Πώς να προσαρμόσετε το ρολόι του δίσκου συστήματος στα Windows

Το ρολόι του δίσκου συστήματος, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών των Windows, είναι κάπως βαρετό. Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να επιλέξετε μια ποικιλία διαφορετικών επιφανειών για το ρολόι του δίσκου συστήματος και να το τζαζάρετε λίγο; Δυστυχώς, τα Windows δεν σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό από προεπιλογή και θα σας αναγκάσουν να αρκεστείτε στο ήπιο, βασικό ρολόι.

Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε το ρολόι του δίσκου συστήματος των Windows με το Free Desktop Clock και το ElevenClock. Το Free Desktop Clock είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εννέα εναλλακτικές επιφάνειες για το ρολόι του δίσκου συστήματος. Η εφαρμογή ElevenClock προσθέτει ένα πιο προσαρμόσιμο ρολόι στην περιοχή του δίσκου συστήματος των Windows.

Πώς να εγκαταστήσετε το δωρεάν επιτραπέζιο ρολόι

Για λήψη του Δωρεάν Επιτραπέζιου Ρολογιού, ανοίξτε το Δωρεάν σελίδα επιτραπέζιου ρολογιού στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Λήψη για να αποθηκεύσετε τον οδηγό εγκατάστασης του προγράμματος.

Μόλις κάνετε λήψη του αρχείου, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο freeclock.exe για να ανοίξετε τον οδηγό εγκατάστασης και να εγκαταστήσετε το λογισμικό.

Τρόπος επιλογής νέας επιφάνειας ρολογιού δίσκου συστήματος

Μόλις ρυθμιστούν όλα, ανοίξτε το παράθυρο Δωρεάν Ρολόι επιφάνειας εργασίας. Κάντε κλικ στο Skins στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Επιλέξτε Ενεργοποίηση ρολογιού δίσκου εάν αυτή η επιλογή δεν είναι ήδη επιλεγμένη. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα δέρματα σε αυτήν την καρτέλα και κάντε κλικ στο OK για να το προσθέσετε στο ρολόι του δίσκου συστήματος όπως στο στιγμιότυπο οθόνης ακριβώς παρακάτω.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο ρολόι του δίσκου συστήματος με τις επιπλέον ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση ημερομηνίας και Εμφάνιση ημέρας της εβδομάδας για να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες ημερομηνίας και ημέρας μαζί με το ρολόι. Επιλέγοντας Εμφάνιση ποσοστού μνήμης σε χρήση εμφανίζεται το ποσοστό χρήσης RAM στον υπολογιστή σας.

  Διορθώστε το My Headphone Jack δεν λειτουργεί στα Windows 10

Για να αλλάξετε το χρώμα φόντου του ρολογιού, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Προεπιλεγμένο φόντο. Επιλέξτε την επιλογή Χρώμα φόντου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο της παλέτας για να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα από εκεί. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε κάποια διαφάνεια στο ρολόι προσαρμόζοντας την τιμή για τη ρύθμιση Διαφανές.

Πώς να προσθέσετε διαφορετικά ρολόγια ζώνης ώρας

Το Free Desktop Clock περιλαμβάνει επιλογές που εμφανίζουν ρολόγια για διαφορετικές ζώνες ώρας. Τέτοια ρολόγια μπορεί να είναι χρήσιμα εάν χρειαστεί να ελέγξετε την ώρα σε άλλη χώρα πριν πραγματοποιήσετε μια διεθνή τηλεφωνική κλήση. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ζώνες ώρας για να προβάλετε αυτές τις επιλογές.

Για να ενεργοποιήσετε ένα ρολόι ζώνης ώρας, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση αυτού του ρολογιού. Επιλέξτε μια ζώνη στο αναπτυσσόμενο μενού Ζώνη ώρας. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε έναν τίτλο ρολογιού στο πλαίσιο Εισαγωγή εμφανιζόμενου ονόματος.

Πώς να δημιουργήσετε μια ωριαία ανακοίνωση ώρας

Το Free Desktop Clock έχει επίσης μια ωριαία ρύθμιση ανακοίνωσης ώρας. Αυτή η επιλογή, μόλις ενεργοποιηθεί, θα κουδουνίζει την ώρα κάθε ώρα. Είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις ώρες που περνούν χωρίς να χρειάζεται να κοιτάτε το ρολόι.

Η καρτέλα Προσαρμογές περιλαμβάνει αυτήν τη ρύθμιση. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Ωριαία ανακοίνωση σε αυτήν την καρτέλα για να ορίσετε την επιλογή. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί δίπλα στο πλαίσιο Ήχος για να επιλέξετε ένα αρχείο ήχου για την ανακοίνωση.

Πρόσθετες λειτουργίες στο Ατομικό Ξυπνητήρι

Πιθανότατα θα παρατηρήσετε τις καρτέλες ξυπνητηριού στο παράθυρο Free Desktop Clock. Αυτές είναι πρόσθετες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες μόνο στους πιο προηγμένους Λογισμικό Atomic Alarm Clock, το οποίο πωλείται επί του παρόντος στα 14,95 $. Αυτό το λογισμικό σάς δίνει τη δυνατότητα να ορίζετε ξυπνητήρια για συγκεκριμένες ώρες και περιλαμβάνει περισσότερες επιφάνειες ρολογιού του δίσκου συστήματος για να διαλέξετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συγχρονίσετε το ρολόι με έναν διακομιστή ώρας Διαδικτύου στην πληρωμένη έκδοση.

Πώς να προσαρμόσετε το ρολόι του δίσκου συστήματος των Windows 11 με το ElevenClock

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε το ρολόι του δίσκου συστήματος χωρίς να προσθέσετε νέο δέρμα, ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή ElevenClock. Το ElevenClock είναι μια εφαρμογή που σας προσφέρει ένα πιο προσαρμόσιμο ρολόι των Windows 11/10, το οποίο επικαλύπτει το υπάρχον ρολόι του δίσκου συστήματος. Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει ρυθμίσεις προσαρμογής για την εμφάνιση, την επεξήγηση εργαλείου, τη θέση, το μέγεθος, τη μορφή ημερομηνίας και ώρας και τις δυνατότητες του ρολογιού.

  Πώς να ανοίξετε μια εφαρμογή ή ένα αρχείο σε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Για να προσθέσετε αυτήν την εφαρμογή στα Windows 11/10, ανοίξτε αυτό Σελίδα ElevenClock στο Microsoft Store. κάντε κλικ στην εφαρμογή Get in Store και επιλέξτε Άνοιγμα στο Microsoft Store για να ανοίξετε την εφαρμογή από την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Επιλέξτε την επιλογή Εγκατάσταση για το ElevenClock στο μικρό παράθυρο του Microsoft Store που ανοίγει.

Στη συνέχεια, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο Welcome to ElevenClock. Κάντε κλικ στο OK σε αυτό το παράθυρο για να ορίσετε την επιλεγμένη επιλογή γλώσσας συστήματος για το ElevenClock. Επιλέξτε Παράλειψη για να μεταβείτε απευθείας στην εφαρμογή χωρίς να κοιτάξετε τον οδηγό. Πατήστε το κουμπί Άνοιγμα για να εμφανιστεί το παράθυρο ElevenClock. Τώρα μπορείτε να κολλήσετε στην προσαρμογή του ρολογιού του δίσκου συστήματος.

Κάντε κλικ στην επιλογή Θέση και μέγεθος ρολογιού για να προβάλετε επιλογές αλλαγής μεγέθους και μετακίνησης του ρολογιού. Σύρετε τα ρυθμιστικά στις γραμμές Αλλαγή ύψους και Αλλαγή πλάτους για να κάνετε το ρολόι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Μπορείτε να μετακινήσετε το ρολόι στα αριστερά ή στην κορυφή της οθόνης επιλέγοντας Εμφάνιση του ρολογιού στα αριστερά της οθόνης ή Επιβολή του ρολογιού στο επάνω μέρος της οθόνης.

Για να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά του ρολογιού, κάντε κλικ στην κατηγορία Εμφάνιση ρολογιού. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Χρήση προσαρμοσμένης γραμματοσειράς και πατήστε το κουμπί Επιλογή προσαρμοσμένης γραμματοσειράς. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε γραμματοσειρά, στυλ (πλάγια και έντονη γραφή) και επιλογές μεγέθους στο δεύτερο παράθυρο που ανοίγει και κάντε κλικ στο OK για να ορίσετε τις ρυθμίσεις.

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου Χρήση προσαρμοσμένης γραμματοσειράς. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή προσαρμοσμένου για να εμφανιστεί ένα παράθυρο Επιλογή χρώματος. Επιλέξτε ένα βασικό χρώμα στην παλέτα και κάντε κλικ στο OK για να το εφαρμόσετε. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε το χρώμα φόντου του ρολογιού με τον ίδιο τρόπο επιλέγοντας την επιλογή Χρήση προσαρμοσμένου χρώματος φόντου.

Κάνοντας κλικ στην κατηγορία Ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας επεκτείνονται οι επιλογές για την αλλαγή της μορφής του ρολογιού. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε επιλογές για εμφάνιση δευτερολέπτων, ημερομηνιών, αριθμών εβδομάδων και εργάσιμων ημερών στο ρολόι. Εάν επιλέξετε να εμφανίζονται τα πάντα εκεί, πιθανότατα θα χρειαστεί να επεκτείνετε το ύψος και το πλάτος του ρολογιού για να τα χωρέσουν όλα. Εναλλακτικά, μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς του ρολογιού.

  Πού βρίσκονται τα Εργαλεία διαχειριστή για το Office 365;

Η συμβουλή εργαλείου είναι το κείμενο που βλέπετε όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το ρολόι. Για να το προσαρμόσετε, κάντε κλικ στην κατηγορία Εμφάνιση Επεξήγησης εργαλείου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τις ίδιες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις γραμματοσειράς, μεγέθους και χρώματος για το κείμενο της συμβουλής εργαλείου που είναι διαθέσιμες για εμφάνιση ρολογιού. Επιλέξτε τη ρύθμιση Απενεργοποίηση θαμπού φόντου της επεξήγησης εργαλείου για να καταργήσετε το πλαίσιο φόντου της συμβουλής εργαλείου.

Το προσαρμόσιμο ρολόι του δίσκου συστήματος έχει ρυθμιστεί να εμφανίζει το ημερολόγιο/ειδοποιήσεις από προεπιλογή όταν κάνετε κλικ σε αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε την ενέργεια κλικ για αυτό το ρολόι. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις λειτουργίες Ρολογιού στο παράθυρο ρυθμίσεων ElevenClock. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για το επιλεγμένο πλαίσιο ελέγχου Αλλαγή της ενέργειας για να επιλέξετε μια διαφορετική ενέργεια για το ρολόι. Μπορείτε να επιλέξετε επιλογές για το άνοιγμα της Διαχείρισης εργασιών, μενού Έναρξη, μενού αναζήτησης, Εκτέλεση κ.λπ.

Το ElevenClock διαθέτει έναν οδηγό που σας καθοδηγεί στην προσαρμογή του ρολογιού του δίσκου συστήματος. Για να δείτε τον οδηγό καλωσορίσματος του ElevenClock, επεκτείνετε την κατηγορία Γενικές ρυθμίσεις κάνοντας κλικ σε αυτήν και πατώντας το κουμπί Άνοιγμα εκεί. κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στο παράθυρο υποδοχής που ανοίγει. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια ρύθμιση για κάθε βήμα του οδηγού και κάντε κλικ στο κουμπί > βέλος.

Ανανεώστε το ρολόι του συστήματος δίσκου με το δωρεάν επιτραπέζιο ρολόι ή το ElevenClock

Όπως είδατε τώρα, δεν χρειάζεται να κολλήσετε με αυτό το παλιό ρολόι του δίσκου συστήματος στα Windows 11/10/8/7/XP. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα ένα διαφορετικό δέρμα για αυτό με το Δωρεάν επιτραπέζιο ρολόι (ή το ατομικό ξυπνητήρι). Μόλις καταλάβετε το λογισμικό, μπορείτε να προσθέσετε πολύ πιο ελκυστικά ρολόγια στο δίσκο συστήματος των Windows και να τα προσαρμόσετε περαιτέρω με πρόσθετες ρυθμίσεις.

Το ElevenClock είναι επίσης μια εξαιρετική νέα εφαρμογή για την προσαρμογή του ρολογιού του δίσκου συστήματος των Windows 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να κάνετε πιο μικρές αλλαγές γραμματοσειράς, χρώματος, χαρακτηριστικών και μορφής στο ρολόι του δίσκου συστήματος χωρίς να το επισκευάσετε με νέα εμφάνιση. Επιλέξτε το λογισμικό που προτιμάτε για την προσαρμογή του ρολογιού του δίσκου συστήματος.