτή στο Chromebook σας με μερικά απλά βήματα.

Μπορείτε να βρείτε τις επιλογές του εκτυπωτή σας στο μενού ρυθμίσεων στο ChromeOS. Πατήστε το κουμπί Αναζήτηση στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “ρυθμίσεις” στη γραμμή αναζήτησης που εμφανίζεται. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από τα αποτελέσματα.

Κάντε κλικ στο Advanced, που βρίσκεται στην αριστερή γραμμή μενού.

Επιλέξτε Εκτύπωση κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογές για προχωρημένους.

Βήμα 2: Προσθήκη του εκτυπωτή στο προφίλ σας

Το προφίλ εκτύπωσης είναι το σημείο όπου αποθηκεύονται οι διαμορφωμένες ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας και διαχειρίζονται, ώστε να διευκολύνεται η εκτύπωση σε ένα Chromebook.

  Πώς μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα Spotify

Στο μενού Εκτύπωση, επιλέξτε την επιλογή Εκτυπωτές.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εκτυπωτή.

Το Chromebook σας θα σας παρουσιάσει μια λίστα με όλους τους εκτυπωτές που μπορεί να βρει. Επιλέξτε τον εκτυπωτή της επιλογής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να τον αποθηκεύσετε στο προφίλ του εκτυπωτή σας.

Εάν θέλετε να συνδεθείτε στον εκτυπωτή σας μέσω Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με τον εκτυπωτή σας. Για έναν εκτυπωτή καλωδίου USB, απλώς συνδέστε το Chromebook στον εκτυπωτή μέσω του καλωδίου.

Βήμα 3: Ξεκινήστε την εκτύπωση με το Chromebook σας

Αφού συνδέσετε το Chromebook σας στον εκτυπωτή, είστε πλέον έτοιμοι να εκτυπώσετε από το Chromebook.

  8 Βασικές εντολές Docker για αρχάριους

Πατήστε το κουμπί Αναζήτηση στο πληκτρολόγιό σας και πληκτρολογήστε Έγγραφα στη γραμμή αναζήτησης για να εμφανιστεί η εφαρμογή Έγγραφα για επεξεργασία κειμένου. Κάντε κλικ για να ξεκινήσει η εφαρμογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα κενό πρότυπο.

Πληκτρολογήστε οποιοδήποτε κείμενο στο έγγραφο, για παράδειγμα, “Δοκιμαστική εκτύπωση”.

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + P Chromebook για να ανοίξετε τις επιλογές του εκτυπωτή. Ο διαμορφωμένος εκτυπωτής σας έχει ρυθμιστεί για εσάς από προεπιλογή.

Προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση για να εκτυπώσετε το έγγραφό σας από το Chromebook.

Είναι εύκολο να προσθέσετε έναν εκτυπωτή σε ένα Chromebook

Το Chromebook υποστηρίζει όλες τις μεγάλες επωνυμίες εκτυπωτών όπως Canon, HP, Epson, Brother κ.λπ. Όποια και αν είναι η επωνυμία, θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να προσθέσετε έναν εκτυπωτή στο Chromebook σας και στη συνέχεια να εκτυπώσετε έγγραφα.

Εάν έχετε έναν παλιό υπολογιστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε το ChromeOS Flex, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ και πολύ διαισθητικό. Και ναι, δεν χρειάζεστε Chromebook για να εκτελέσετε το ChromeOS Flex.