Πώς να προσδιορίσετε τη μουσική που δημιουργήθηκε με AI: 3 εργαλεία

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

 • Η μουσική AI έχει εξελιχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, με εργαλεία όπως δωρεάν γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης μουσικής που την καθιστούν προσβάσιμη.
 • Είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τη μουσική που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη χωρίς εφαρμογές, αλλά ασυνέπειες όπως οι ρομποτικές φωνές μπορεί να υποδηλώνουν εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης.
 • Εργαλεία όπως το AI Voice Detector, το PlayHT και το TimeStretch είναι αποτελεσματικοί τρόποι ανίχνευσης μουσικής που δημιουργείται από AI με ποικίλες χρεώσεις ή δωρεάν.

Μπορεί να έχετε ακούσει το “Heart on My Sleeve”, το τραγούδι AI που περιλάμβανε τις φωνές των Drake και The Weeknd. Και έχοντας αυτό κατά νου, μπορεί επίσης να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τη μουσική που δημιουργείται από AI. Εδώ είναι μερικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν.

Πώς έχει εξελιχθεί η μουσική AI;

Η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει εδώ και δεκαετίες και μπορούμε να εντοπίσουμε τις χρήσεις της στη μουσική πίσω στον 20ο αιώνα. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, και όπως αναφέρει το BBCείδαμε τον Iamus—έναν υπολογιστή που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα στην Ισπανία—να γίνεται ικανός να δημιουργεί κλασικά κομμάτια με ελάχιστη προσπάθεια.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική ήταν συχνά πολύ λιγότερο προσιτή στις μάζες, αυτό δεν ισχύει πλέον. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εφαρμογές —συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δωρεάν γεννητριών τεχνητής νοημοσύνης μουσικής—για να δημιουργήσετε τα δικά σας κομμάτια σε ελάχιστο χρόνο. Καθώς τα μηχανήματα έγιναν πιο έξυπνα, οι χρήστες απέκτησαν επίσης τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν διάφορα στυλ φωνής στα τραγούδια τους.

  Θέλετε να δημιουργήσετε μια εκκίνηση Femtech; Εδώ είναι το πώς

Υπάρχει τρόπος να εντοπίσω μουσική που δημιουργείται από AI χωρίς εφαρμογές;

Ο εντοπισμός μουσικής που δημιουργείται από AI χωρίς τεχνολογική βοήθεια είναι πολύ δύσκολος. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα για να προσδιορίσετε εάν κάποιος τραγουδάει το κομμάτι σας ή όχι. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε την ταχύτητα της διαδρομής. οι φωνές στα τραγούδια που δημιουργούνται από AI είναι μερικές φορές ασυνεπείς όταν επιταχύνετε ή επιβραδύνετε αυτό που ακούτε.

Ακόμη και με κανονική ταχύτητα, η μουσική που δημιουργείται από AI μερικές φορές έχει συνέπεια στους ήχους και τις ταχύτητες. Για παράδειγμα, οι φωνές μπορεί να ακούγονται ρομποτικές ή να σπάνε τυχαία εκεί που δεν θα ακούγονται οι φωνές ενός κανονικού ανθρώπου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μουσικής που δημιουργείται από AI, μπορεί επίσης να προέρχεται από σφάλματα επεξεργασίας.

Σήμερα, οι υπηρεσίες ροής μουσικής χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία για τον εντοπισμό της μουσικής που δημιουργείται από AI. Για παράδειγμα, Deezer ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2023 ότι εργαζόταν σε λειτουργίες παρακολούθησης που θα βοηθούσαν από αυτή την άποψη. Έτσι, εάν υποψιάζεστε ότι άλλοι αντιγράφουν τη φωνή ή τη μουσική σας με AI, συχνά δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά (αλλά θα πρέπει να αναφέρετε ένα τραγούδι αν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει σε εσάς).

Εάν θέλετε να αναγνωρίζετε πιο αποτελεσματικά τη μουσική που δημιουργείται από AI, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά εργαλεία. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανακαλύπτουν μουσική που δημιουργείται από AI, ενώ άλλα θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε πολλά είδη ήχου.

  Τρόπος προσθήκης χώρου αποθήκευσης cloud τρίτων στο Microsoft Teams

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα αγαπημένα μας αναγνωριστικά μουσικής και ήχου AI.

1. Προσδιορίστε ψεύτικες φωνές και μουσική που δημιουργείται από AI με τον ανιχνευτή φωνής AI

Ο ανιχνευτής φωνής AI είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στην αγορά για τον εντοπισμό φωνών που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και είναι μια ιδανική επιλογή εάν θέλετε να μάθετε γρήγορα εάν ένα τραγούδι δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας AI ή όχι. Μπορείτε να πάτε απευθείας στο Ανιχνευτής φωνής AI ιστοσελίδα, αλλά είναι επίσης δυνατή η λήψη μιας επέκτασης προγράμματος περιήγησης, εάν χρειάζεστε ταχύτερη και συχνότερη πρόσβαση στο εργαλείο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ανιχνευτή φωνής AI, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος συνδρομής. Οι συνδρομές από μήνα σε μήνα κοστίζουν 24,99 $/μήνα. Εάν προτιμάτε να πληρώνετε ετησίως, θα χρειαστεί να πληρώνετε 200 $/έτος. Όταν εγγραφείτε, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία σε πολλές μορφές και να απολαύσετε πολλά άλλα προνόμια.

Για να χρησιμοποιήσετε τον ανιχνευτή φωνής AI:

 • Εγγραφείτε για λογαριασμό.
 • Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του AI Voice Detector. Αναζητήστε το αρχείο ήχου που θέλετε να εξετάσετε.
 • Επιλέξτε Ανίχνευση φωνής και περιμένετε τον ανιχνευτή φωνής AI για να προσδιορίσει εάν το κομμάτι έχει δημιουργηθεί από AI ή όχι.
 • Αν θέλετε να βρείτε μουσική που δημιουργείται από AI, μπορείτε να δείτε αυτά τα κορυφαία μέρη για να βρείτε μουσική που δημιουργείται από AI.

  2. Χρησιμοποιήστε το PlayHT για να προσδιορίσετε εάν ένα τραγούδι δημιουργήθηκε από ένα άτομο

  PlayHT ειδικεύεται κυρίως στο να βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο AI, αλλά διαθέτει επίσης ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν μια ηχογράφηση φωνής είναι πραγματική ή όχι. Με τη λειτουργία ανίχνευσης φωνής AI του PlayHT, μπορείτε να εξετάζετε αρχεία σε MP3, WAV ή FLAC. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μεταβείτε στον ιστότοπο και σύρετε και αποθέστε το αρχείο ήχου σας. Εναλλακτικά, επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου.

    Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών (2023);

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ανίχνευσης του PlayHT δωρεάν. Τα αρχεία συνήθως δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για τη λήψη και θα δείτε εάν το κομμάτι σας δημιουργήθηκε από AI ή όχι όταν το PlayHT σαρώσει το περιεχόμενό σας.

  Εάν θέλετε να μάθετε εάν οι εικόνες δημιουργήθηκαν από AI ή όχι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό σύνολο εργαλείων. Ίσως θέλετε να δείτε αυτόν τον οδηγό για τον τρόπο αναγνώρισης μιας εικόνας που δημιουργείται από AI.

  3. Ελέγξτε για ασυνέπειες στα τραγούδια με το TimeStretch

  Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαλείων δημόσια διαθέσιμα για την ανίχνευση μουσικής που δημιουργείται από AI, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε λίγο έξω από το πλαίσιο. Επειδή μερικές φορές μπορείτε να ελέγξετε αν η μουσική δημιουργήθηκε από AI αλλάζοντας την ταχύτητα του τραγουδιού σας, TimeStretch προσφέρει μια πιθανή διαδρομή για να ανακαλύψετε εάν ένα κομμάτι δημιουργήθηκε από ένα άτομο ή όχι.

  Όταν χρησιμοποιείτε το TimeStretch, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την ταχύτητα μέσω ενός επιλογέα στην κάτω αριστερή γωνία. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε τον τόνο και τη μελωδία ενός τραγουδιού. Και πάλι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινήσετε αυτούς τους επιλογείς προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

  Το TimeStretch είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο:

 • Σύρετε και αποθέστε το κομμάτι σας στο TimeStretch αφού μεταβείτε στον ιστότοπο.
 • Ρυθμίστε το ρυθμιστικό ταχύτητας και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο.
 • Πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να ακούσετε το κομμάτι σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το τραγούδι σας αναπτύχθηκε από AI ή όχι.
 • Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακόμα πολύ νέα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι τόσο δύσκολο να ανακαλύψετε εάν ένα τραγούδι αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Σχεδόν σίγουρα θα γίνει πολύ πιο εύκολο στα επόμενα χρόνια. Εκτός από τα περισσότερα εργαλεία που θα είναι διαθέσιμα, οι πλατφόρμες ροής μουσικής θα γίνουν επίσης πιο προηγμένες στην παρακολούθηση αυτών των τραγουδιών. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.